vestel tv ses sorunu, cızırtı sesi

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
15,026
teraspy teraspy hocam çok teşekkürler ilgin için :)
evet u7 ve u 23 var bende ama çok küçük ekte resimde gönderiyorum :) bunları değiştirmek zor galiba
3. entegre bende u2 yazıyor o sanırsam kulaklık çıkışı HEADPHONE AMP yazıyor pdf'te

IMG_16807ccfee9fecfc3041.jpg

Ses çıkış entegresi U7 ve U23 fakat sıvı teması nedeni ile anakarttaki paslanmalar zamanla çoğalacak farklı arızalar da oluşacak yani anakart değişimi kaçınılmaz olacak MB81 Anakart tedariği biraz zor. Harici ses çıkışı taktığınızda eğer tamirciyseniz tv sahibini çürüme hakkında bilgilendirmeniz gerekir.

E Çevrimdışı

Ertanpel 

Aktif Üye
9 Nis 2019
394
IMG_16807ccfee9fecfc3041.jpg

[/QUOTE]
Hocam kartta yanık ibareleri var devre yollarında temassızlık olabilirmi yeşil alanda

Temassızlık derken kesik devre yolları
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Pt2333 ten 2 adet var şemada sag ve sol 2sininde aynı anda bozulması biraz zor 2side bozukmu haporlörün
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam benim kanatimce bu kartı kart temizleyici+fırca ile temizleyin iyice kurutun

Hava tabancasi ile lehim yerlerini isitin fabrikasyon lehimler 220 derecede erir
Bizim amacımız eritmek değil bukadar ısıtmayın

Elinizde yok ise aliminyum folyo ile sarın 200derecelik fırında 7dk pişirin fakat plastik kısımların erimemesine dikkat edin bu işlemler lehimlerin genleşmesini savlayacaktır

Ama riskli ve dikkat gerektiren işlerdir
Risk almak istemiyorsanız denemenizi önermem

Ben devredeki yanık ve paslanan kısımlardan yola cıkarak söylüyorum o paslanmalar sıvı temasından olmus olabilir ama bana öyle gelmedi

Plastik kısımlarda erime mevcut ben lehimlerin zamanla gittiğini düşünüyorum

Tv ustası değilim bu arada

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt