VESTEL TV lerde FİLBOX uygulaması ile ilgili bilgilendirme konusudur

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Değerli Arkadaşlar;

Bu konu için biraz geç kaldım mazur görünüz lakin bildiğiniz gibi zaman sorunum nedeniyle bazı konulara odaklanmam zor oluyor.

Bildiğiniz üzere 15 AĞUSTOS ve 30 KASIM tarihleri arasında satın alınan VESTEL markalı ürünlerde FİLBOX uygulaması 3 ay ücretsizdi.

15 Ağustos 2017 tarihi itibariyle basında yayınlanan kampanya ile 15 Ağustos – 30 Kasım 2017 tarihleri arasında Vestel Smart TV satın alan tüketicilerin 3 ay Filbox hediye edilmektedir. Filbox uygulamasının üründe görülebilmesi için montaj esnasında yazılım yüklenmesi gerekmektedir. Bunun sebebi ise, Proje başlamadan evvel üretimden çıkmış olan ürünlerde bu uygulamanın çalışabileceği yazılımın olmamasıdır.

Bu konu başlığı altında hem uygulamanın desteklendiği ürünlerin bilgisini (Anakart bazında), hem de donanımı uygun olup da yazılımsal olarak destek gereken ürünler için gerekli olan yazılımı paylaşacağım.

Filbox uygulamasını şu an için aşağıdaki şaseli ürünlerimiz desteklemektedir.

17MB110
17MB120
17MB130
17MB211

17MB110 - anakartlı ürünümüzde V.2.35.4.0 core yazılım yüklü olmalıdır

17MB120 - anakartlı ürünümüzde V.2.43.2.0 core yazılım yüklü olmalıdır

17MB130 - anakartlı ürünümüzde Yazılımsal kısıtlama yok , ürünlerimizin portal sayfasında fillbox uygulaması mevcuttur.

17MB211 - anakartlı ürünümüzde Yazılımsal kısıtlama yok , ürünlerimizin portal sayfasında fillbox uygulaması mevcuttur.

İletilen şaselerde yazılımlar güncel ise Filbox uygulamasına ulaşabilmek adına Portal sayfasında;

1) Uygulamaların alt tarafından market alanına giriş yapılır
2) Sol tarafta çıkan ekrandan eğlence alanına giriş yapılır “ kumanda üzerinden 2 tuşuna basılarak”
3) Eğlence alanında Filbox uygulaması görülecektir.

Gizli içeriği sadece kayıtlı kullanıcılar görebilir.

Not: Yukarıda belirttiğimiz şaseler dışında smart ürün alınmış ise, ürünlerin portal sayfasında uygulama yer almamaktadır. Kampanya kodu, cep telefonu - tablet ve bilgisayar ürünlerinde kullanılabilir.

Uygulama için gerekli yazılımları kısa zamanda konuya ekleyeceğim. Daha acil ulaşmak isteyenler konu başlığı altına yazsın lütfen.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Cvp: VESTEL TV lerde FİLBOX uygulaması ile ilgili bilgilendirme konusudur

Adem Bey Merhaba. Tekrardan size bir konu hakkında soru sorma gereği duydugumdan mail atmakdayım. Vestel'den bana filbox hemen 3 ay kampanya kodu verdi. Lakin tvde filbox live uygulaması var. ben fillbox hemen uygulamasını nasıl elde edebilirim tv'de.

Gürkan Kardeşim Günaydın;

Fillbox uygulaması için bu konu başlığımızdaki bilgilerden faydalanabilirsiniz.
Buna rağmen sorununuz devam ediyorsa lütfen konu başlığı altında yazınız, çözüm bulalım.  :ok:

A Çevrimdışı

atlas54

Aktif Üye
23 Eki 2017
133

Ado hocam merhaba diğer konuda aşağıdaki metni yazmışsınız bende 55ua8300 tv var servis bugün hoparlör sorunu için gelmişti bugün filbox içinde fabrikadan yazılım isteyeceğim gelince gelir atarım dedi. Mb120 ile 17mb120 arasındaki fark nedir 2017 üretimi mi? Benim 55ua8300 için filbox uygulaması için uygun mu Yani servis fabrikadan isteyeceğim dedi bana uygun yazılım çıkar mı fabrikadan bendeki mb120

Selamlar Mehmet Kardeşim;

MB120 için fillbox uygulamasına ait bir yazılım var lakin yeni satışlara adapte bir yazılım olabilir. İnceleyip burada gerekli açıklamayı yazarım.

Eğer fillbox uyumlu MB120 yazılım var ise burada yayınlarım. 

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

atlas54' Alıntı:
Ado hocam merhaba diğer konuda aşağıdaki metni yazmışsınız bende 55ua8300 tv var servis bugün hoparlör sorunu için gelmişti bugün filbox içinde fabrikadan yazılım isteyeceğim gelince gelir atarım dedi. Mb120 ile 17mb120 arasındaki fark nedir 2017 üretimi mi? Benim 55ua8300 için filbox uygulaması için uygun mu Yani servis fabrikadan isteyeceğim dedi bana uygun yazılım çıkar mı fabrikadan bendeki mb120

Selamlar Mehmet Kardeşim;

MB120 için fillbox uygulamasına ait bir yazılım var lakin yeni satışlara adapte bir yazılım olabilir. İnceleyip burada gerekli açıklamayı yazarım.

Eğer fillbox uyumlu MB120 yazılım var ise burada yayınlarım. 

Fabrikadan istemelerine gerek yok zaten servislerin serverinde var yazılım. MB120 ile 17MB120 arasında fark yok ikisi de aynı şey sadece kısaltma kullanıyoruz bazen :)  

Kısa zamanda FB yazılımlarını eklerim konuya ;)

A Çevrimdışı

atlas54

Aktif Üye
23 Eki 2017
133

Ben servisin yalancısıyım seri numarasını verip fabirikadan yazılım talep edicem dedi 1-2 güne gelir dedi gelince yazılımı atarım geçerken dedi :) Ado hocam şimdi benim tv uyumlu mu Yani anlamadım servis 1-2 güne gelir dedi benim tv uygun mu filbox için servis kurabilir mi yani?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

atlas54' Alıntı:
Ben servisin yalancısıyım seri numarasını verip fabirikadan yazılım talep edicem dedi 1-2 güne gelir dedi gelince yazılımı atarım geçerken dedi :) Ado hocam şimdi benim tv uyumlu mu Yani anlamadım servis 1-2 güne gelir dedi benim tv uygun mu filbox için servis kurabilir mi yani?

Bu gün MB120 için yeni yazılım yayınlayacağım nasipse. Servisi beklemeden kendiniz de halledebilirsiniz. Daha yaptıkları işten haberleri olmayan adamları beklemek zorunda değil kimse. 

Kızıyorum böyle şeyleri duyunca. Yahu yanında taşısana yazılımı, Teknik müdürlük bu yazılımı servislere yollayalı haftalar oldu.

Apollon07 Çevrimdışı

Apollon07 

Aktif Üye
24 Eki 2017
203

Filbox Uygulamasını Uzun Kullanmak İsteyenler  MediaMarkt'da 12 Aylık 59 TL Düşünen Olabilir Paylaşmak İstedim

gurkan Çevrimdışı

gurkan

Aktif Üye
26 Eki 2017
254

Ado' Alıntı:
Adem Bey Merhaba. Tekrardan size bir konu hakkında soru sorma gereği duydugumdan mail atmakdayım. Vestel'den bana filbox hemen 3 ay kampanya kodu verdi. Lakin tvde filbox live uygulaması var. ben fillbox hemen uygulamasını nasıl elde edebilirim tv'de.

Gürkan Kardeşim Günaydın;

Fillbox uygulaması için bu konu başlığımızdaki bilgilerden faydalanabilirsiniz.
Buna rağmen sorununuz devam ediyorsa lütfen konu başlığı altında yazınız, çözüm bulalım.  :ok:

Hocam tekrar merhaba. Fillbox uygulaması yüklü lakin "Filbox hemen" adlı bir uygulama daha varmış galiba o yüklü olmadıgını farkına vardım.

A Çevrimdışı

atlas54

Aktif Üye
23 Eki 2017
133

Ado hocam merhaba dün diğer konuda tv her açıldığında 9. kanal açılıyor demiştim fabrika ayarlarına döndüm düzeldi. Gelelim konumuza servis salı günü gelmişti filbox için bugün aradım hala yazılım gelmemiş fabrikadan çıldıracağım ne yazılımmış arkadaş fabrikaya seri numaranızla mail attık hala maile cevap gelmedi dediler senin verdiğin yazılımı yüklesem yanlış bir şey yapsam garanti konusu sıkıntıya girecek o yüzden onu da yapamıyorum ama fabrikanın keyfine kaldık burda ne mailmiş ne yazılımmış gelmek bilmeyen her geçen gün hediye süremizden kısalıyor fabrika maile kaç günde cevap veriyor siz bilirsiniz? Ayrıca yazılım servisin elinde neden hazırda yok fabrikaya mail atıp yazılım bekliyorlar dün aradım yarın gelirler evinize dediler bugün aradım gelecek misiniz diye hayır daha yazılım mail ile gelmedi onu bekliyoruz dediler ne zaman gelir dedim bilemem tarih veremeyiz dediler kim yolluyor bu yazılımları acaba servis talep mailini geç mi attı yoksa fabrika maile geç mi cevap veriyor?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

atlas54' Alıntı:
Ado hocam merhaba dün diğer konuda tv her açıldığında 9. kanal açılıyor demiştim fabrika ayarlarına döndüm düzeldi. Gelelim konumuza servis salı günü gelmişti filbox için bugün aradım hala yazılım gelmemiş fabrikadan çıldıracağım ne yazılımmış arkadaş fabrikaya seri numaranızla mail attık hala maile cevap gelmedi dediler senin verdiğin yazılımı yüklesem yanlış bir şey yapsam garanti konusu sıkıntıya girecek o yüzden onu da yapamıyorum ama fabrikanın keyfine kaldık burda ne mailmiş ne yazılımmış gelmek bilmeyen her geçen gün hediye süremizden kısalıyor fabrika maile kaç günde cevap veriyor siz bilirsiniz? Ayrıca yazılım servisin elinde neden hazırda yok fabrikaya mail atıp yazılım bekliyorlar dün aradım yarın gelirler evinize dediler bugün aradım gelecek misiniz diye hayır daha yazılım mail ile gelmedi onu bekliyoruz dediler ne zaman gelir dedim bilemem tarih veremeyiz dediler kim yolluyor bu yazılımları acaba servis talep mailini geç mi attı yoksa fabrika maile geç mi cevap veriyor?

Aslında bu konuyu daha önce cevaplamıştım. Fabrika bu yazılımları servislerin serverine çıkartalı haftalar oldu. Servisin yaptığı işten haberi yoksa VESTEL ne yapsın? 

Çekirdek yazılım yüklemenin ürün garantisine olumsuz etkisi yoktur. kaldı ki açık kod kaynak sistem olması nedeniyle çoğu zaman yazılımları editleyenler dahi garanti dahilinde hizmet alıyor çok umursamıyorlar anormal bir durum olmadıkça. Yine de karar sizindir elbette zira ben yazılımı yayınladım zaten. grisi sizin inisiyatifiniz.  :ok:

A Çevrimdışı

atlas54

Aktif Üye
23 Eki 2017
133

O Anlıyorum sizi evet daha önceden de yazmıştınız ama bizim servis biraz inat ben ne dersem hayır öyle değil şöyle diyor işe karışma der gibi ben diyorum ki şundan olabilir bu arıza yok alakası yok diyor adamlar daha va panel lg panel ne onu bilmiyorlar ayrıca da hesap sorabiliyorlar gerçi cevabını aldılar o ayrı. Geçen fabrikadan gelen değişim ürünü tv için aradılar kargo bugün gelirse hemen teslim edeceğiz yarın gelirse yarın teslim ederiz dediler bende arayan olmayınca akşam aradım ne oldu geldi mi kargodan diye evet geldi dediler ee dedim gelecek misiniz bugün geç oldu yarın sabahtan yollarım dedi ertesi gün oldu işimiz var omları bekliyoruz gelecekler diye çıkmıyoruz saat oldu 15.00 gelen yok bende müşteri hizmetlerine yazdım sabah gelecez dediler gelmediler diye tamam ileteceğiz dediler 1 saat içinde servis aradı geldi sonra bana hesap soruyor abicim sen niye iki de bir arıyorsun diye bende dedim ben sizi beklemek  zorunda mıyım bana telefonda sabah gönderecem dediler dedim sonra servis arayana kızdı bizim adımıza konuşuyorlar söz veriyorlar diye ayrıca önceki tv ölü piksel çıkmasını da bana buldular neymiş ben ölü piksel testi yapmışım kurulurken test de renkler hızlı geçiyormuş ondan olmuş servisin yanında yapmıştık piksel testini

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

atlas54' Alıntı:
O Anlıyorum sizi evet daha önceden de yazmıştınız ama bizim servis biraz inat ben ne dersem hayır öyle değil şöyle diyor işe karışma der gibi ben diyorum ki şundan olabilir bu arıza yok alakası yok diyor adamlar daha va panel lg panel ne onu bilmiyorlar ayrıca da hesap sorabiliyorlar gerçi cevabını aldılar o ayrı. Geçen fabrikadan gelen değişim ürünü tv için aradılar kargo bugün gelirse hemen teslim edeceğiz yarın gelirse yarın teslim ederiz dediler bende arayan olmayınca akşam aradım ne oldu geldi mi kargodan diye evet geldi dediler ee dedim gelecek misiniz bugün geç oldu yarın sabahtan yollarım dedi ertesi gün oldu işimiz var omları bekliyoruz gelecekler diye çıkmıyoruz saat oldu 15.00 gelen yok bende müşteri hizmetlerine yazdım sabah gelecez dediler gelmediler diye tamam ileteceğiz dediler 1 saat içinde servis aradı geldi sonra bana hesap soruyor abicim sen niye iki de bir arıyorsun diye bende dedim ben sizi beklemek  zorunda mıyım bana telefonda sabah gönderecem dediler dedim sonra servis arayana kızdı bizim adımıza konuşuyorlar söz veriyorlar diye ayrıca önceki tv ölü piksel çıkmasını da bana buldular neymiş ben ölü piksel testi yapmışım kurulurken test de renkler hızlı geçiyormuş ondan olmuş servisin yanında yapmıştık piksel testini

Hiç Bir Yetkili servis veya elemanı, Hiç bir tüketicisine, HİÇ BİR ŞEKİLDE hesap soramaz. ''Sen neden arıyorsun?'' diyemez. Benim size tavsiyem, yaşadığınız bu süreci, size sarfedilen cümleleri ve hesap sorar, fırça atar tarzda konuşmalarını ileterek başka bir servis talep edin. tarkan@vestel.com.tr adresine yazabilirsiniz. yaşadığınız olumsuzluklar yetmiyormuş gibi bir de afra tafra mı çekeceksiniz yani?  :yuh:

F Çevrimdışı

Fatihmecelik

Yeni Üye
6 Kas 2017
5

mb96 lar için yok mu acaba yeni yazılım çalışması

Geri
Üst Alt