Vestel Tv Kanal D,Teve 2 ve CNN Türk HD sorunu

B Çevrimdışı

bybsc

Yeni Üye
5 Ağu 2022
2
34
KanalD HD, teve2 HD, CNN Turk HD kısacası demiroren grubu kanalların sd kanalları sorunsuz çalışıyor diğer HD kanallarda öyle (ATV, Show vb.) ama dediğim gibi demiroren grubu kanalların HD kanalları açılmıyor dahili uydu alıcıda. Harici uydu alıcı (Next Minix HD) ile denedim açıldı o yüzden kablo ve disqec ayarlarında sorun yok yazılım güncellemeside yapıldı ama sorun devam ediyor yardımcı olabilir misiniz? Tv Model : Vestel 49inç Raphael MB120

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
16,150
KanalD HD, teve2 HD, CNN Turk HD kısacası demiroren grubu kanalların sd kanalları sorunsuz çalışıyor diğer HD kanallarda öyle (ATV, Show vb.) ama dediğim gibi demiroren grubu kanalların HD kanalları açılmıyor dahili uydu alıcıda. Harici uydu alıcı (Next Minix HD) ile denedim açıldı o yüzden kablo ve disqec ayarlarında sorun yok yazılım güncellemeside yapıldı ama sorun devam ediyor yardımcı olabilir misiniz? Tv Model : Vestel 49inç Raphael MB120
Yazdıklarınıza göre tvnin tuneri arızalıdır. Anakart değişimi gerekir.

B Çevrimdışı

bybsc

Yeni Üye
5 Ağu 2022
2
34
Yazdıklarınıza göre tvnin tuneri arızalıdır. Anakart değişimi gerekir.
Yanlış anlamayın bilmediğim için detaylı soruyorum. Tuner arızalı olsa diğer HD kanallarda da problem oluşmaz mıydı? Bütün kanalların hem sinyal hem kalite seviyesi 95 üstünde ve kanal d cnn turk gibi kanalların SD versiyonları da çekiyor sadece HD versiyonları hiç sinyal almıyor.

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
16,150
Yanlış anlamayın bilmediğim için detaylı soruyorum. Tuner arızalı olsa diğer HD kanallarda da problem oluşmaz mıydı? Bütün kanalların hem sinyal hem kalite seviyesi 95 üstünde ve kanal d cnn turk gibi kanalların SD versiyonları da çekiyor sadece HD versiyonları hiç sinyal almıyor.
Sizin yazdıklarınıza göre cevap yazmıştım ilk etapta yapılabilecek işlemleri yapmışsınız. O nedenle tuner arızası olduğunu yazdım. Tuner arızaları değişiklik gösterebilir.
1= Tuner entegresi hiç çalışmaz sinyal yok yazar.
2= Bazı parçalar değer kaybetmiştir hassasiyet kaybı olur sürekli donma yapar.
3= Bazı parçalar değer kaybetmiştir belirli frekanstan sonraki yayınları almaz.
4= Tuner entegresi kısa devre olmuştur tv nin çalışmasını bile engeller.
5= Lnbp entegresi arızalı olup sabit 13 Volt üretirse sadece dikey polarizasyona dahil olan kanallar izlenir.
6= Lnbp entegresi arızalı olup sabit 18 Volt üretirse sadece yatay polarizasyona dahil olan kanallar izlenir.
7= Lnbp entegresi arızalı olup hiç voltaj üretmez ise sinyal yok hatası alınır kanallar izlenemez.
Vs vs buna benzer çeşitli nedenler olur. Tam teşhis için tv yi ilk kuruluma dönderin Türksat çanağı için diseqc ayarını 1. Porta ayarlayın yeniden kurulum yapıp deneyin sorun devam ederse komşunuzun evindeki anten sisteminde deneyin sorun devam ederse anakart değişecek

Necati_Simsek Çevrimiçi

Necati_Simsek 

Süper Üye
29 Ağu 2018
665
56
Merhabalar, bu arızayı merkezi sistem olarak mı alıyorsunuz, yoksa müstakil evinizde tekli LNB ile mi alıyorsunuz?
Sisteminizden biraz bahseder misiniz?

Geri
Üst Alt