Vestel Tv değişim yardım!

I Çevrimdışı

ibrahimonerr

Yeni Üye
21 Nis 2020
13
31
Merhaba, daha öncesinde hediye olarak gelen Vestel 49UD9300 model televizyonum vardı. Ancak ekranda sararmalardan dolayı değişim talebinde bulundum. Başta kabul etmediler ancak sanırım onarım mümkün olmayınca değişimi onayladılar. Bana önerdikleri model 20274338 kodlu 55UD9360 modeli oldu. Ben de yarına kadae biraz araştırmak istediğimi belirttim.
Forumdan baktığım kadarıyla bu konuda Adem Helvacı Adem Helvacı hocam bu konuda baya bilgili.

Sizce bu modeli kabul etmeli miyim?
Yoksa üstüne ödeme yaparak ya da mümkünse yapmayarak başka model talep etmeli miyim?
Başka hangi modeli tavsiye edersiniz?
Yardımcı olursanız çok seviniri. Şimdiden hepinize teşekkür ederim ?

EXcomZkko Çevrimdışı

EXcomZkko 

Süper Üye
13 Nis 2018
1,109
Bahsi geçen TV'yi kullanıyorum. (55UD9360) VA panelli bir TV'dir. Karşıdan izlemelerde yüksek kontrast verir, ama yan açıdan izlemelerde renklerde solma yapacaktır.

Eğer TV'yi yan açılardan izleme zorunluluğunuz yoksa, bu TV'yi havada kapın derim. Ha daha yeni anakarta sahip 55u9590 da talep edebilirsiniz. Bunun size MEMC gibi, daha uzun yazılım desteği gibi ekstra getirileri olur. Tabi üste para isterler mi, ne kadar isterler vs bunlar da önemli.

I Çevrimdışı

ibrahimonerr

Yeni Üye
21 Nis 2020
13
31
Bahsi geçen TV'yi kullanıyorum. (55UD9360) VA panelli bir TV'dir. Karşıdan izlemelerde yüksek kontrast verir, ama yan açıdan izlemelerde renklerde solma yapacaktır.

Eğer TV'yi yan açılardan izleme zorunluluğunuz yoksa, bu TV'yi havada kapın derim. Ha daha yeni anakarta sahip 55u9590 da talep edebilirsiniz. Bunun size MEMC gibi, daha uzun yazılım desteği gibi ekstra getirileri olur. Tabi üste para isterler mi, ne kadar isterler vs bunlar da önemli.
Araştırdığım kadarıyla 9360'ın anakartı sanırım 9590'dan daha iyiymiş. Ama evde bazen de PS4 oynadığım için bazen yandan izlemek durumunda kalabiliyorum. Ayrıca bu forumda yine Va ekranın oyunlar için tavsiye edilmediğini okudum. Tamamen kararsız kaldım.

Olitos Çevrimdışı

Olitos 

Aktif Üye
16 Şub 2019
221
Araştırdığım kadarıyla 9360'ın anakartı sanırım 9590'dan daha iyiymiş. Ama evde bazen de PS4 oynadığım için bazen yandan izlemek durumunda kalabiliyorum. Ayrıca bu forumda yine Va ekranın oyunlar için tavsiye edilmediğini okudum. Tamamen kararsız kaldım.
VA Panel özellikle karanlık sahnelerde ve hareketli sahnelerde daha başarılı bu nedenle PS4 oynuyorsanız IPS yerine VA seçmek daha mantıklı duruyor. Ama 45 derece üzeri açılarda renklerde ciddi soluklaşma oluyor. Panelden beklentilerinize göre ve izleme açınıza göre kendiniz karar vermeniz daha doğru olacaktır.

EXcomZkko Çevrimdışı

EXcomZkko 

Süper Üye
13 Nis 2018
1,109

Aslında 9590'ın anakartı daha yeni, daha fazla özellik destekliyor. Ama görüntü kalitesi olarak 9360'ın anakartı görüntü kalitesi olarak daha çok beğeniliyor.

Ben zaman zaman biraz yandan izleme durumunda kalsam da her türlü VA tercih ederim. Tabi subjektif bir konu olduğu için net bir doğru yok. Vestel'de o TV'lere denk olarak sadece IPS panelle çıkan model var mı bilgim yok. 55ud9500 var, o da IPS ve VA karışık üretim. Belki F fikoloji daha net şeyler söyleyebilir.

I Çevrimdışı

ibrahimonerr

Yeni Üye
21 Nis 2020
13
31
Öncelikle her türlü yorum ve yardım için teşekkür ederim. Açıkçası başta 49" tv mi 55"le değiştireceklerini duyunca sevindim. Ancak modellerle ilgili herhangi bir bilgim de olmadığı için 9360 modeliyle değişim yapacaklarını söylediklerinde kendi tavsiye ettikleri ürünün iyi bir model olmayacağını düşünmüştüm. Araştırdığım ve sizlerin de söylediği kadarıyla Vestel olarak gayet iyi bir modelmiş. 9590 evet daha güncel bir model ancak Epey değerlerine göre enerji tüketimi konusunda 9360dan daha fazla güç tüketiyormuş. Tabii ki bu onu daha kötü yapmaz.

Geri
Üst Alt