meebbe
Süper Üye
- 25 Şub 2018
- 2,463
- 32
aynen başta bende çentik le dalga geçtim ama sırf millet elimde iphone var sansın ye redmi nim ilk çentikli telefonu redmi note 6 yı aldım 2 yıldır da kullanıyorum.Adamlar piyasaya yön veriyor bunda algı çalışmalarının da çok etkisi var.Vestel niye böyle olmasın diyorum ama aklıma vestel in teknoloji üreten bir firma değil oem üretici olduğu geliyor.Mühendisliklerine diyecek laf yok, marka değerini de inanılmaz paralar harcayıp reklamlar yaparak vay bunun Ayfonu var diye oluşturdular. Ancak aksesuarları gerçekten pahalı maliyetine göre. Ürünlerinin hepsi de belirli bir kalitenin üzerinde ve yüksek standartlara sahip. O tersine mühendislik olayı pek öyle çalışmıyor aslında Apple arada bir öyle piyasada özel bir şeyler çıkarır onun dışında genelde pazarlama stratejisi oluyor. Diğer şirketler de çalmasını yapıyormuş gibi hemen kopyalıyor. Şu kulaklık girişinin kaldırılması, çentik falan gibi olaylar hiç hoşuma gitmemişti. Enfeksiyon gibi yayıldı bütün üreticilere.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Haklısınız problemler var ancak fiyatları da ithal ürünlere göre ucuz. Ama ellerinde iyi imkanlar ve mühendisler var daha iyisini tabiki yapabilirler. Sürekli Adem Helvacı hocamın dile getirdiği yönetim problemlerinden dolayı olabilir bu durum.
Vestel zaten kendi ana markasından çok nasıl daha çok fason ürün üretirim derdinde.Tabi bunda yönetimin suçu var.Yoksa bana göre Vestel ürünlerinin tasarımı ezelden beridir çok iyi hatta dünya markaları arasında en iyilerinden.Çamaşır bulaşık fırın grubu panellerine bakıyorum hepsi on numara estetik güzel yani.