Vestel ses komut tuşu olmayanlar.

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Mühendisliklerine diyecek laf yok, marka değerini de inanılmaz paralar harcayıp reklamlar yaparak vay bunun Ayfonu var diye oluşturdular. Ancak aksesuarları gerçekten pahalı maliyetine göre. Ürünlerinin hepsi de belirli bir kalitenin üzerinde ve yüksek standartlara sahip. O tersine mühendislik olayı pek öyle çalışmıyor aslında Apple arada bir öyle piyasada özel bir şeyler çıkarır onun dışında genelde pazarlama stratejisi oluyor. Diğer şirketler de çalmasını yapıyormuş gibi hemen kopyalıyor. Şu kulaklık girişinin kaldırılması, çentik falan gibi olaylar hiç hoşuma gitmemişti. Enfeksiyon gibi yayıldı bütün üreticilere.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Haklısınız problemler var ancak fiyatları da ithal ürünlere göre ucuz. Ama ellerinde iyi imkanlar ve mühendisler var daha iyisini tabiki yapabilirler. Sürekli Adem Helvacı Adem Helvacı hocamın dile getirdiği yönetim problemlerinden dolayı olabilir bu durum.
aynen başta bende çentik le dalga geçtim ama sırf millet elimde iphone var sansın ye redmi nim ilk çentikli telefonu redmi note 6 yı aldım 2 yıldır da kullanıyorum.Adamlar piyasaya yön veriyor bunda algı çalışmalarının da çok etkisi var.Vestel niye böyle olmasın diyorum ama aklıma vestel in teknoloji üreten bir firma değil oem üretici olduğu geliyor.

Vestel zaten kendi ana markasından çok nasıl daha çok fason ürün üretirim derdinde.Tabi bunda yönetimin suçu var.Yoksa bana göre Vestel ürünlerinin tasarımı ezelden beridir çok iyi hatta dünya markaları arasında en iyilerinden.Çamaşır bulaşık fırın grubu panellerine bakıyorum hepsi on numara estetik güzel yani.

Horizon707 Çevrimdışı

Horizon707 

Süper Üye
4 Eyl 2020
795
aynen başta bende çentik le dalga geçtim ama sırf millet elimde iphone var sansın ye redmi nim ilk çentikli telefonu redmi note 6 yı aldım 2 yıldır da kullanıyorum.Adamlar piyasaya yön veriyor bunda algı çalışmalarının da çok etkisi var.Vestel niye böyle olmasın diyorum ama aklıma vestel in teknoloji üreten bir firma değil oem üretici olduğu geliyor.

Vestel zaten kendi ana markasından çok nasıl daha çok fason ürün üretirim derdinde.Tabi bunda yönetimin suçu var.Yoksa bana göre Vestel ürünlerinin tasarımı ezelden beridir çok iyi hatta dünya markaları arasında en iyilerinden.Çamaşır bulaşık fırın grubu panellerine bakıyorum hepsi on numara estetik güzel yani.
Bu şekilde de kâr ediyorlar, o yüzden böyle gidiyorlar. hosbulduk hosbulduk hocam başka bir yerde paylaşmıştı dünyanın her yerinde alt gelir gruplarına yüzlerce farklı marka adı altında satış yapıyorlar. Yani düşük kar çok satış ile kazanıyorlar. Belki ileride birde premium marka çıkarırlar daha 7st segmente hitap eden. Toyota - Lexus olayı gibi.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Düzeltme: üst segment olacak

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
14,797
kusura bakmayın da konu ile alakası yok yazdığınızın.Öyleyse özellikle belirtilecekti uygulama ile , opsiyonel vs. gibi.

Konu vestel olunca tabi ki eleştirilecek netice de bizim markamız bu.Ama bu eleştirileri azıcık bizim kadar umursalardı hala bu şekilde muhabbetler olmazdı.

Apple le Vestel aynı konuda bile konuşulması saçma,marka değeri diye birşey var.İkisini hiç karşılaştırmayalım isterseniz. Bugün Mercedes alanda apple alanda maliyetini hesaplamaz.Hesaplayacak olanda almaz zaten.Yoksa orijinal şarj aleti bu kadar çok pahalı ya,şu kablo 150 lira yaparmı derse kişi üzülür.
Şu an bile sizin yazınızda da hiç taviz vermeyen markalar yüceltilirken Vestel her konuda tüketicisinin avukatı gibi davrandığı halde eleştirildi. :)
Konu karşılıklı sürtüşmelere girmesin diye yorum yazmayacaktım bir tane yazayım dedim daha da yazmam.
İki markanın aynı konuda konuşulması neden saçma Sony Tv ve Lg Klimanın bir kısmını yıllarca başka firmalar yaptı hem de Türkiyede bakarsın yakın bir zamanda Apple yi de bir Türk firması yapar aşırı yüceltmenin bir anlamı yok.
Gelelim özelliklere
Apple tv nin her tuşuna bastığınızda veya internete girdiğinizde kullanıcısına bankamatik gibi para mı? Veriyor.
Bakkaldan manavdan evin ihtiyacını mı? Alıp geliyor.
İçinden dansöz mü? Çıkıyor.
Kullanıcısının ömrüne ömür mü? Katıyor.
Kullanıcısının hastalığı varsa tedavi mi? Ediyor.
Neticede hangi kanalı açarsan aç her ikisi de gösteriyor.
İnternette dolaşmanızı sağlıyor vs vs
Biri ismini satıyor aşırı pahalı diğeri ise her kes tv sahibi olabilsin diye her bütçeye uygun olduğu için de eleştiriliyor.
Kumanda konusunda eksiklik hissetmiş farkına varmış telafi ediyor eleştiriliyor.
Kumanda vermiyor eleştiriliyor.
Verilmeyen kumandanın telafisi var. Telafi uygulamayı kullanmak sorun oluyor.
İlgilenmeyen firma parayı veren düdüğü çalar deyip kestirip atınca her kes sineye çekiyor.

Son düzenleme:
meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Şu an bile sizin yazınızda da hiç taviz vermeyen markalar yüceltilirken Vestel her konuda tüketicisinin avukatı gibi davrandığı halde eleştirildi. :)
Konu karşılıklı sürtüşmelere girmesin diye yorum yazmayacaktım bir tane yazayım dedim daha da yazmam.
İki markanın aynı konuda konuşulması neden saçma Sony Tv ve Lg Klimanın bir kısmını yıllarca başka firmalar yaptı hem de Türkiyede bakarsın yakın bir zamanda Apple yi de bir Türk firması yapar aşırı yüceltmenin bir anlamı yok.
Gelelim özelliklere
Apple tv nin her tuşuna bastığınızda veya internete girdiğinizde kullanıcısına bankamatik gibi para mı? Veriyor.
Bakkaldan manavdan evin ihtiyacını mı? Alıp geliyor.
İçinden dansöz mü? Çıkıyor.
Kullanıcısının ömrüne ömür mü? Katıyor.
Kullanıcısının hastalığı varsa tedavi mi? Ediyor.
Neticede hangi kanalı açarsan aç her ikisi de gösteriyor.
İnternette dolaşmanızı sağlıyor vs vs
Biri ismini satıyor aşırı pahalı diğeri ise her kes tv sahibi olabilsin diye her bütçeye uygun olduğu için de eleştiriliyor.
Kumanda konusunda eksiklik hissetmiş farkına varmış telafi ediyor eleştiriliyor.
Kumanda vermiyor eleştiriliyor.
Verilmeyen kumandanın telafisi var. Telafi uygulamayı kullanmak sorun oluyor.
İlgilenmeyen firma parayı veren düdüğü çalar deyip kestirip atınca her kes sineye çekiyor.

fark şu hocam diğerleri teknoloji üretiyor Vestel ise o teknoloji ile tv buzdolabı üretiyor.Anakart üretmekte teknoloji üretilmiyor artık bunu sizde çok iyi biliyorsunuz.

Bana bir örnek gösterin tv alanında ,kendiniz yazmışsınız eksiklik hissetmiş koymuş kutuya diye.

Ben vestel i aşağılayıcı konuşmuyorum ama diyorum ki vestel den profesyonel tv alınmaz , salon için ,film izleme ,playstation için alınmaz.Arkadaşta samsung var gümbür gümbür sesi var.Hani vestel efendi de niye böyle tv yok?

hasari Çevrimdışı

hasari 

Aktif Üye
28 Nis 2020
196
41

55UA9600​

58UA9600​

32FA9500​

Modellerini aldım kumanda taleplerinde bulundum değerlendireceğiz dediler şimdilik dönmediler.
Büyük ihtimalle

32FA9500​

olana kumanda vermezler.

hasari Çevrimdışı

hasari 

Aktif Üye
28 Nis 2020
196
41
32FA9500 modeli de android ses komut özelliği var ama bunun için kumanda alamayacağımı söylediler diğer modeller için göndereceklermiş.

Geri
Üst Alt