VESTEL SERVİSİ BENİ KANDIRIYOR MU?

T Çevrimdışı

teknikekip

Yeni Üye
19 Eyl 2018
11
39
Merhaba arkadaşlar
Vestel servisi'nden aldığımız hizmetle alakalı kısaca bahsedip sizlerin bu konudaki düşüncelerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.
Kiracı olarak taşındığım sıfır dairede klima tesisatı kuruluydu. Klima satın almaya karar verdik ve öncesinde klima satın alacağımız yetkili bayi ve servisi aradık. Bizimle ilgilenen arkadaş ücretsiz keşif için ekip yönlendireceğini klima ve dış ünitenin konulacağı yer arasındaki mesafe 5 metreden fazla ise fazla olan kısımların ve kullanılan diğer malzemelerin tarafımıza ücretlendireceğini söyledi. Bende kendilerine evimizde klima tesisatlarının varolduğundan ve yeniliğinden bahsederek ilk bizim kullanacağımızı söyledim. Bize nasıl bir klima tercih etmemiz gerektiği konusunda servis yönlendirirseniz iyi olur dedim. Gelen servis ekibinin bize önerdiği klimayı Ekim 2018 de (Vestel Flora 18000 btu) satın aldık. Klima montajı için gelen servis ekibi evimizde "halihazırda klima tesisatı olduğu için" sadece klimanın kendisini duvara, dış üniteyi ise çatıya yerleştirerek montaj işlemini tamamladı.
Klima ve dış ünite haricinde kutu içerisinde her ne varsa bize danışmadan kutu ile birlikte alıp götürmüşler. Daha sonra Vestel müşteri hizmetleri ile yaptığım görüşme sonucunda servisin bizden izinsiz böyle birşey yapamayacağını, klima montajı yapılacak yerde kurulu tesisat olsun olmasın kutu içerisinde yer alan malzemelerin ürünü satın alan kişiye ait olduğunu söylediler.
Hizmet aldığımız ve ürünlerimizin bir kısmını kaptırdığımız Vestel Yetkili Servisi ile yaptığım görüşmede ilk başta bu durumu hiç kabullenmek istemediler ve servis ekibinin montaj sonrası koli ve çöpe gidecek diğer şeyleri ev sahibine çöp çıkmasın diye bizim ekibimiz çöpe attıyor dedi. Kendilerine klima satın almadan önce sizinle görüştüğümü sizin bana 5 metreye kadar malzeme masraflarını kendilerinin karşıladığını söyleyince beni iki kez bekletip başka birileri ile görüştükten sonra benim durumu anlatmaya çalışmak istemem onların anlamamakta ısrar etmesi sonucu konuşma iki tarafın birbirine üstünlük kurması şeklinde tartışma ile geçti. Sonrasında durumu kabullenmeleri ile birlikte efendim sizin klima kutusunun içerisinden çıkan ürünler;
  1. Dış ünite askı ayakları >>> verebiliriz dediler.
  2. Alimünyum* boru (4 mt.)* >>> verebiliriz dediler.
  3. Klima kolisi >>> veremeyiz dediler.
Bu konulardan çok anlamamakla beraber benim bildiğim klima tesisatları bakır borudan yapılıyor diye biliyorum. Çünkü oturduğum evde ve başka yerlerde klima tesisatlarının bakır borudan yapılmış olduğunu gördüm. Neden alimünyyum boru? neden 5 mt. değilde 4 mt.diye sorduğumda, efendim bakır boru ankastre ürünlerde kullanılıyor. Ayrıca her klima kutusunun içerisinden farklı ölçüde boru çıkıyor sizinki 4 mt. dedi. Peki klima kolisini neden veremiyorsunuz dedim. Efendim onu veremeyiz çünkü çöpe attık. Boruları nasıl vereceksiniz diye sordum. Efendim boruları size hemen veremeyiz biraz bekletmemiz lazım şuan elimde boru yok kurulu tesisatı olan müşterilerimizden çıktığında birkaç güne temin edip ben size haber vereceğim. (Bu cümle herşeyi özetliyordu aslında)
Arkadaşla sizden ricam klima kutusundan ne çıkar, benim tesisat hakkım ölçüm nedir, vereceklerini söyledikleri ürünlerin miktarı ve özellikleri doğru mudur? Bu konuda bize yardımcı olursanız o doğrultuda hareket edeceğim. Aynı zamanda benim ve sizlerin burada düşüncelerini paylaşması aynı sorunu başka insanların yaşamamasına katkı sağlayacaktır. Hepinize şimdiden çok teşekkür ederim.

indirbf9d504c708e2be2.jpg
 
TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,456
49
elektronik çiyim bildiğim kadarını yazayım iç dış ünite sinyal kablosu boruda haklı aliminyum sadece rekor kısımları bakır lehimlidir. 4-5 mt dir askı ayağı eskiden sigortada çıkıyordu yenilerini bilmiyorum
 
Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
16,436
Merhaba

Klima kolısınden neler cıkar.
Ic,dıs unite
dıs unıte montaj konsolu
vestelde (4mt hatırladıgım kadarıyla ) alumınyum boru kıtı.
kumanda,pıller,kumanda duvar askı aparatı,kullanma klavuzu,garantı belgesi

Genellık cogu servıs marka,beyaz esya gozetmeksızın montaj sonra kutuları kendılerı goturup cope atar bu artık rutın halıne gelmıstir.
ama ben elletırmem montaj sonrası 1 ay saklarım olası uretım arıza nedenıyle bırebır degısıme zorlamak ıcın :ok

Dıs unıte konsolu, Alumınyum montaj kıtını sıze sormadan almaları pek hos olmamıs (servısten bu malzemelerı mutlaka alın. vestelede servısle ılgılı sıkayette bulunun )
 
F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,634
4 MT alemiyum, sadece bağlantı kısmı bakır. En son hatırladığım 15 MT kadar ücretsiz. Dedikleri gibi artık bakır borular sadece ankasterde kullanılıyor. Kutu standart alınıp çöpe atılır. Servisin boruları alması hoş olmamış
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri
Üst Alt