vestel pıkellence 32825 32 ltflcd usb tv çalışiyor ekran bir kırmızı bir mavi dünüşümlü olarak çıkıyor

C Çevrimdışı

Cemil47

Aktif Üye
20 Ocak 2020
269
63
değerli forumcu arkadaşlar elimdeki tv fişi taktığımızda ekran mavi geliyor sonra kırmızıya dünüyor sürekli bu şekilde dünüşümlü şekilde devam ediyor bu arıza paneldemi yoksa başka arızamı var burayı çözemedim bilgisi olan yada aynı arızyı çözen arkadaşlara yorum ve değindirmelerinizi almak istedim iyi forumlar diliyorum.

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
12,720
Servis menüden resetleme yapın düzelmiyorsa eprom yeniden yazılacak

C Çevrimdışı

Cemil47

Aktif Üye
20 Ocak 2020
269
63
Resetleme yapın %90 Düzelecek bu tvye flash bellek ile yazılım yüklenmez.

Resetleme yapın %90 Düzelecek bu tvye flash bellek ile yazılım yüklenmez.
By_trol ustam tvyi resetledim düzeldi bu sefer TV bazan çalışiyor bazan calışmiyor daha üncede demeki bu sorun varmış 3.3v çıkış yapan sarı kablo kesmiş Altan lehimlemiş sarı üçtane kablo probun verdiğim noktada 3.3v okuyamıyorum solda kalan iki adet sarı kablo pininde standbyde iken 3.3v okuyorum

IMG_20231118_152548.jpg

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
12,720
By_trol ustam tvyi resetledim düzeldi bu sefer TV bazan çalışiyor bazan calışmiyor daha üncede demeki bu sorun varmış 3.3v çıkış yapan sarı kablo kesmiş Altan lehimlemiş sarı üçtane kablo probun verdiğim noktada 3.3v okuyamıyorum solda kalan iki adet sarı kablo pininde standbyde iken 3.3v okuyorum

IMG_20231118_152548.jpg
Besleme kartında şişmiş kondansatör var mı kontrol edin sokette temassızlık var ki daha öncesinde kablo alttan lehimlenmiş diğer kablolarda da temassızlık varsa onları da siz lehimleyin.

C Çevrimdışı

Cemil47

Aktif Üye
20 Ocak 2020
269
63
Besleme kartında şişmiş kondansatör var mı kontrol edin sokette temassızlık var ki daha öncesinde kablo alttan lehimlenmiş diğer kablolarda da temassızlık varsa onları da siz lehimleyin.
Belirtiğim 3.3v çıkış yapan söket hepsini sökmüşler ünceden lehimlemışer zaten

Geri