Önemli Vestel Mb82-Mb100-Mb110-Mb120-Mb130-Mb140-Mb211-Mb230 Güncelleme-Çekirdek Yazılım Konusu

Y Çevrimiçi

yuribaba1910

Yeni Üye
7 Eki 2025
2
26
tv22b14fa1ecae292c.jpg

Televizyonun yaklaşık 2 gündür kırmızı ışığı yanıp sönüyor.Kumanda hiçbir şekilde tepki vermiyor.Televizyonun hiçbir parçası değişmedi,orjinal.Güncelleme yazılımı durumu çözer mi?

D Çevrimdışı

denizyerebakan

Yeni Üye
7 Eki 2025
2
21
D denizyerebakan, istediğiniz sürümler ne yazık ki elimizde yok.
Öncelikle ilginiz ve yanıtınız için teşekkür ederim. 🙏

Cihazım Vestel 58UHD (MB230 anakart), yazılım sürümü V0.51.51.0 (10 Nisan 2023).

Sorun şu şekilde: HDMI üzerinden Google TV Box veya benzeri bir cihaz bağlandığında televizyon otomatik olarak **“gelişmiş HDMI modu”**na geçiyor. Bu sırada görüntü bir anda kesiliyor ve ekranda hiçbir sinyal kalmıyor. Kaynağı manuel olarak HDMI1 seçtiğimde görüntü geri geliyor.

Servis menüsünden kontrol ettiğimde HDMI/EDID seçeneklerinin kilitli (read-only) olduğunu gördüm, yani bu ayarı elle değiştiremiyorum. TV “auto-enhanced” moduna geçtiği anda handshake kopuyor ve bağlantı kayboluyor.
Acaba bu otomatik geçişi tamamen devre dışı bırakabileceğimiz bir yöntem, gizli menü veya ayar var mı?
Eğer sadece yazılımla çözülebiliyorsa, doğru firmware sürümünü öğrenmek de benim için yeterli olur.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
23,152

Cihazım Vestel 58UHD (MB230 anakart), yazılım sürümü V0.51.51.0 (10 Nisan 2023).

Sorun şu şekilde: HDMI üzerinden Google TV Box veya benzeri bir cihaz bağlandığında televizyon otomatik olarak **“gelişmiş HDMI modu”**na geçiyor. Bu sırada görüntü bir anda kesiliyor ve ekranda hiçbir sinyal kalmıyor. Kaynağı manuel olarak HDMI1 seçtiğimde görüntü geri geliyor.

Servis menüsünden kontrol ettiğimde HDMI/EDID seçeneklerinin kilitli (read-only) olduğunu gördüm, yani bu ayarı elle değiştiremiyorum. TV “auto-enhanced” moduna geçtiği anda handshake kopuyor ve bağlantı kayboluyor.
Acaba bu otomatik geçişi tamamen devre dışı bırakabileceğimiz bir yöntem, gizli menü veya ayar var mı?
Eğer sadece yazılımla çözülebiliyorsa, doğru firmware sürümünü öğrenmek de benim için yeterli olur.
Bilirse By_Trol By_Trol bilir.

Z Çevrimdışı

ziebmb

Yasaklı Üye
7 Eki 2025
1
44
Hayırlı Akşamlar,
VESTEL 32H9500 model tv açılmıyor. Vestel logosunda kalıp standby ışığı yanıp sönüyor. Değişen hiçbir parçası yoktur. Cihazımın full yazılımı için yardımcı olur musunuz?
Cihazın etiketi aşağıdaki gibidir.

IMG_8211ce406055273399be.jpg

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
16,283

Servis menüdeki hdmi edit sadece okunabilir değiştirilemez normal hdmi menüsüne girip gelişmiş olan ayarı dengeli olarak değiştirin sorun devam ederse box menüsü görüntü ayarlarından çözünürlük ayarlarını değiştirerek deneyin.

Y Çevrimiçi

yuribaba1910

Yeni Üye
7 Eki 2025
2
26
Yazılım verildi bildirimi kontrol edin yükleme talimatını uygulayın sonucu yazın.
Verdiğiniz dosyayı indirdim.Fat32 biçimli 4GB Usb belleğe aktardım.Televizyonun fişini çektikten sonra belleği televizyona taktım.Kumandadan OK tuşuna basılı tutarken fişi tekrar taktım.İlk başta yavaş yanan kırmızı ışık hızlanmaya başladığı anda OK tuşunu bıraktım.Ve yaklaşık 10 dakika kadar bekledim.Bunu 4 defa tekrar ettim.Yanlış veya eksik yaptığım bir yer var mı?Yardımcı olursanız çok sevinirim.Teşekkür ederim şimdiden.

Verdiğiniz dosyayı indirdim.Fat32 biçimli 4GB Usb belleğe aktardım.Televizyonun fişini çektikten sonra belleği televizyona taktım.Kumandadan OK tuşuna basılı tutarken fişi tekrar taktım.İlk başta yavaş yanan kırmızı ışık hızlanmaya başladığı anda OK tuşunu bıraktım.Ve yaklaşık 10 dakika kadar bekledim.Bunu 4 defa tekrar ettim.Lakin kırmızı ışık hala yanıp sönmeye devam etti.Televizyon açılmadı,hala tepki yoktu.Yanlış veya eksik yaptığım bir yer var mı?Yardımcı olursanız çok sevinirim.Teşekkür ederim şimdiden.

Geri
Üst Alt