Önemli Vestel Mb82-Mb100-Mb110-Mb120-Mb130-Mb140-Mb211-Mb230 Güncelleme-Çekirdek Yazılım Konusu

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
valla bunu kurdum çok güzel oldu menüsü felan ötekisi çok kötüydü bu biraz daha teknolojik oldu :) Sanırım tek artısıda bu hala yavaş,hala kasıyor 2k ya tv satıyorlar içine 796 mb ram koyuyorlar insna utanır ya. Bir daha vestelin v 'sini evime sokmam çok pişman oldum. 1-2 bin fazla vereydimde farklı televizyon alaydım keşke.. 2. hatam bu. Önce ki vestel tv bundan daha pahalı daha kaliteliydi sözde yemin ediyorum arasında 5 yıl fark var ama internet smart tv menü tasarımı aynıydı, gram geliştirme yapmıyor sanırım GURURLu YERLİ MİLLİ markamız.... Bu sondu dahada almayacacağım aldırmayacağım..
Ne kadar ekmek o kadar köfte Ford Fiesta da araba focus da araba ? Ford Fiesta da diyelim 1.2 motor var bu da motor bu da araba ama focus 1.5 bu da araba ....
Vestelinde segmentleri var sizde şu an giriş seviyesi bir TV var.

G Çevrimdışı

gaddarfeyyaz

Yeni Üye
31 Ara 2019
20
35
Ne kadar ekmek o kadar köfte Ford Fiesta da araba focus da araba ? Ford Fiesta da diyelim 1.2 motor var bu da motor bu da araba ama focus 1.5 bu da araba ....
Vestelinde segmentleri var sizde şu an giriş seviyesi bir TV var.
vallahi en üst seviyesinide almıştım 5 yıl öncceki onunda interneti menüsü herşeyi aynıydı 5 sene sonra bir daha aldım aynı gram gelişme ,geliştirme yok. Kağıt üstünde bakınca diğer markalardan üst gibi duruyor ama kullanıcı deneyimine gelince tırt. Verdiğiniz parada diğer markalar ne sunuyor,ne gibi kullanıcı deneyimleri var bunlarıda göz önünde bulundurmak gerekiyor. Bu söylediklerinizi bizde biliyoruz lütfen boş eleştiri yapan tabiri caizzse aptal muamelesi yapan birisi olarak görmeyin. Sırf yerli ve milli lanse ediliyor diye birşey dediğimizde ölümüne savunan insanlar tanıyorum. Hak verirsiniz ki asgari ücretle çalışan birisiyim,2-3-4-5k yı yoldan toplamıyorum. 500 tlye raspery pi alıp bağlasam bu tvden daha az kasar, bunun neresinde mühendislik,neresinde işçilik var garip.

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
vallahi en üst seviyesinide almıştım 5 yıl öncceki onunda interneti menüsü herşeyi aynıydı 5 sene sonra bir daha aldım aynı gram gelişme ,geliştirme yok. Kağıt üstünde bakınca diğer markalardan üst gibi duruyor ama kullanıcı deneyimine gelince tırt. Verdiğiniz parada diğer markalar ne sunuyor,ne gibi kullanıcı deneyimleri var bunlarıda göz önünde bulundurmak gerekiyor. Bu söylediklerinizi bizde biliyoruz lütfen boş eleştiri yapan tabiri caizzse aptal muamelesi yapan birisi olarak görmeyin. Sırf yerli ve milli lanse ediliyor diye birşey dediğimizde ölümüne savunan insanlar tanıyorum. Hak verirsiniz ki asgari ücretle çalışan birisiyim,2-3-4-5k yı yoldan toplamıyorum. 500 tlye raspery pi alıp bağlasam bu tvden daha az kasar, bunun neresinde mühendislik,neresinde işçilik var garip.
Ben öyle bir itamda bulunmadım bulunmamda.
Ben örnekledim. Bende biliyorum git harici ürün al demeyi, herşeyin işlevi farklı modül yerine bı tane box alın bunda ekran var mı ? Yok, ledlere , ana karta , panele enerji veren bı parca var mı ? Yok
Bir ana kart tasarlayın panele görüntüye herşeye işlem yapacak ?
İşte bu TV diyoruz bunlarında sistemi kalitesi özelliği var. Siz bunları araştırmadan alırsanız böyle üzülürsünüz sonra firma kötü olur. Hayır arkadaşım bizim hatamız. Ben dükkana kamera kurdurdum geçen sene gittim baktım o görüntü güzel o kayıt güzel aldım.
Bak bu gün komple sistemi degistiyirum. Sebebi; kamera açısı düşük Muş. Kayıt süresi kısa HDD düşkmüş.
Eskisi de retro marka yenisi de retro şimdi bana satan adama gidip sovsem ne olur ?
Benim hatam araştırmadım

IMG_20201107_162645.jpg
IMG_20201107_162634.jpg

Ayrıca bahsettiğiniz ürünlerde de 2-4-8 gibi ram kapasitesi var ben gidip 2 alsam la ne berbat almayın bunu desem ne kadar doğru olur?

He vestele de kızıyorum. Sadece Vestel değil bir çok TV üreticisi yok 4 çekirdek yok 2 çekirdek yazıyor kardeşim markası ne kim üretmiş ön belleği kaç GB bunları görelim.
Ram zaten yazmıyorlar. Kullanıcı bilerek alamıyor. Sonradan işte fikoloji söylesin teknowest hocam anlatsın teraspy örnek versin Adem helvacı anlatsın vs vs

N Çevrimdışı

nesinilhan

Yeni Üye
7 Kas 2020
1
43
Değerli Üyemiz;
Gelişen teknolojiye yenik düşen MB9X anakartların yazılımlarını, Anakartlarınızın çökme riskinin son gelişmelerle daha da yükselmesi nedeniyle paylaşıma kapatmak zorunda kaldık. Şimdilik sadece MB97 ve MB98 yazılımlarını açık bırakıyorum, Bunun dışındaki 9X nesli için bundan böyle çekirdek yazılım paylaşımı yapılmayacaktır. Oluşabilecek olası mağduriyetleri öngörmemiz nedeniyle aldığımız bu kararı anlayışla karşılayacağınızı ümit ediyoruz.
TF Yönetimi.

17MB90_MB91R1R2_MB92R3_MB95_MB95S_MB95M_FAZ3_V366y

Değerli Üyemiz;
Gelişen teknolojiye yenik düşen MB9X anakartların yazılımlarını, Anakartlarınızın çökme riskinin son gelişmelerle daha da yükselmesi nedeniyle paylaşıma kapatmak zorunda kaldık. Şimdilik sadece MB97 ve MB98 yazılımlarını açık bırakıyorum, Bunun dışındaki 9X nesli için bundan böyle çekirdek yazılım paylaşımı yapılmayacaktır. Oluşabilecek olası mağduriyetleri öngörmemiz nedeniyle aldığımız bu kararı anlayışla karşılayacağınızı ümit ediyoruz.
TF Yönetimi.

17MB91 3.3.8.c Stabil sürüm

Değerli Üyemiz;
TF Yönetimi.

17MB96 - MB91R3 - MB92R4 3.7.6.L

Değerli Üyemiz;
TF Yönetimi.

17MB91R3_MB92R4_MB96_FAZ3_V376n

Değerli Üyemiz;
TF Yönetimi.

17MB96_3.7.6.S

Değerli Üyemiz;
TF Yönetimi.

17MB97-98 güncelleme

*** Gizli metin: alıntı yapılamaz. ***
bakalım yapabilecek miyiz

M Çevrimdışı

marco

Yeni Üye
25 May 2019
19
60
Moderatör tarafında düzenlendi:
TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
yokoono Çevrimiçi

yokoono

TFC Team
20 Mar 2019
2,618
73
Vestel ha l'elettronica? Ho un software del produttore, ma non posso installarlo a meno che la TV non funzioni. Per un software compatibile ho bisogno del codice della scheda madre (main) e del codice del pannello.

C Çevrimdışı

Cakabey05

Yeni Üye
4 Kas 2020
2
Hitachi 55 inç tv kullanıyorum. durduk yere wifi kablosuz menü kayboldu. gösterildiği gibi yazılım yükseltmesi yaptım. 1505 menüsü ile.... fakat wifi menü yine gelmedi. TV kapalı iken ok tuşuna basarak güncelleme yapamadım. çok uğraştım ama yazılım başlamıyor. wifi adaptörünü değiştirdim ama menüde yine olmadığından bağlantı kurulamıyor. Başına gelenler yada bilgisi olanlar yardımcı olur mu lütfen...

hosbulduk Çevrimdışı

hosbulduk 

TFC Team
9 Kas 2018
3,721
Hitachi 55 inç tv kullanıyorum. durduk yere wifi kablosuz menü kayboldu. gösterildiği gibi yazılım yükseltmesi yaptım. 1505 menüsü ile.... fakat wifi menü yine gelmedi. TV kapalı iken ok tuşuna basarak güncelleme yapamadım. çok uğraştım ama yazılım başlamıyor. wifi adaptörünü değiştirdim ama menüde yine olmadığından bağlantı kurulamıyor. Başına gelenler yada bilgisi olanlar yardımcı olur mu lütfen...
Servis menüsüne girip options 3 basliginda wifi gösteriyor mu kontrol edin , eger wifi adaptörü kullaniyorsaniz sadece vestele ait wifi adaptör kullanabilirsiniz,bozulmus olabilir.Eger donanim olarak wifi algilanmiyorsa menüde de gösterilmez zaten.

C Çevrimdışı

Cakabey05

Yeni Üye
4 Kas 2020
2
Servis menüsüne girip options 3 basliginda wifi gösteriyor mu kontrol edin , eger wifi adaptörü kullaniyorsaniz sadece vestele ait wifi adaptör kullanabilirsiniz,bozulmus olabilir.Eger donanim olarak wifi algilanmiyorsa menüde de gösterilmez zaten.
birhafta önce giriyordum tvnin kendinde wifi var zaten. belki bozulmuştur diye yenisini alıp taktım ama menüden kayboldu yani cihazı bir haftadır görmüyor. extra bir wifi adaptör değil orj tvnin içinde....

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
birhafta önce giriyordum tvnin kendinde wifi var zaten. belki bozulmuştur diye yenisini alıp taktım ama menüden kayboldu yani cihazı bir haftadır görmüyor. extra bir wifi adaptör değil orj tvnin içinde....
Hosbulduk un dediği menüden resim atarmisiniz. Vestelde ortalamaya vurursak en çok kablo bozuluyor modül değil.

S Çevrimdışı

socioan

Yeni Üye
28 May 2020
21
48
Hello.
i have a vestel V5.7.10.0 MB130 and i hane download this file MB130 V.5.35.2.0 QUI_Picasso. how can i install it. with Full or with b core setup.
and how can i backup mine original settings.
Thank you.

Geri
Üst Alt