Önemli Vestel Mb82-Mb100-Mb110-Mb120-Mb130-Mb140-Mb211-Mb230 Güncelleme-Çekirdek Yazılım Konusu

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Herkese merhabalar. İlk mesajım olması sebebiyle öncelikle kendimi tanıtayım. Adım Hakan, Ankara'da TCDD'de çalışıyorum. Bu forumu Adem beyin Youtube paylaşımları sayesinde öğrenme fırsatım oldu. O sayede hem Youtube kanalına hem buradaki foruma üye oldum. Öncelikle hem onun hem de buradaki diğer yönetici arkadaşların insanlara faydalı olma adına paylaşmış oldukları bir dolu yararlı bilgiler için kendilerine teşekkür ediyorum.

Sıkıntıma gelecek olursak, yaklaşık 1,5 senedir kullanmakta olduğum SEG marka 32SCH5630 modeli televizyonum son 1-2 haftadır açmaya çalıştığımda sadece SEG yazısı çıkıp sonra geri kapanıyor. Televizyona herhangi bir yazılım yüklemedim. Aslında diyeceksiniz ki televizyonun garantisi var. Fakat televizyon dayım tarafından hediye geldi ve sağ olsun kendi kurulumu yapmış ve faturası da yok. Sağ olsun kendi böyle şeyleri önemsemediği için televizyon garanti kapsamında değil.

Televizyonu dün tv tamircisine götürme şansım oldu. Sorunu gösterdiğimde anakartında sıkıntı olduğunu ve yazılım atarak düzeleceğini söyledi. Fakat bir yazılım için çok zahmetli diye benden 300 TL para istedi. Fakat hem maddi durumum hem de yazılım için bu kadar fazla para istemesi sebebiyle yaptırmak istemedim. İnternette de daha detaylı araştırma yaparken Adem beyin videolarına denk geldim ve sonrasında da buraya üye oldum. Bir çok bilgi ve videolara baktım. Fakat yanlış bir şey yapmamak adına öncelikle buraya yazmak istedim. Yazım biraz uzun olduğu için de kusuruma bakmayın. İnşallah sorunumun çözülmesinde bir yardımınız olursa çok sevinirim.

Televizyonumun modeli: SEG 32SCH5630
Seri Numarası: 7938187 800195
Anakart numarası için menü 4725 e basıyorum ama herhangi bir ekran açılmadığı için (koyu ekran SEG yazısı hariç) göremedim.
selam,

titanyum olan yazılımını deneyiniz, olmassa full yazılım bakarız yine
garantisine gelecek olursak üretim tarihi kurtarıyorsa garanti dahilinde olabilir. bunun için barkod görselini tamamını paylaşman yeterli, normalde seri numarasından bakıyorduk ama sistemde sorun olduğu için erişemiyorum

H Çevrimdışı

hknardru

Yeni Üye
20 Eki 2019
10
37
selam,

titanyum olan yazılımını deneyiniz, olmassa full yazılım bakarız yine
garantisine gelecek olursak üretim tarihi kurtarıyorsa garanti dahilinde olabilir. bunun için barkod görselini tamamını paylaşman yeterli, normalde seri numarasından bakıyorduk ama sistemde sorun olduğu için erişemiyorum

Dediğiniz titanyum olan yazılımı deneyeceğim, sonuç verirse yazarım. Full yazılım dediğiniz Adem beyin söylediği kök yazılım sanırım?

garanti için barkod görselini gönderiyorum.

segf3fd3a0a729989b7.jpg
seg2.jpg

H Çevrimdışı

hknardru

Yeni Üye
20 Eki 2019
10
37
Çok teşekkür ederim. Titanyum olan yazılımı kurdum ve çok şükür televizyonum eski haline geri döndü. Burada insanların yararı için çok önemli işler yapıyorsunuz. Allah razı olsun. Sayenizde tv tamircisine 300 tl vermekten kurtuldum. Sağ olun.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Çok teşekkür ederim. Titanyum olan yazılımı kurdum ve çok şükür televizyonum eski haline geri döndü. Burada insanların yararı için çok önemli işler yapıyorsunuz. Allah razı olsun. Sayenizde tv tamircisine 300 tl vermekten kurtuldum. Sağ olun.
Güle güle kullan tekrar, bu arada tv yanına özellikle cep telefonu koymayın-koydurmayın ,hatta wifi modem bile koymayın ama cep telefonu özellikle olmaz tv yanında :ok

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Dediğiniz titanyum olan yazılımı deneyeceğim, sonuç verirse yazarım. Full yazılım dediğiniz Adem beyin söylediği kök yazılım sanırım?

garanti için barkod görselini gönderiyorum.

segf3fd3a0a729989b7.jpg
seg2.jpg
2020 1. Ayına kadar garanti yaptırabilirsiniz.
Üretim 2018 1. Ay , faturası olmasa dahi üretim tarihinden başlanıp 2 yıl garantisi vardır.

Verdiğim bilgi dogrultusuna o yazılımı indirip kenarda saklayınız çok lazım olacaktır. MB140 ana kartlarda çok fazla çökme oluyor. Yine TV güncellemesini şu linkten yapabilirsin; https://tavsiyeforumu.com/konu/mb140-yazilim-guncelleme.2538/#post-52880

Geri
Üst Alt