vestel mb 140 şasi sorunlar yazılım durumu

E Çevrimdışı

elektrotek09

pasific
Aktif Üye
21 Ağu 2019
123
23
Şasenin hem dahili besleme kartıyla hem de harici adaptörle çalışan versiyonlarının arasında çalışma mantığı bakımından fark yoktur.
Besleme devresi ;
12V beslemesi U5 regüle entegresiyle 5V’a dönüştürülerek U9 U11 ve Q27 mosfetini besler.
U9 ve U11 regüle entegresi 5V beslemesini 3V3’e dönüştürür.
Q27 mosfeti 5V beslemesini “stby-on” sinyalini aldıktan sonra U12 regüle entegresine iletir.
U12 regüle entegresi 5V beslemesini 3V3’e dönüştürür ve bu voltajı U8 ve U10 regüle entegrelerine iletir.
U8 ve U10 regüle entegreleri 3V3 beslemesini “stby-on” sinyalini aldıktan sonra 1V5’e dönüştürerek işlemci ve rame iletirler.

U19 regüle entegresi 5V beslemesini 1V15’e dönüştürerek işlemciye iletir.
Q18 mosfeti beslemeden aldığı 12V beslemesini “stby-on” sinyalini aldıktan sonra U2 LNB besleme entegresine iletir.
Standby ledi devamlı yanıp sönüyor ;
Normal koşullarda güç verilen şasenin ledi 12 kez yanıp söndükten sonra çalışmaya başlar. Led devamlı yanıp sönüyorsa yukarıda anlatmaya çalıştığım voltaj dağılımlarına göre ilgili voltajların ölçümünü yapın. Bu ölçümleri yaparken şasenin hala standby konumunda olduğunu varsayarak standby konumunda çıkması/beslenmesi gereken malzemeler üzerinde yoğunlaşın. Yaptığınız ölçümlerde kısa devreye veya eksik voltaja rastlamadıysanız şaseye yazılım yüklemeyi deneyin. Eğer yazılım yüklenemiyorsa flash entegresinin yazılması gerekiyordur. Besleme kartında oluşabilecek bir arıza da bu soruna neden olabilir. Eğer tamirciyseniz yapmanız gerekeni biliyorsunuzdur zaten.
17MB140 Teknik Özellikleri :
  • Analog, DVB-T2/C/S2, HEVC, Mpeg 2/4 yayınlarını destekler
  • 1 RF girişi
  • 1 Lnb girişi
  • 1 yan AV girişi
  • 1 Mini yan AV girişi
  • 1 SKART girişi
  • 1 VGA girişi (bilgisayar girişi)
  • 1 YPbPr girişi. Girişlerden biri bilgisayar ses girişi olarak kullanılabilir.
  • 3 HDMI 1.4 girişi. Tüm versiyonlarda 2 giriş sabit, 3. giriş opsiyoneldir.
  • 1 SPDIF girişi (Opsiyoneldir. Tüm versiyonlarda bulunmayabilir)
  • 1 Kulaklık çıkışı
  • 1 CI girişi
  • 2 USB 2.0 girişi. Tüm versiyonlarda 1 giriş sabit, 2. giriş opsiyoneldir. USB girişine Wifi modülü bağlanabilir.
  • 2 x 6 Watt (U6) veya 2 x 2.5 Watt (u7) ses çıkışı
  • 1 RJ45 Ethernet girişi
  • 12V Adaptör girişi. Sadece adaptörlü versiyonlarda kullanılır.
  • 1 DVD giriş soketi. Şase üzerinde bulunur.
  • Tuş takımı olarak 17MB82 vb. şaselerde de kullanılan “Magic Button”

Yazım Yükleme Modülü DB-07. Şaseyi bilgisayar üzerinden programlamak için bu modüle ihtiyacınız var.Yazılımlar Nasıl Yüklenir?
17MB140 Panelsiz Yazılım Yükleme Yöntemi :
  • mb140.bin
  • usb_auto_update_G9.txt
isimli dosyaları boş ve FAT32 olarak formatlanmış USB belleğin içerisine kopyalayın.
USB belleği televizyonun USB-1 girişine takın ve uzaktan kumandanın “OK” tuşunu basılı tutarken ac kablosunu prize takıp standby ledi hızlıca yanıp sönmeye başlayıncaya kadar basılı tutun.
Standby ledi hızlıca yanıp sönmeye başlayınca “OK” tuşunu bırakın. Standby ledi sabit yanınca yazılım yükleme işlemi tamamlanmıştır.
Bu yöntemle yapılacak yazılım yüklemesi sonucunda panel bilgileri değişmez, bu nedenle “FULL” yazılım yüklemeden önce sorununuzu çözmek için bu yükleme yöntemlerini deneyin.
17MB140 Full Yazılım Yükleme Yöntemi :
  • mb140.bin
  • usb_auto_update_G9.txt
isimli dosyaları boş ve FAT32 olarak formatlanmış USB belleğin içerisine kopyalayın.
USB belleği televizyonun USB-1 girişine takın ve uzaktan kumandanın “OK” tuşunu basılı tutarken ac kablosunu prize takıp standby ledi hızlıca yanıp sönmeye başlayıncaya kadar basılı tutun.
Standby ledi hızlıca yanıp sönmeye başlayınca “OK” tuşunu bırakın. Standby ledi sabit yanınca yazılım yükleme işlemi tamamlanmıştır.
Bu işlem sonucunda, panel bilgileri değişeceğinden seri numarası farklı “FULL” yazılımları televizyona yüklemeyin!
17MB140 Panel Yazılımı Yükleme Yöntemi :
Kart değişimi veya hatalı yazılım sonucu görüntüde gamma veya görüntü ters sorunları varsa panel dosyasını yükleyerek ekranı düzeltebilirsiniz.
Panel yazılımını yükleyebilmeniz için televizyonun çalışır durumda olması gerekiyor.
FAT32 olarak formatlanmış USB belleğin içerisinde “pq” isminde bir klasör oluşturun ve
  • VESTEL_D1_Plus_PNL.bin
isimli panel dosyasını bu klasörün içerisine atın.
USB belleği televizyonun USB-1 girişine takın ve televizyonun servis menüsüne girin. Servis menüsünde bulunan “USB Operations” seçeneğinin üzerine gelip “OK” tuşuna basın. 5 saniye bekledikten sonra televizyonun fişini çekip tekrar takın ve görüntünün düzelip düzelmediğini kontrol edin.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

E Çevrimdışı

elektrotek09

pasific
Aktif Üye
21 Ağu 2019
123
23
bilgisayar üzerinden özel bir aparat servisler için

db073827cf4869d07a04.png

bilgisayar üzerinden özel bir aparat servisler için

db073827cf4869d07a04.png

[/Yazılım Yükleme Modülü DB-07. Şaseyi bilgisayar üzerinden programlamak için bu modüle ihtiyacınız var ]

Son düzenleme:
E Çevrimdışı

elektrotek09

pasific
Aktif Üye
21 Ağu 2019
123
23
şaseyi bilgisayar üzerinden programlama için kullanıyorum bu aparatsız olmaz biliyorsunuz

mb*140 şaselere yapabilirsin sorun olmaz

şaseyi bilgisayar üzerinden programlama için kullanıyorum bu aparatsız olmaz biliyorsunuz

Yazılım Yükleme Modülü DB-07. Şaseyi bilgisayar üzerinden programlamak için bu modüle ihtiyacınız var

Yazılım Yükleme Modülü DB-07. Şaseyi bilgisayar üzerinden programlamak için bu modüle ihtiyacınız var
Flash programlayıcısıyla yüklenen dosyalar. Usbden yüklenemez!

Son düzenleme:
By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
14,797

Flash programlayıcısıyla yüklenen dosyalar. Usbden yüklenemez!

MB9X Ailesi ve MB82 de kullandım stanby ışığı hiç yanmayan ana kartlar da bile tam çözüm sağlayan bir aparat ? (DB07)
Henüz MB140 için denenecek tarz bir arıza gelmedi. Usb ile çözülebilenler geliyor.

E Çevrimdışı

elektrotek09

pasific
Aktif Üye
21 Ağu 2019
123
23
aynen ustam doğrudur güzel bir aparat teknik olarak tam incelemedim acaba diğer tvlere uygulama yapılabilirmi incelemek araştırmak lazım phılıpısler içinde bir modül var ama biraz araştırayım

compair log alma......

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
14,797
aynen ustam doğrudur güzel bir aparat teknik olarak tam incelemedim acaba diğer tvlere uygulama yapılabilirmi incelemek araştırmak lazım phılıpısler içinde bir modül var ama biraz araştırayım

compair log alma......

Romboot lu ve nand flashlı ana kartlarda da iş görse çok iyi olacak.

E Çevrimdışı

elektrotek09

pasific
Aktif Üye
21 Ağu 2019
123
23
vestellerde hiç denedinmi log alma işlemini ustam ben denemedim bir denemek lazım ayrıntı log alma işlemi neden hata veriyor yazılımlar

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
14,797
log almada bilgisayarda net bir şekilde görürsün hatayı

İlk fırsatta denerim. ?
Zamanla arızalar klasik bir hal alınca pekte gerek duymadım.

Bu arada sizin konunuzun forumda yöneticiler tarafından başa sabitlenmesi lazım biz burada yazıştıkça konu sohbet alanına döndü. ?

E Çevrimdışı

elektrotek09

pasific
Aktif Üye
21 Ağu 2019
123
23
Bir bilgi vereyim bugün cuma iyi saatimdeyim işin şakası bir yana japon mühendis arkadaşım olsun hindistanlı yazılımcı üstadım olsun cihazlarda kullanılan ddr ram vede flash ıc ler nand ıcler üretim firmalarının önemini gerçek anlamda dile getirmişlerdi ıc özelliklerindende kaynaklı olabilir önemli ayrıca donanım ldo voltajlarıda çok önemli saygılarımla

yapacak bir şey yok ustam yönetimin bileceği bir iştir bilgi her daim iyidir cehaleti önler.......bilenle bilmiyen bir olurmu nokta atış önemli

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt