VESTEL İNTERNET HIZI SORUNU

D Çevrimdışı

deftsu

Yeni Üye
7 Ara 2019
3
26
75-80 mbps internet hızım var. fakat vestel tvde internet hızı testi yapınca 3mbps 7mbps 15mbps gibi değerler alıyorum. iptv kullanıcısıyım yayınlar çok donuyor. vestel televizyonum ud8200 yardımcı olur musunuz ?

smili72 Çevrimdışı

smili72 

Süper Üye
6 Mar 2018
1,532
52
Vestel tvlerdeki hiz testi dogru deger vermiyor kablosuz bağlaniyorsaniz ağ kablosu ile televizyonu internete baglayiniz Benim hizim da 35 mbps hiz testinde vestelde 20 mbps den yüksek ölçtüğünü görmedim ama donmadan iptv izleyebiliyorum

S Çevrimdışı

sarper28

Aktif Üye
24 Şub 2018
221
Kullandıkları yonga sorunlu bence. Netflix mesela pc den dolby vision açtığımda 16mb yani tavan Bitratete çekiyor filmi veya diziyi, vestel TV den açtığımda ethernetten bağlı tv 12mb üstüne çıkmıyor. Bence gerçekten sorunlu tv deki kart.

D Çevrimdışı

deftsu

Yeni Üye
7 Ara 2019
3
26
Vestel tvlerdeki hiz testi dogru deger vermiyor kablosuz bağlaniyorsaniz ağ kablosu ile televizyonu internete baglayiniz Benim hizim da 35 mbps hiz testinde vestelde 20 mbps den yüksek ölçtüğünü görmedim ama donmadan iptv izleyebiliyorum
bu hızla donması imkansız bende kablolu bağlanıyorum ama 14k bitrateli yayında donuyor.

cocaine Çevrimdışı

cocaine

Aktif Üye
1 Haz 2019
161
33
Benimde hızım 100mbps vestel tv de kablolu 60mbps’den fazla çıkmıyor

D Çevrimdışı

deftsu

Yeni Üye
7 Ara 2019
3
26
yok hiçbir şekilde çözemedim max 23 görüyorum sonra ölçtüğüm de 3mbps falan görüyorum sabit değil. cat6 kablo ile bağladım direkt yine sorun var. iptv 90mbps download hızım olmasına rağmen donuyor. ne yapmam gerekiyor cidden yardımcı olacak var mıdır ?

S Çevrimdışı

SONKULLANICI

Aktif Üye
16 Nis 2019
234
64
Arkadaşlar, bu vestel 49 ud8200 de bazı tv kanallarında, sağ alt köşede, bilmem ne yapmak istiyorsanız kırmızı tuşa basın diye uyarı çıkıyor sinir oluyorum.Bunu nasıl engelleyebiliriz?

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Ben bu sorunu kısmen/tamamen şöyle çözdüm;

Cihaz;Android TV Box(ama burada TV den olabilir veya telefon veya çeşitli cihazlar)

>öncelikle,Modeminiz de "5G" desteği varsa ve de Modem bu cihaza çok yakınsa ilk tercihiniz 5G den
bağlanmak olsun,örneğin ben de böyledir

>100/50 MB ler veya 35MB v.s de internet tarifeniz olsa bile,alabileceğiniz hız belirli mesafeye bağlı olarak
değişir ve düşer ama bu genel de 25/35 de veya mesafeye ve sağlayıcının stabilitesine göre sürekli
değişir! örneğin 100MB olup da 60 veya 85Mb almanız gibi,burada ilk belirleyici unsur "mesafe" dir!!!

Not;dışarıdan daireye gelen mesafe den bahsediyorum! ikinci unsur da Modem ile o cihazın arasındaki mesafe dir

>yukarıda @UmutBarışın bahsettiği 1. ve 3. maddeler
En önemlisi "Chipset" dir,hemen hepsi alt seviye dandik Çin işi chipler dir belki bazıları orta seviye v.s

Bu chip böyleyse(dandik diyorum ben buna)bir işe yaramaz,zaten HIZ testi yaptığınız durumda rezil sonuçlar alabilirsiniz!

TV lerin bazıları bana göre dandik bazıları da vasat chipleri kullanıyor!

>Ethernet bağlantı en iyisi dense de işin aslı pek böyle değildir! 5G den daha yüksek Hız alabilirsiniz(örneğin gibi)
ama 2.4G den ise rezalet sonuç alıyorum,Ethernet ile de yarı yarıya yine düşüyor!

Örnek;tarifem 35Mb aldığım Hız(TV Box da)
>2.4G =3/5Mb!!!
>5G =20/22Mb
>Ethernet=9/11Mb gibi

TV ye gelirsem,net ölçüm yapamadım ama 5G yine çok iyi iken,örneğin Ethernet takılmalı,2.4G ise rezil durumda!

>Bir de açtığınız uygulama(örneğin "YouTube" olsun)bazı cihaz lar da çok stabil ve hızlı iken bazı cihazlar da
takılmalı/donmalı v.s olur!!
Örnek;TVBox dan 4K demo v.s içerikleri izlerken stabil ve hızlı değilken TV den hepsi süper stabil ve takılmasız v.s
oluyor YouTube uygulamasın da

Aynı içerikleri Box dan sorunlu açarken TV den hepsi de sorunsuz,aynı şekilde elimde Bluray var o da biraz sıkıtılı!
Uydu Receiver da aman aman değil....

>Chip bildiğim kadarıyla 68xx gibi olmalı ama bizimkiler 60x/66x gibi düşük ucuz chipler dir

>Modem de önemli ama onu henüz çözemedim,Superonline nın verdiğini kullanıyorum,ama emin olsam
şu marka daha iyidir diye parasını verip onu alacağım yaw:hmm

Geri
Üst Alt