Bu olaya sadece elektrik sarfiyatı gözüyle bakmanız yanlış olur. Şöyle ki gıdaların saklanma sıcaklıkları ile saklanma süresi direkt ilişkilidir.
Anlam karışıklığı olmaması açısından şunu belirteyim; eksi derecelerde sıcaklık yükselmesi sıfır dereceye yaklaşmadır. Sıcaklığı ne kadar yükseltirseniz gıdanın saklanma süresi o kadar azalır. Yani -18 derecede 6 ay saklayabildiğiniz bir gıdayı -16 derecede daha az süre saklayabilirsiniz.
Kabul gören ve tercih edilen derin dondurucu sıcaklık derecesi -18 derecedir. -18 ve daha düşük sıcaklıkları tercih edin sağlığınız için. -16, -14 v.b sıcaklıklarda saklamayı tercih ederseniz de saklama süresini kısaltın.