Vestel 87 ekran onyx tüplü TV arızası

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
VCD'lisi akrabamda vardı, VCD yıllar sonra okumaz oldu. Sonra ekran yanlardan küçüldü ve en son LCD'ye terfi yapıldı.
Alınan LCD 4. yılında panel arızasından mefta oldu tabi. :cautious:

lcd de profilomuydu?

fabrikası profilo telra olarak geçiyordu.

kısaca tv ler pek dayanıklı değildi.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Türk işi arıza tespiti olarak ,tv'nin arkasına pat pat vurunca görüntü düzeliyormu :)
Bizde de 87 onyx vardı,geçen sene bozulunca artık tamir etmedim,parçaladım,hoparlörlerini aldım,içinden ses kartını (pertinax) da belki amfi yaparım diye aldım,ama yapamadım,çünkü oradaki komşu "abi senin işine yarar" diyerek vestel 5+1 verdi,karttan amfi yapma işi öylece kaldı,hala duruyor kart :)

C Çevrimdışı

Cihan06

Aktif Üye
11 Eki 2018
97
Ustayla telefonda görüştüm şaseden olabilir dedi gelip bakacak. Biz de eve taşınırken 2002 de almıştık hala cam gibi gösteriyor benim odaya bunu götüreyim odamdaki 48 inç vesteli salona götüreyim diyordum tek başına yerimden kaldıramadım :hihi bana kalsa yaptırmam da annem tüplü TV ye alışkın Led TV lerdeki görüntüyü sevmiyor bana kalsa tamir olmasa salona şöyle 55-75 arası TV alayım diyorum :hihi

C Çevrimdışı

Cihan06

Aktif Üye
11 Eki 2018
97
Televizyonu söktüm bir defa elektrik çarptı ama uçmadım şimdilik :hihi panel LG Philips Meksika üretimiymiş

IMG_20190114_154054.jpg
IMG_20190114_150715.jpg

C Çevrimdışı

Cihan06

Aktif Üye
11 Eki 2018
97
bu işte usta omanın yolu çarpılmadan geçer derler.
sende çarpıldığına göre artık ustasın :tara
Bu ikinci oldu hocam ilk defa ortaokul zamanlarımda uzatmalı prizi takarken kapağı düşmüştü bende önemsemeden metal kısma dokununca çarptı o zamandan beri ustayımdır :haha

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Şimdi bişey anlatacağım komik, aslında hiç değil ölüm nedeni yani korkunç ama şimdi anlatılınca komik oluyor işte. hani derler ya ağlanacak halimize gülüyoruz diye, işte bunu tarif ediyor.
ben en son 3 gün önce led bar ölçme cihazı ile çarpıldım. çok yüksek bir giriş voltajı yok, ama öyle bir vurdu ki aman allahım şu an yazarken yine hisettim, 220 v öyle vuramazdı. çünkü dc vurdu :saskin Adem Helvacı Ado TEKNOwest teknovest o aparatı bilirler. ne kadar amper istersen o kadar vermeye devam eder, bırakmasam elektirik kulaklarımdan çıkardı artık :mutlu
Giriş Voltajı: 12 v
Çıkış voltajı: 3-320 V dc
Çıkış akımı: 0-350 mA

C Çevrimdışı

Cihan06

Aktif Üye
11 Eki 2018
97
Şimdi bişey anlatacağım komik, aslında hiç değil ölüm nedeni yani korkunç ama şimdi anlatılınca komik oluyor işte. hani derler ya ağlanacak halimize gülüyoruz diye, işte bunu tarif ediyor.
ben en son 3 gün önce led bar ölçme cihazı ile çarpıldım. çok yüksek bir giriş voltajı yok, ama öyle bir vurdu ki aman allahım şu an yazarken yine hisettim, 220 v öyle vuramazdı. çünkü dc vurdu :saskin Adem Helvacı Ado TEKNOwest teknovest o aparatı bilirler. ne kadar amper istersen o kadar vermeye devam eder, bırakmasam elektirik kulaklarımdan çıkardı artık :mutlu
Geçmiş olsun hocam yine de tedbiri elden bırakmayalım :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

Daha da kıdemli ustalık girmiştir :kiskis

Geri
Üst Alt