Vestel 87 ekran onyx tüplü TV arızası

C Çevrimdışı

Cihan06

Aktif Üye
11 Eki 2018
97
Arkadaşlar merhaba evdeki tüplü TV de iki gündür görüntüde sıkıntı mevcut görüntü ince belli cam bardağı gibi oluyor ekranda sonra tam ekrana dönüyor sonra yine cam bardağı gibi bu döngü sürekli tekrarlanıyor arıza neden olmuş olabilir tahmini ne kadar tutar televizyondan memnunuz genelde yaptırmaya değer mi sizce

IMG_20190113_173226.jpg

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Kendim yapabilir miyim en üst kattan aşağı indirmek baya zor yoksa tamirci bulup evde yaptırayım
Eliniz havya tutarsa yapamayacağınız bir şey değil ama sadece havya tutmak da yeterli olmayabilir zira bu arızanın bir basit, bir de uyuz tipi vardır.

Basit yöntem, TEKNOwest teknovest ustamızın belirttiği üzere E/W yani East West Yine yani doğu batı ünitesi kule veya denge bobini ayağında lehim çürümesi yani soğuk lehim.

Uyuz yöntem ise, Şu an tam hatırlayamadım lakin BUT11 veya BUK444 sürücü devresindeki karmaşık arıza. Bunun için taaa osilatörden başlayarak voltaj takibi yapmanız gerekir.

Teknik olarak kullanılacak tüm malzemeler 3-5TL lik ucuz malzemelerdir lakin arızayı bulmak usta işidir. Yine de götürmeden yapabilecek ustalar da var bunu da unutmayınız (Yetkili Servisler evde yapmaz)

:ok

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Eliniz havya tutarsa yapamayacağınız bir şey değil ama sadece havya tutmak da yeterli olmayabilir zira bu arızanın bir basit, bir de uyuz tipi vardır.

Basit yöntem, TEKNOwest teknovest ustamızın belirttiği üzere E/W yani East West Yine yani doğu batı ünitesi kule veya denge bobini ayağında lehim çürümesi yani soğuk lehim.

Uyuz yöntem ise, Şu an tam hatırlayamadım lakin BUT11 veya BUK444 sürücü devresindeki karmaşık arıza. Bunun için taaa osilatörden başlayarak voltaj takibi yapmanız gerekir.

Teknik olarak kullanılacak tüm malzemeler 3-5TL lik ucuz malzemelerdir lakin arızayı bulmak usta işidir. Yine de götürmeden yapabilecek ustalar da var bunu da unutmayınız (Yetkili Servisler evde yapmaz)

Birikmiş gerilimden etkilenme ihtimali var mı peki abi? Malum önce anodu kısa devre yapmak gerekiyordu sanırım. :hihi

C Çevrimdışı

Cihan06

Aktif Üye
11 Eki 2018
97

Ado hocam o zaman beni aşar iş karmaşık sistemdeyse arıza. Tanıdık bir televizyoncumuz var eski ustalardan ama bu televizyon takoz gibi üç kişi ancak indiririz aşağı :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Aklıma gelmişken bir şey daha sorayım bazı kanallara geçtikten bir saniye sonra ekranı zoomluyor televizyonda kenardaki yazıların bir kısmı dışarıda kalıyor ama her kanalda olmuyor bu neden kaynaklanır usta gelince bu da aradan çıksın bari

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Ado hocam o zaman beni aşar iş karmaşık sistemdeyse arıza. Tanıdık bir televizyoncumuz var eski ustalardan ama bu televizyon takoz gibi üç kişi ancak indiririz aşağı :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Aklıma gelmişken bir şey daha sorayım bazı kanallara geçtikten bir saniye sonra ekranı zoomluyor televizyonda kenardaki yazıların bir kısmı dışarıda kalıyor ama her kanalda olmuyor bu neden kaynaklanır usta gelince bu da aradan çıksın bari
İkisi de aynı devre kaynaklı, E/W ünitesinin görevi diagnostic dengesini sağlamaktır. İç bükey, Dış bükey ve genlik :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Birikmiş gerilimden etkilenme ihtimali var mı peki abi? Malum önce anodu kısa devre yapmak gerekiyordu sanırım. :hihi

Evet o konuda beni uyardığın için teşekkür ederim. Herşeyden evvel tabii ki önce iş güvenliği.

Üründe Bulk capacitör dediğimiz blok kondansatör de şarjda kalmış yaklaşık 350volt ve Anot bölgesinde birikmiş akımı düşük 27-35.000 volt civarı enerji yüklüdür.

350V olanı da, 35.000 olanı da ciddi tehlike arzeder. 350 olanı DC dir, 35.000 civarı olan AC dir ancak akımı çok düşüktür. Öldürmez ama duvara çarpar :kiskis

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Arkadaşlar merhaba evdeki tüplü TV de iki gündür görüntüde sıkıntı mevcut görüntü ince belli cam bardağı gibi oluyor ekranda sonra tam ekrana dönüyor sonra yine cam bardağı gibi bu döngü sürekli tekrarlanıyor arıza neden olmuş olabilir tahmini ne kadar tutar televizyondan memnunuz genelde yaptırmaya değer mi sizce

IMG_20190113_173226.jpg

hey gidi onyx , zeta serisi.Bizde zxr72 vardı.Herkesde moda olmuştu gri renk tabi birde sehpası da alınıyordu.Ne yıllardı lcd lere özenerek bakıyorduk.

Umarım sorununu çözersiniz.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
hey gidi onyx , zeta serisi.Bizde zxr72 vardı.Herkesde moda olmuştu gri renk tabi birde sehpası da alınıyordu.Ne yıllardı lcd lere özenerek bakıyorduk.

Umarım sorununu çözersiniz.

DVD'li sistemlerle paket yapanlar vardı. :hihi
Hatta Vestel 2BOX cihaz çıkartmıştı. DVD+Amfi+Uydu alıcı bir arada.
Onun bir HD sürümünü satsa şu an yine alınırdı.
Ses sistemi işinden vazgeçmesi kötü oldu bence Vestel'in.

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
DVD'li sistemlerle paket yapanlar vardı. :hihi
Hatta Vestel 2BOX cihaz çıkartmıştı. DVD+Amfi+Uydu alıcı bir arada.
Onun bir HD sürümünü satsa şu an yine alınırdı.
Ses sistemi işinden vazgeçmesi kötü oldu bence Vestel'in.

arkadaşlar profilonun dvdlisi almışlardı bizimkini ezip geçti diye üzülmüştüm tabi sonra bozulunca birde babası tamire götürürken düşürünce çöp olmuş gitmişti.Bizimkini zxr 72 yi peder hala kullanıyor.İki kere ptc değiştirdim birde scart oksitlenmişti.

Vestel in evde tamir olayı çok iyi en azından bizim Edirnede ki servis öyle.Çamaşır bulaşık tv buzdolabı evde onarılıyor.Böyle büyük aletler getir götür ister istemez hasar alıyor.

2box harika bir cihazdı almak istemiştim babam aldırmamıştı fiyatından dolayı.

vestelin sanırsam dexar adlı uydu şirketi vardı o kapanınca pc uydu ses sistemi olayından çekildiler aslında yerinde bir karardı ancak masaüstü pc açık kalsaydı casper , tecno pc , yönsis gibi devlete pc satardı pardon kazıklardı.:ciks:redface:

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
arkadaşlar profilonun dvdlisi almışlardı bizimkini ezip geçti diye üzülmüştüm tabi sonra bozulunca birde babası tamire götürürken düşürünce çöp olmuş gitmişti.Bizimkini zxr 72 yi peder hala kullanıyor.İki kere ptc değiştirdim birde scart oksitlenmişti.

Vestel in evde tamir olayı çok iyi en azından bizim Edirnede ki servis öyle.Çamaşır bulaşık tv buzdolabı evde onarılıyor.Böyle büyük aletler getir götür ister istemez hasar alıyor.

vestelin sanırsam dexar adlı uydu şirketi vardı o kapanınca pc uydu ses sistemi olayından çekildiler aslında yerinde bir karardı ancak masaüstü pc açık kalsaydı casper , tecno pc , yönsis gibi devlete pc satardı pardon kazıklardı.:ciks:redface:
Edirne servisi iyi dır ?

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945

VCD'lisi akrabamda vardı, VCD yıllar sonra okumaz oldu. Sonra ekran yanlardan küçüldü ve en son LCD'ye terfi yapıldı.
Alınan LCD 4. yılında panel arızasından mefta oldu tabi. :cautious:

Geri
Üst Alt