Açıkçası IPS olduğu için siyah netliği ikisinde de mükemmel değil. BOE' nin biraz daha karanlık olmasının sebebi ADS olduğu için siyah performansının biraz daha iyi olmasından dolayı olabilir.İkiside ips ama boe karanlik gibi geldi bana lg birazdaha parlak gibii geldi bana
Olabilir renkler falan daha güzel ama karanlık gibi geldi banaAçıkçası IPS olduğu için siyah netliği ikisinde de mükemmel değil. BOE' nin biraz daha karanlık olmasının sebebi ADS olduğu için siyah performansının biraz daha iyi olmasından dolayı olabilir.
Esasında kullandıkları panele göre değişir. Mesela Vestel 65Q9900 modelinde kullanılan LG ve BOE marka panelleri karşılaştırdığımızda, BOE'nin de üstün olduğu taraflar var. Mesela LG'nin 85% sRGB değeri hiç iyi değil.Olabilir renkler falan daha güzel ama karanlık gibi geldi bana
LG DISPLAY | |
Tipik Kontrast | 1300:1 |
G to G | 6 ms |
Yapı Tipi | IPS |
Çözünürlük ve PPI | 3840×2160 UHD 68PPI |
Renk Desteği | 10 Bit (8+FRC) 1,07 Milyar Renk |
Antiglare oranı | %3 |
Sert Katman | 2H |
Geçirgenlik | %5,51 |
Ekran hızı | 60hz |
COF Sayısı | 8 |
sRGB | %85 |
Adobe RGB | %71 |
DCI P3 | %70 |
NTSC | %69 |
REC 2020 | %51 |
BOE DISPLAY | |
Tipik Kontrast | 1200:1 |
G to G | 8 ms |
Yapı Tipi | ADS (IPS) |
Renk Desteği | 10 Bit (8+FRC) 1,07 Milyar Renk |
Antiglare oranı | %1 |
Sert Katman | 3H |
Geçirgenlik | %5,10 |
Ekran Hızı | 60hz |
COF Sayısı | 12 |
sRGB | %98 |
Adobe RGB | %76 |
DCI P3 | %76 |
NTSC | %73 |
REC 2020 | %55 |
boe panelli 65qa9700 TV için karar çıksın bakalım ne diyecekler boe lg önemli değil sıkıntı çıkarmasın yeter ama daha denk gelmedik çok şükürEsasında kullandıkları panele göre değişir. Mesela Vestel 65Q9900 modelinde kullanılan LG ve BOE marka panelleri karşılaştırdığımızda, BOE'nin de üstün olduğu taraflar var. Mesela LG'nin 85% sRGB değeri hiç iyi değil.
LG DISPLAYTipik Kontrast 1300:1 G to G 6 ms Yapı Tipi IPS Çözünürlük ve PPI 3840×2160 UHD 68PPI Renk Desteği 10 Bit (8+FRC) 1,07 Milyar Renk Antiglare oranı %3 Sert Katman 2H Geçirgenlik %5,51 Ekran hızı 60hz COF Sayısı 8 sRGB %85 Adobe RGB %71 DCI P3 %70 NTSC %69 REC 2020 %51
BOE DISPLAYTipik Kontrast 1200:1 G to G 8 ms Yapı Tipi ADS (IPS) Çözünürlük ve PPI 3840×2160 UHD 68PPI Renk Desteği 10 Bit (8+FRC) 1,07 Milyar Renk Antiglare oranı %1 Sert Katman 3H Geçirgenlik %5,10 Ekran Hızı 60hz COF Sayısı 12 sRGB %98 Adobe RGB %76 DCI P3 %76 NTSC %73 REC 2020 %55
Boe veya LG IPS gelirse yukarıdaki özelliklerde olacak. BOE benim gözümde kötü değildir, hatta Samsung QN85B gibi baba bir tv modelinde bile BOE panel kullanılmıştır. Fakat local dimming yoksa siyah performansı beklemeyin, siyah renkleri gri'nin bilmem kaçıncı tonu olarak göreceksinizboe panelli 65qa9700 TV için karar çıksın bakalım ne diyecekler boe lg önemli değil sıkıntı çıkarmasın yeter ama daha denk gelmedik çok şükür
HKC Marka VA Panel | |
Doğal Kontrast | 5000:1 |
G to G (Gri’den griye geçiş) | 9,5 ms |
Yapı Tipi | VA (FSA) |
Renk Desteği | 10 Bit (8+FRC) |
Parlama Engelleme Oranı | %2 |
Sert Katman | 3H |
Geçirgenlik | %5,50 |
Ekran Hızı | 60hz |
COF Sayısı | 12 |
sRGB | %99 |
Adobe RGB | %79 |
DCI P3 | %80 |
NTSC | %70 |
REC 2020 | %57 |
Boe panalde siyah performansı yok ise bendeki boe değil çünkü siyahlar ana renkler harika görünüyorBoe veya LG IPS gelirse yukarıdaki özelliklerde olacak. BOE benim gözümde kötü değildir, hatta Samsung QN85B gibi baba bir tv modelinde bile BOE panel kullanılmıştır. Fakat local dimming yoksa siyah performansı beklemeyin, siyah renkleri gri'nin bilmem kaçıncı tonu olarak göreceksiniz
Bir ihtimal HKC marka VA da gelebilir. Hatta renk değerleri kıyaslanırsa en iyisi HKC.
HKC Marka VA PanelDoğal Kontrast 5000:1 G to G (Gri’den griye geçiş) 9,5 ms Yapı Tipi VA (FSA) Çözünürlük ve PPI 3840×2160 UHD 68PPI Renk Desteği 10 Bit (8+FRC) Parlama Engelleme Oranı %2 Sert Katman 3H Geçirgenlik %5,50 Ekran Hızı 60hz COF Sayısı 12 sRGB %99 Adobe RGB %79 DCI P3 %80 NTSC %70 REC 2020 %57
Şimdi, önce şunu anlayalım. Cihaz tekrar teslim edildi mi? Çizgi problemi yazılım ile giderildi mi?Boe panalde siyah performansı yok ise bendeki boe değil çünkü siyahlar ana renkler harika görünüyor
Vede servisten gelen arkadaş panel yazılımi güncelledigini beyan etti panel yazılımı 4725 ile girilen menüde hangi sekme altında acaba
Siz artık sinirden mi gülüyorsunuz, bana mı öyle geldi.Yazılım ile giderilmedi başka çizgide çıktı
Aynen öyle sinirden gülüyorum sanki Vestel önce TV satıyor sonra milletin televizyonunda yazılım deniyor yazılımları fabrikada deneyinSiz artık sinirden mi gülüyorsunuz, bana mı öyle geldi.
Gerçekten artık ne diyeceğimi bilemiyorum. Geçen gün bir abimiz beni aradı, başımıza gelen problemlerden, sorunlardan bahsettik, "Sen fazla irdeliyorsun, o yüzden hep senin başına geliyor gibi" dedi birlikte güldük. Evet durumun gülünecek yeri kalmadı sizin için ama gerçekten biraz daha sabır. İnsanı ciddi anlamda yoruyor. Farkındayım. En nihayetinde çözülecek. sonuçta o çizgileri göre göre durma şansları yok.Aynen öyle sinirden gülüyorum sanki Vestel önce TV satıyor sonra milletin televizyonunda yazılım deniyor yazılımları fabrikada deneyin
Tabiki haklısınız sonuçta abartılacak bir konu değil sohbet muhabbet ve yeni şeyler öğrenmek adına yazıp çiziyorum sayenizde panelleri öğrendim geçen gün işyerine bir marka TV geldi servisci arkadaş baya met etti paneli ne bunun diye sordum kaldı bi sonra çin panel dedi bende burdan öğrendim ya çin nedir dedim ya boe mi ads mi lg mi servisci arkadaş baktı bana ve iyi günler dedi gitti panelim neymiş servis menüsünden hangisinden bakıyoruzGerçekten artık ne diyeceğimi bilemiyorum. Geçen gün bir abimiz beni aradı, başımıza gelen problemlerden, sorunlardan bahsettik, "Sen fazla irdeliyorsun, o yüzden hep senin başına geliyor gibi" dedi birlikte güldük. Evet durumun gülünecek yeri kalmadı sizin için ama gerçekten biraz daha sabır. İnsanı ciddi anlamda yoruyor. Farkındayım. En nihayetinde çözülecek. sonuçta o çizgileri göre göre durma şansları yok.
Yazılım konusunda ise gerçekten ne kadar arge yaparsanız yapın, aynı parti ürünün birinde saçma bir arıza çıkarken bir başkasında hiç problem olmayabiliyor. O yüzden gerçekten (aslında hiç anlaşılmayacak şekilde) şans işi.
Yok abartmak kesinlikle söz konusu değil farkındayız. Ne mutlu, bilinçli tüketici oluşturma adımında elimizden birşeyler gelebiliyorsa.Tabiki haklısınız sonuçta abartılacak bir konu değil sohbet muhabbet ve yeni şeyler öğrenmek adına yazıp çiziyorum sayenizde panelleri öğrendim geçen gün işyerine bir marka TV geldi servisci arkadaş baya met etti paneli ne bunun diye sordum kaldı bi sonra çin panel dedi bende burdan öğrendim ya çin nedir dedim ya boe mi ads mi lg mi servisci arkadaş baktı bana ve iyi günler dedi gitti panelim neymiş servis menüsünden hangisinden bakıyoruz