"Paggue" kabloyu 2 ay evvel bizim Apt. dan bir arkadaşa almıştık sanırım 79 kağıt idi,paneli 4K LGE ve kabloyu da PS4
için kulanıyor+resim kalitesi oldukça düzeldi,arkadaş abi en az %30-40 arttı dedi ben ise çok az fark gördüm(en fazla %20
diyeyim)! abarttı bizim ki
Sagemcom un yeni cihazlarını ben beğeniyorum;ama abartı olmadan konuşmak lazım! biraz farkeder hepsi o!
senin şu anda aldığın resim kalitesini görmüyorum ve bilemiyorum,ne desem boş,"çok iyi bir kabloyla" biraz fark olur ama
biraz daha iyice bir kabloyla pek fark olamaz! "çok iyi kabloyla" da fark olsa bile görüntü ekran dan çıkıp uçmaz kardeşim
Biz millet olarak acaip abartırız her şeyi! dolayısıyla bana normal bir artış gelir ama sana acaip farklı gelebilir ama sana gelen
bu durum doğru/normal değildir! bunu bilin ltf
++
NOT-Uyarı;
Ancak bu farkları "çok yüksek DATA" taşıyan bazı içerikler de ki bunlar da en başta yeni nesil UHD-Bluray cihazları dır bu içeirkleri
açabilen ve 12/18Gb lık DATA lara çıkar;işte burada kablo kalitesi ciddi önem taşır!!
....pazar dan 10 kağıda HDMI kablosu aldım görüntü süper... diyen sallamacı adam şimdi o kabloyu taksın bu cihaza da görsün
bakalım görüntü geliyormu yoksa gelmiyorumu
taşınan içeriğin için de Video(120Mbps)+Audio+Ethernet desteği v.s olunca>>UHD içerikler de tabi ki,o zaman kablo kalitesi
ciddi öne çıkar,benzer durum biraz daha düşük farkla eski şuanda kullandığımız Bluray cihazları içinde geçerli dir dandik kabloyu
bağlarsanız görüntü gelmez/gelmeyebilir veya gelir ama renkler sapıtır!!
Panasonic gibi bir Bluray cihazı ise acaip kablo seçer! ben geçmişte ve şimdi de hep üst sınır HDMI lar kullandım ama arada normal
diyeceğim HDMI kablo da kullandım ve hala da elimde vardır bunlar,3D li bir film takmıştım Panasonic Bluray cihazıma,görüntü gelmedi
üstelik dandik/vasat bir kablo yine değildi! sonra kaliteli kablo taktım şak diye görüntü gelmişti!
3D artık kalmadı gibi ama Bluray de bunun için kablo kalitesi ciddi önemli dir!
Sizin normal de bahsettiğiniz cihazlar için(Receiver/TVBox/PC v.s gibi) çok üst düzey bir kablo hiç gerekmez!
Burada mühim olan kablonun taşığı içeriğin içinde ki "DATA" miktarı dır!
NOT;
O çok pahalı hatta dudak sıyırtan bazı MARKA HDMı kabloların da "sertifika" vardır,ama piyasa da bunun oranı tahminimce
%5 ancak vardır! hepsi ÇİN malıdır(en pahalısı bile!) ama parasına göre kablo kalitesi vardır!
Adam gibi MARKA(Sony veya Philips veya LG veya bildiğiniz malum bazı amrkalar vardır üzerinde o marka yazar ama bunlar
fason dandik Çin işi kablolardır! bu üreticiler kablo filan üretmezler gider fason yaptırırlar ve $ 5 lık kabloyu da MARKA larına güvenerek
$ 20/30 kağıda kakalarlar!! sakın böyle MARKA diye gördüğünüz kabloları almayın,Çin li acaip gülüyor bunları alanlara
Sertifika kolay kolay kimse almaz daha doğrusu almaz! işin o kısmını bence unutun!
++
Her zaman yazdığım üzere bu konuda dünyada en temiz ve dürüst çalışan tek ülke İngiltere dir! USA/Canada ise sallamacılığın
(kablo konusunda özellikle)en başta gelen ülkeleri dir,buralar dan referans filan alınmaz!! referans için tek ülke UK dir
Benim yıllar dır bildiğim ve zaman zaman da kablo aldığım firma(HDMI/Optical/Coaxial/çok eskiden Scart/Component gibi)
örneğin dünyanın en pahalı HDMI kabloları olan "WireWorld" un fiyatlarına bakınca ne demek istediğim sanırım anlaşılır
fiyatlar gördüğünüz gibi "azıcık" pahalıdır
Son notum da bu site den özellikle UHD(4K) kablo seçimi yaparken dikkatinizi bir şey çekecektir,bunu özellikle belirtmek
isterim;biz de şimdi bir alay kablo satılıyor "4K" diye, zaten hepsi 4K anasını satayım,ama heriflerin sitesine girip araştırırsanız
üstelik bunlar dünyanın bu konuda en iyileri;daha iyileri yoktur! ama bir bakıyorsunuz 4K için seçenekler çok ciddi azalıyor
hatta bazı markalar da 4K uyumlu kablo bile yok!!! bizde satılan tüm kablolar 4K dır ama