vestel 55ud9300 hdr desteği

Google Çevrimdışı

Google

Yeni Üye
16 Nis 2018
34
43
Merhaba Arkadaşlar.
2 ay önce vestelden 55ud9300 -4k tv aldım hdr özellikli aldığım tvde hdr çıkmadı servis yazılımla hdr özelliği yükledi .
Hdr aktif ettiğimde ekrana pus düşüyor ve beyazlaşıyor hdr kullanılmaz hale geliyor geri kapatıyorum.
Bu konuda bana yardım edebilecek varmı .

Şimdiden Teşekkürler.

yefe78 Çevrimdışı

yefe78 

Aktif Üye
20 Ocak 2018
354
Aynen bende merak ettim hdr nerden aktif ettin menü resmi paylaşabilirmisiniz

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
1-HDR bazı paneller de daha sonra yazlımla gelir/geliyor!

2-HDR yi aktif edebilirsiniz ilgili menüden zaten normal de SDR resim verir panel!

3-HDR için malesef çok ciddi bir bilinçsizlik hakim pazarda-kullanıcılar da!
örneğin HDR neden açılacak veya hangi içerikte açılacaktır!

>panel de bu özellikle var diye kafanıza göre açarsanız,bu arkadaşın bahsettiği veya benzer sıkıntılar yaşarsınız
örneğin içerik backlight/brightness ayarını kafanıza göre değiştirseniz olmaz ama HDR yi de açarsanız yaklaşık
aynı manzarayı görürsünüz!

4-"HDR" li Cam. ler yeni çıktı Holywood bunu kullanıyor ama çok çok az!
siz her 4K gördüğünüz içeriği HDR yi de açıp izlerseniz yine yaklaşık aynı yanlış resmi alarak izlersiniz!

daha bir sürü yalnış kullanım ve bilgi eksikliği sıralarım

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

2-HDR yi aktif edebilirsiniz ilgili menüden zaten normal de SDR resim verir panel!

>panel de bu özellikle var diye kafanıza göre açarsanız,bu arkadaşın bahsettiği veya benzer sıkıntılar yaşarsınız
örneğin içerik backlight/brightness ayarını kafanıza göre değiştirseniz olmaz ama HDR yi de açarsanız yaklaşık

siz her 4K gördüğünüz içeriği HDR yi de açıp izlerseniz yine yaklaşık aynı yanlış resmi alarak izlersiniz!

Can abi buradan benim anladığım, Ürünlere müdahale edip, olduğundan daha FARKLI bir görüntü elde edince bunun DOĞRU bir şey olduğu düşüncesi hakim.

Aslında forumda ısrarla üzerinde durduğumuz gibi asıl kovalamamız gereken hedef, eğer çekim esnasında o çimenler SOLUK ise sizin de bu görüntüyü SOLUK göreceğimiz bir görüntü olmalıdır.

Yoksa doğal halinde aslında sararmış veya matlaşmış çimenleri HDR ve/veya WCG HLG vs vs ile capcanlı görmenin de bir mantığı yok, bunu sıklıkla dile getirmemiz gerekecek sanırım.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,957
Can abi buradan benim anladığım, Ürünlere müdahale edip, olduğundan daha FARKLI bir görüntü elde edince bunun DOĞRU bir şey olduğu düşüncesi hakim.

Aslında forumda ısrarla üzerinde durduğumuz gibi asıl kovalamamız gereken hedef, eğer çekim esnasında o çimenler SOLUK ise sizin de bu görüntüyü SOLUK göreceğimiz bir görüntü olmalıdır.

Yoksa doğal halinde aslında sararmış veya matlaşmış çimenleri HDR ve/veya WCG HLG vs vs ile capcanlı görmenin de bir mantığı yok, bunu sıklıkla dile getirmemiz gerekecek sanırım.

Koreliler HDR destekli televizyonlar yokken de böyle ürün pazarlamıyorlar mıydı abi?
Ne geldiyse başımıza bu kontrast muhabbetinden gelmedi mi? :kiskis
PDP bitmeseydi iyiydi.:uzgun

Google Çevrimdışı

Google

Yeni Üye
16 Nis 2018
34
43
Merhabalar. playstation cafe işletiyorum elimde playstation 4 pro hdr var ve hdrli oyunlar hdryi ps4 de aktif ediyorum tvnin kendisinde hdr aktif hdr olarak geçiyor sanırsam .

Ekteki resimler hdrli ve hdrsiz çekimlerdir. soluk olanlar hdr aktifkençekilmiştir.

hdrli-jpg.jpg

hdrli1-1519908965-jpg.jpg

hdrsiz-jpg.jpg

hdrsiz-1519908966-jpg.jpg

yefe78 Çevrimdışı

yefe78 

Aktif Üye
20 Ocak 2018
354
Merhabalar. playstation cafe işletiyorum elimde playstation 4 pro hdr var ve hdrli oyunlar hdryi ps4 de aktif ediyorum tvnin kendisinde hdr aktif hdr olarak geçiyor sanırsam .

Ekteki resimler hdrli ve hdrsiz çekimlerdir. soluk olanlar hdr aktifkençekilmiştir.
Yemin ediyorum tam hayalimdeki işi yapıyorsun ilerde bende açacam bi dükkan tecrübelerinden faydalanırız artık

Apollon07 Çevrimdışı

Apollon07 

Aktif Üye
24 Eki 2017
203
Burada Bence En Önemli Soru Hdr, Tv'de Donanımsal Bir Parçamı,Yoksa Sadece Yazılımsal Bir Destek Özelliğimi, Yazılımla Aktif Edilebilir mi :alala

Google Çevrimdışı

Google

Yeni Üye
16 Nis 2018
34
43
Yemin ediyorum tam hayalimdeki işi yapıyorsun ilerde bende açacam bi dükkan tecrübelerinden faydalanırız artık
Bende çok hayal ediyordum bu işi yapmak için 5 yıl hayalimden sonra allahın izniyle kurduk işimizi çok şükür 2 yıldır işletiyorum.

Google Çevrimdışı

Google

Yeni Üye
16 Nis 2018
34
43
Burada Bence En Önemli Soru Hdr, Tv'de Donanımsal Bir Parçamı,Yoksa Sadece Yazılımsal Bir Destek Özelliğimi, Yazılımla Aktif Edilebilir mi :alala
Donanımsal değil bildiğim kadarıyla yazılımsal . Tv ilk aldığımda ps4 de hdr aktif ettiğimde (Tvniz Hdr Desteklemiyor) yazısıyla karşılaştım servisi aradım yazılım güncellemesi ile hdr atıldı .

X Çevrimdışı

Xeroxe

Yeni Üye
3 Nis 2018
13
43
Google Google Eğer imkanınız var ise tvye bağlı bir bilgisayarınız varsa ve elinizde kaliteli bir içerik ile programı kurup ekte gösterdiğim örnekteki gibi bir test yapabilirmisiniz.

Not: demo moddaki ortaki çizginin sağ taraftaki değerler aktif haldeki soldaki aktif olmayan halini göstermektedir

splash-ekran-goruntusu-jpg.jpg

Google Çevrimdışı

Google

Yeni Üye
16 Nis 2018
34
43

1-Dediğiniz gibi HDR özelliği yazılımla geldi .
2-HDR sadece kullandığım ps4'de aktif edebiliyorum tvnin kendisinde edemiyorum kumandada böyle bi tuş veya özelliği bulamadım.
3-HDR Oynattığım oyunların kendisinde var otomatik olarak kendisi açılıyor .
4-Normal 4k izleminde sorun yok - Açtığım oyun HDR destekli ise HDR aktif olunca Ekrana pus düşmeye başlıyor ve görüntü çok berbatlaşıyor tekrar HDR cihazdan kapatmak zorunda kalıyorum .

Google Çevrimdışı

Google

Yeni Üye
16 Nis 2018
34
43
Google Google Eğer imkanınız var ise tvye bağlı bir bilgisayarınız varsa ve elinizde kaliteli bir içerik ile programı kurup ekte gösterdiğim örnekteki gibi bir test yapabilirmisiniz.

Not: demo moddaki ortaki çizginin sağ taraftaki değerler aktif haldeki soldaki aktif olmayan halini Ekli dosyayı görüntüle 370göstermektedir
Tv bağlı bilgisayarım yok malesef. Yukarda resimlerde gösterdiğim gibi hdr aktif ve kapalı iken çekilmiş resimler var .

Not: Açtığım oyun HDR destekli .

Geri
Üst Alt