Hocam bende ondan şüpheleniyorum TV izlerken ekran gitti zaten ne yaparlarsa yaparlar suçu atmak kolay
Ekran silerken bezden su akmış olabilir?
Panel dışındaki plastik veya alüminyum çerçeve ile arada ufak bir boşluk vardır.
Panel baskı almasın, kırılmasın diye.
Farkında olmadan sıvı akmış olabilir.
Ekran temizleyici, camsil veya sprey ile su sıkıp silerken vs.
Ya da evde çocuk vs varsa, su sıçratmış da olabilir.
Yani ufacık bir su damlası deriz ama öyle yerden kısa devre yapar ki panel orta yerinden arızalanır gider.
Açıkçası QLED önermeleri güzel, ki piyasa fiyatının altında.
Servis bir işgüzarlığa cesaret etse, Vestel'in bunu öğrenmesi halinde servise ciddi bedel ödeteceğini düşünüyorum.
O yüzden böyle bir şeye girişmezler bence.
4. yılında Samsung paneli bozulan Vestel televizyon da gördük, 10. yılı geçen LG panelli Vestel TV de oldu.
Yani sıvı teması olmasa bile panel işi şans işi.
Panel modelleri de dönemlik üretilir, bir sonraki yıl veya üretim dönemi aynı paneli üreticiden tedarik etme şansı yok diye biliyorum.
Perakendesi çok pahalı, toptanı uyguna gelen bir ürün LCD panel (daha doğrusu cell deniyor bu parçaya)
O yüzden depolarda LCD panel tutulmaz.
10 yıl depoda tutulan bir LCD panelin de çalışma garantisi olmaz bence.
Nem, ısı değişimi, yarı iletkenin raf ömrü vs.
Bu kadar hassas bir parçanın depolama maliyetine biraz da bu yüzden girilmez.
Lojistiği, montajı bile hassas bir parça.
Ve arıza oranı da yüksek olan bir parça değildir bence.
Dolayısıyla binlerce veya yüzbinlerce adedini 10 yıl boyunca depoda tutma maliyetine girmiyorlardır.
Tüm firmalar için diyorum bunu, Vestel özelinde söylemiyorum.
O yüzden dengi veya üstü bir muadili uygun fiyattan teklif ederler size.
Ki Vestel'de anladığım kadarıyla mevzuata uygun hareket edip size teklifini yapmış.
Şimdi hakem heyetine gitseniz lehinize bir durum çıkacağını düşünmüyorum.
Ben bu konudaki kanunlara hakim değilim tabi ama.
Burada sizi zora sokan durumu sıvı teması teşhisinin konulmuş olması.
Bu tüketici hatası olduğu için ürünü garanti dışına itiyor.
Size de panel bulunamadığı için üst model olan dengiyle uygun fiyattan değişim önerilmiş.
Vestel sizdeki cihazı belli bir fiyata sayarak bu teklifi yapıyor bence.
Sonuçta plastik kasasından, kablosuna, elektronik kartlarına, kumandasına, vidasına kadar ayrı ayrı maliyet kalemleri olan bir iş bu.
Teklif sizi zarara sokacak bir teklif değil bence, şu an ekonomik durumunuz müsait değil onu anlayışla karşılıyoruz tabi ki.
Teklifi reddedip, TV'yi parçalayıp, parçalarını internetten ayrı ayrı satışa da sunabilirsiniz tabi.
Bu da size belirli bir miktar nakit getirisi sağlar ama o parçalar da hemen satılmayabilir.
Daha uygun fiyatlı bir değişim teklifi istemeyi deneyin, belki daha ucuz bir ürünle değişim yapabilirsiniz.
Yanaşırlar mı bilemem. Bol şans.