Vestel 55q9900 Soundbar Sorunu Hk

G Çevrimdışı

gkcn1907

Yeni Üye
7 Ağu 2023
4
33
Merhaba

Aşağıda bilgilerini paylaştığım ürüne sahibim. Hdmi Arc ile soundbar bağlıyorum. Ses geliyor sorun yok ancak soundbardan özellikle subwoofer kısmından çok az performans alıyorum. Hdmi arc seçili iken ses ayarlarının hepsi pasif oluyor hiç bir değişiklik yapamıyorum. Ekolayzr ayarı yapabilmem için bu ayarları nasıl aktif hale getirebilirim ?

ÜRÜN BİLGİLERİ

Ürün Kodu : V10133187
Ürün Adı : VESTEL 55Q9900 QLED 4K SMART TV 17MB180E
Seri No : 8856488200080

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Hdmi Arc diğer dijital ses desteklerini aktif hale getirdiği için equalizer ayarları pasif hale gelir. Soundbar marka, model bilgisi nedir? Soundbar üzerinde bass ayarı yok mudur?

G Çevrimdışı

gkcn1907

Yeni Üye
7 Ağu 2023
4
33
Marka model Grundig GSB 950 Bluetooth Soundbar. Bass ayarını cihaz üzerinde yaptım ama çok az farketti. Soundbara telefondan bluetooth ile bağlıyorum aynı ses oranında gümbür gümbür çalıyor. Ancak tvden optik kablo ve hdmi arc çıkışları ile çok az bir subwoofer gücü oluyor. Soundbarı kendisini demo modunda açtığımda resmen evi sallıyor. Yani cihazın ses kalitesi çok iyi cihazla ilgili bir sorun değil bu yaşadığım, kaynaktan çok az ses geliyor. Vestelin servis menüsündeki audio ayarlarından da kurcaladım biraz ancak yine bir sonuç alamadım.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Marka model Grundig GSB 950 Bluetooth Soundbar. Bass ayarını cihaz üzerinde yaptım ama çok az farketti. Soundbara telefondan bluetooth ile bağlıyorum aynı ses oranında gümbür gümbür çalıyor. Ancak tvden optik kablo ve hdmi arc çıkışları ile çok az bir subwoofer gücü oluyor. Soundbarı kendisini demo modunda açtığımda resmen evi sallıyor. Yani cihazın ses kalitesi çok iyi cihazla ilgili bir sorun değil bu yaşadığım, kaynaktan çok az ses geliyor. Vestelin servis menüsündeki audio ayarlarından da kurcaladım biraz ancak yine bir sonuç alamadım.
Servis menüsüne çok dikkat edin. Geri dönüşsüz bir problem oluşabilir. Onun dışında optik çıkışta da mı menü seçenekleri pasif oluyor?

G Çevrimdışı

gkcn1907

Yeni Üye
7 Ağu 2023
4
33
Evet bir tek kulaklık çıkışsında aktif oluyor. onda da cihazı aux ile bağlayıp denemedim. gerçi o da dolby atmos sesleri vermeyecektir. Ancak bir hevesle aldığım cihazdan performans alamamak beni çok üzdü. Tvden genel itibariyle memnundum ancak yazılım olarak çok geride kalmış

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Evet bir tek kulaklık çıkışsında aktif oluyor. onda da cihazı aux ile bağlayıp denemedim. gerçi o da dolby atmos sesleri vermeyecektir. Ancak bir hevesle aldığım cihazdan performans alamamak beni çok üzdü. Tvden genel itibariyle memnundum ancak yazılım olarak çok geride kalmış
Sorunun yazılımdan ziyade donanım yetersizliğinden kaynaklanacağını düşünüyorum. Ses işleme donanımları çok yeterli değil. Ancak diğer üyelerimizde konu ile ilgili detay bilgiye sahipse muhtemelen paylaşacaklardır.

turkomans Çevrimdışı

turkomans 

Aktif Üye
8 Ara 2019
149
32
Bende 65O9900 var eARC ile Sony soundbara bağlı. Bahsettiğiniz problemi yaşamıyorum MB180 anakartlı bir model. Dolby atmos için eARC açık olmalı. Gelişmiş ses ayarlarını kurcalayın. Dual I-II yerine stereoyu seçin. Kaynak ayarlarından soundbarın portunu gelişmiş yapın.

F Çevrimdışı

Frenzy 

Süper Üye
11 Mar 2019
508
41
Selamlar. Aynı soundbarı bir hevesle alıp önceki hafta iade etmiş biri olarak ben de sorununuzu teyit edeyim. Sizin de yazdığınız üzere e-arc ile soundbarı bağlayınca diğer ses ayarları pasif hale geliyor. Maalesef bunun çözümü de yok. Dediğiniz gibi bluetooth modunda bass performansı daha ön plandayken diğer modlarda ses daha nötr bir hal alıyor. Kumandadan bası sona getirmek bile aynı performansı vermiyor. Sanıyorum ki, soundbarın bağlantı şekline göre ses profilleri fabrikada böyle ayarlanmış. Dolby atmos için e-arc dışında başka bir bağlantı şansınız yok ama onun dışında film izlerken veya müzik dinlerken alt tonları daha iyi hissetmek istiyorum derseniz. soundbarı tvye bluetooth ile bağlayıp, bluetooth modunda da kullanabilirsiniz. Son olarak aux bağlantısını da deneyin (ben gerek duymamıştım), belki hoşunuza giden bir ses yakalayabilirsiniz.

G Çevrimdışı

gkcn1907

Yeni Üye
7 Ağu 2023
4
33
Hocam öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Tüm bağlantı türlerini denedim ancak Tv üzerinden soundbara giden tüm bağlantılardaki performans, cep telefonumun bluetooth özelliğinde aldığım ses performansının çok gerisinde maalesef. özellikle subwoofer kısmında sorun yaşıyorum. Sanırım donanim yetersizliği olarak kabullenmekten başka çarem yok.

Geri
Üst Alt