Vestel 55FD5000 ???

H Çevrimdışı

husot

Yeni Üye
12 Tem 2018
14
Arkadaşlar merhaba,

İnternette birçok sitede satılan şöyle bir ürün var:
Vestel 55FD5000 55" 140 Ekran Uydu Alıcılı Full HD

İlginctir, 2018 ürünü olarak tanıtılan bu TV Vestel'in kendi sitesinde listelenmiyor. Hatta bu forumda da hiç adı geçmemiş.

Bu ürün hakkında bilgisi olan var mıdır? Panel, Board ve SMR bilgilerini merak ediyorum özellikle.

Şimdiden teşekkürler..

Son düzenleme:
H Çevrimdışı

husot

Yeni Üye
12 Tem 2018
14
Vestel canlı yardım ile bununla ilgili yazıştım. Yaklaşık şu şekilde cereyan etti mesele...

Ben: Vestel 55FD5000 TV modeli ile ilgili websitenizde bilgi bulunmuyor. Yardımcı olur musunuz?
Müşteri Temsilcisi: Biz ürün bilgilerini ancak 202 ile başlayan ürün kodu üzerinden sorgulayabiliyoruz, onu verirseniz bilgi aktarayım.
Ben: Nereden alacağız bu kodu?
MT: Websitesinde mevcut.
MT: (Yazışmayı sonlandırdı)

Model numarasıyla sorgulama yapamayan, websitesinde olmayan bir ürünün kodunu websitesinden alıp kendilerine vermemi isteyen bir destek hattı.
#GururlaYerli dedikleri bu galiba?

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,805
Müsteri Hizmetleri Markaları Yuzudur,Sesidir.
Ulkemizde Ne Hikmetse Ya Kafası Çalışmayan yada Önündeki Ekranı Doğru Kullanmayan Müsteri Hizmet Yetkilisiyle Muhatap Olmak Zorunda Kalıyoruz.

Gecenlerde Başımdan Söyle Bir Olay Gecti
Elektrik Süpürgesinin Turbo Başlığı Kırıldı.
Daha önce Aynı Ürünü Temin Ettiğim Servisi Aradım
Ürün Numarasını Verdim Bundan 2 Tane Istıyorum Dedim.
Sonradan Dönüş Yaptı. Samsung Ait Böyle Bir Urun Bulunmamaktadir diye.
Dedim Bacım Bizdeki Çakma Mal Ozaman
Neyse Maillerini Istedim Görsel Attim
Gene Ayni Cevap Böyle Bir Ürun Yok
Aldim Kirik Basligi Dogru Servi Gittim Bakti Etti
Ayni Cevaba Devam Boyle Bir Urun Yok.
Cildirma Moduna Girdigimi Fark Eden
Baska Erkek Çalışan
Birde Ben Bakayim Dedi Aldi Urunu
Şak Diye Cikardi.
Gecti Siparisi.

Diyecegim O Ki Bu Islerde Bayan Calistirmayacaksin.
Var Olan Seyin Olmadina Ikna Etmek icin Maas Aliyorlar Sanki.

Bu Tarz Munferit Olaylari Markaya Baglamamakta Yarar Var
Sonucta Okadar Arge,Emek
Bir Is Bilmez Yüzünde Ustu Cizilmemeli :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Bunda MH nin suçu yok arkadaşlar.

Ürün ihraç, Yurtdışına üretiliyor, Birileri bir şekilde alıyor buluyor sitelerde satışa çıkartıyor. Yurtdışıiçin üretilen ürün MH nin ulaşabileceği ekrandayok, cevap verememeleri normal.

Bu ürün sadece büyük ekran tv olsun diye yapılmış, MB140 anakartlı, SAMSUNG VA panelli, hiç bir özellik barındırmayan üründür.

Sırf ucuz diye her ürün alınmaz arkadaşlar, En azından benim görüşüm bu. Benim için tek kriter ekonomik olması değil, Ulaşılabilir olması, bilgilerinin her yerde bulunabilmesi, yazılım desteği alınabilmesi, Muhatap bulunabilmesi vs vs.

Bu adamlar satıp çekiliyor aradan, en ufak sorun olsa ''VESTEL üretmiş, mallarının arkasında onlar durmuyorsa biz ne yapalım'' diyerek aradan sıyrılıyorlar, Halbuki üretim amacı, koşulları, adeti, fiyatı vs hep yurtdışı odaklıdır.

Bakınız yazılım bölümünde yüzlerce üye var yabancı ülkelerden gelip yardım isteyen. Yurtiçindeyseniz, Yurtiçi üretim alınız :ok

H Çevrimdışı

husot

Yeni Üye
12 Tem 2018
14
Adem Helvacı Ado hocam, çok teşekkürler.

Zahmet olmazsa bir sorum daha olacak,

Telefunken 50FB5050 - 50 inç 127 cm Full Hd Uydulu Smart Led TV olarak gözüküyor.

Bu TV'nin panel, anakart bilgisi konusunda bilginiz var mıdır acaba?

Gennc Çevrimdışı

Gennc

Yeni Üye
29 Tem 2018
34
40
Adem Helvacı Ado hocam, çok teşekkürler.

Zahmet olmazsa bir sorum daha olacak,

Telefunken 50FB5050 - 50 inç 127 cm Full Hd Uydulu Smart Led TV olarak gözüküyor.

Bu TV'nin panel, anakart bilgisi konusunda bilginiz var mıdır acaba?

Hocam telefunken Vestel olarak üretilmektedir. hatta aynı koda sahip olan vestel tv bile var. ''VESTEL 50FB5050 50'' 127 CM FHD SMART LED TV''
Pek emin değilim ama sanırım bu iki televizyon aynı. Menüsü de aynı zaten.

H Çevrimdışı

husot

Yeni Üye
12 Tem 2018
14
Öyleyse, Telefunken/Vestel 50FB5050 modelinin panelini ve anakartını sormuş olayım. :)
Bu forumda hiç bahsedilmemiş.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Şimdi ürünleri inceledim

VESTEL 50FD5000 CMO panel ve MB140 anakart

TELEFUNKEN de kod tutmuyor yani sistemde FB5050 veya FB5000 dite TFK bir tv yok. Yine de kodları en yakın olanların hepsini inceledim, Anakart yine MB140 ancak paneller değişken.

Ben yine de bu ürünleri ''Alınmamalı'' olarak nitelendiriyorum :ok

Geri
Üst Alt