Vestel 49Ud9400 internet'e Bağlananama Sorunu

Basri Çevrimdışı

Basri 

Aktif Üye
11 Eki 2018
123
Selamunaleyküm Arkadaşlar ;
Aslında bu konuda açmış olduğum bir başlık vardı fakat eski sorunlar değiştiği için yeni bir başlık açtım umarım yanlış yapmamışımdır.
Şimdi mesele özetle şu, daha önce gayet memnun olduğum Vestel 49ud9400 tv'im aniden kelimenin tam anlamıyla sapıttı. Mesela tv ilk açtığımda ekranda bir renk çümbüşü oluyordu sonra tv'yi kapattığımda göz kırpma dan sonra iki üç dakika bekledikten sonra kapanıyordu gerçi bunlar nedense bende anlamadım ama çağırdığım servis elemanını görünce düzeldi. Düzelmeyen tek şey tv'nin internetle sağlıklı bir bağlantı kuramamasıydı. Gelen elemana bunu bir türlü anlatamadım eleman (tahminen 17 veya 18 yaşlarındaydı) durmadan modemin (Asus) tv ye uzak olduğunu bu yüzden sağlıklı bir bağlantı kuramadığını söyledi. Bende buna karşı daha önce böyle bir sorun olmadığını daha önce hiç sorun yaşamadan net'e bağlanıp gerek netfilix gerek youtube gerekse diğer sitelerden rahatlıkla 1080p flimler setrettiğimi bir türlü anlatamadım. sonunda pes ederek servisi gönderdim bu arada eleman tv ye factory reset ve yazılım yükledi (Servis gelmeden 43 olan yazılımı 35 düşürdüm ne olur ne olmaz diye) vatandaş da tv'yi tekrar sizin yazılım çok düşük kesin ondandır diyerek tekrar 43 e yükselti neyse uzun lafın kısası servis gittikten sonra bir gün uğraşarak modemi tv nin yanına getirerek kabloyla tv ye bağladım tamda tahmin ettiğim gibi hiç ama hiç bir şey fark etmedi. Aşağı bununla ilgili bir foto koyuyorum dikkat ederseniz hata mesajında internete erişilemiyor derken sol tarafta bağlı yazısını görebilirsiniz. Benim bu servislerden pek ümidim yok açıkçası bu işten anlayan arkadaşlardan ricam bana bir yol gösterin ne yapabilirim. Şimdiden teşekkürler

IMAG0046.jpg

TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
tarih saat ayarlarını kontrol edermisin.menü-ayarlar daha fazla kısmında hbb tv ve cec sanal uzaktan kumanda kapalı konum olması gerekli.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
bu olay genel de ya da özellikle TV ler de oluyor

-ya zor bağlanıyor
-ya arada defaarca denesen de bağlanamıyor
-ya da "bağlı" gösterip,aslın da bağlanmamış oluyor

benzer durum benim panelde de oluyor(Grundig)

hatta daha da ileri gideyim,bazı markalar da bu durum adeta kronik bir sorun,örneğin Grundig ler de

başka bir başlıkta bu durumu biraz anlatmıştım,ya bu şekilde devam edeceksin,yani servislerle mücadele
ya da değişim talep edeceksin v.s

şimdi sana önerim,madem modemi de panelin yanına çekmişsin

-panel ile modem mesafesi nedir??
-çok yakınca panel o zaman şunları deniyorsun

>ethernet(ama buna güvenme,tam tersi en kötü neticeyi alabilirsin HIZ olarak)
ancak bağlanma sorunu çıkarmaması lazım!

>2.4Gz dene,hız kötü çıkabilir ama mutlaka dene hem hız hem de bağlanma durumunu

>5G desteği varmı panelin??? varsa dene

kısaca her 3 seçeneği de hız ve bağlantı olarak deniyorsun

++
ben de 5G süper oluyor ama modem panelin dibinde neredeyse! ama 2.4G rezil,ethernet de pek
bir işe yaramıyor

bunların asıl sebebi WiFi&Ethernet chipsetler de oluyor!

ancak sen de ki durum biraz daha değişik(yalnış anlamadıysam)hiç mi bağlanamıyor?
eğer öyle ise MB değişimi veya TV değişimi olur!

ayarlar da işi bozabilir,ama servis de geldiği halde çözemediyse,ya panel servise gidecek yada değişim

Basri Çevrimdışı

Basri 

Aktif Üye
11 Eki 2018
123
tarih saat ayarlarını kontrol edermisin.menü-ayarlar daha fazla kısmında hbb tv ve cec sanal uzaktan kumanda kapalı konum olması gerekli.
Tarih ve saat otomatikte GMT+3 te
Sanal uzaktan kumandayı kapattım
cec i kapattığımda ses sistemi devreden çıkıyor ama sır denemek için onuda kapattım
hbb tv ise burada yok
sonuç : Bağlandı
ama yine netflix e bağlanmıyor ve çıkmak istediğimde çıkması çok uzun sürüyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bu olay genel de ya da özellikle TV ler de oluyor

-ya zor bağlanıyor
-ya arada defaarca denesen de bağlanamıyor
-ya da "bağlı" gösterip,aslın da bağlanmamış oluyor

benzer durum benim panelde de oluyor(Grundig)

hatta daha da ileri gideyim,bazı markalar da bu durum adeta kronik bir sorun,örneğin Grundig ler de

başka bir başlıkta bu durumu biraz anlatmıştım,ya bu şekilde devam edeceksin,yani servislerle mücadele
ya da değişim talep edeceksin v.s

şimdi sana önerim,madem modemi de panelin yanına çekmişsin

-panel ile modem mesafesi nedir??
-çok yakınca panel o zaman şunları deniyorsun

>ethernet(ama buna güvenme,tam tersi en kötü neticeyi alabilirsin HIZ olarak)
ancak bağlanma sorunu çıkarmaması lazım!

>2.4Gz dene,hız kötü çıkabilir ama mutlaka dene hem hız hem de bağlanma durumunu

>5G desteği varmı panelin??? varsa dene

kısaca her 3 seçeneği de hız ve bağlantı olarak deniyorsun

++
ben de 5G süper oluyor ama modem panelin dibinde neredeyse! ama 2.4G rezil,ethernet de pek
bir işe yaramıyor

bunların asıl sebebi WiFi&Ethernet chipsetler de oluyor!

ancak sen de ki durum biraz daha değişik(yalnış anlamadıysam)hiç mi bağlanamıyor?
eğer öyle ise MB değişimi veya TV değişimi olur!

ayarlar da işi bozabilir,ama servis de geldiği halde çözemediyse,ya panel servise gidecek yada değişim
panele kablolu (Eternet) bağladım sonuç değişmedi tıpkı sizin dediğiniz gibi bazen bağlanıyor bazen bağlanmıyor hatta bazen bağlanmış ayakları yapıyor ama aslında bağlanmıyor tam tersi bana ne bana ne diyor ama aslında bağlanmış oluyor ama çok yavaş (Kafayı yedim galiba) kullanma klavuzunda destek yok diyor ama bağlantı yerlerine baktığımsa 5g yi görüyor (denedim galiba emin değilim ) o kadar çok şey denedimki bu arada modemle panalein arası 30cm aşağı yukarı ara ara bağlanıyor ama çok kararsız daha önceleri böyle bir sorun yoktu modem diğer odadaydı

Son düzenleme:
TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
Basri Basri, gizlilik ayarlarında neler etkin neler kapalı bakar mısın.ağ ayarlarında ağ ile uyanma varsa kapalı konum alırmısın

Basri Çevrimdışı

Basri 

Aktif Üye
11 Eki 2018
123
5g yi denedim internete erişilemiyor diyor yine benim merak ettiğim internete erişmek ve bağlanmak ayrı şeylermi acaba

TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
Basri Basri, tlf dan bağlanıyorsa tv de sorun yok .tlf dan bir süre kullanıp sonra modem e geçiş yapın. modemden anlamam.zyxel modemden çok çektim şuan tplink kullanıyorum mb98 anakartlı tv sorunsuz bağlanıyor. Umut Barış Umut Barış düşüncelerinide alalım belki çözümü vardır Sota Sota da etkin görünüyor

Geri
Üst Alt