Vestel 42fa8000 görüntü gidiyor ses var

L Çevrimdışı

Lantis

Yeni Üye
18 Ağu 2020
4
45
Herkese merhabalar,

2016 yılında aldığım Vestel 42fa8000 televizyonum var. Birkaç gün önce televizyon izlerken görüntü gitti. Televizyonu kapatıp tekrar açtığımda görüntü geliyor ama beş dakika içerisinde görüntü tekrar gidiyor. Ses gelmeye devam ediyor. Televizyonu her kapatıp açtığımda aynı şekilde oluyor. Ekrana baktığımda aslında karanlığın içinde görüntünün devam ettiğini gölge şeklindeki hareketlerden görebiliyorum. İnternetten ve buradan yaptığım araştırmalara göre anladığım kadarıyla sanırım led barlarla ilgili bir sorun. Ama görüntünün bir süre olup sonra gitmesi yüzünden tam anlayamadım. Kablo gevşemesi gibi basit bir sorun olabilir mi veya led barlar dışında başka bir arıza olabilir mi? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,625
%99 LED bar arızası, ısındıktan sonra bir yada bir kaç LED kesiyor bu nedenle aydınlatmanın devamı olmuyor. Komple kesiyor.

L Çevrimdışı

Lantis

Yeni Üye
18 Ağu 2020
4
45
Hocam teşekkürler cevabınız için. O zaman sorunun çözümü için Led barların değişmesi gerekiyor, doğru mudur? Sanırım set halinde temin edip tamamını değiştirmek en doğrusu olur, değil mi?

L Çevrimdışı

Lantis

Yeni Üye
18 Ağu 2020
4
45
Biraz önce Adem Bey'in videosuna denk geldim bu konuyu araştırırken. Orada da geçiyordu. Ledleri set olarak internetten temin edip kendim değiştirmeyi düşünüyorum. Zaten ekranda toz lekeleri de oluştu. Sökmüşken onları da silerim diye düşünüyorum. Forumdaki temizleme videosunu izliyordum tam. Şimdi led değişimiyle ilgili videolara bakıyorum :) Tekrar çok teşekkürler.

L Çevrimdışı

Lantis

Yeni Üye
18 Ağu 2020
4
45
Belki başka merak eden olur diye yazıyorum. Dün yetkili servisle görüşüp led değişimi için 450 lira fiyat almıştım. İnternette set halinde 140 liraya buldum ledleri ve sipariş ettim. Bugün elime ulaştı ve tamirata giriştim. İlk defa bir televizyonu açtığım için biraz uzun sürdü, yaklaşık iki saat içinde hem ledleri değiştirdim hem de bütün katmanları güzelce sildim. Şu anda pırıl pırıl oldu, çalışıyor. :)

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,428
Belki başka merak eden olur diye yazıyorum. Dün yetkili servisle görüşüp led değişimi için 450 lira fiyat almıştım. İnternette set halinde 140 liraya buldum ledleri ve sipariş ettim. Bugün elime ulaştı ve tamirata giriştim. İlk defa bir televizyonu açtığım için biraz uzun sürdü, yaklaşık iki saat içinde hem ledleri değiştirdim hem de bütün katmanları güzelce sildim. Şu anda pırıl pırıl oldu, çalışıyor. :)

Tebrikler. :clap2

Geri
Üst Alt