Vestel 40fa7100 ses var görüntü yok.

D Çevrimdışı

Develi

Yeni Üye
15 Ağu 2021
4
39
Merhabalar. Televizyonumda ses ver görüntü yok. Ekrana fener tuttuğumda silik olarak görüntü alabiliyorum. Yani ledler yanmıyor. Muhtemelen de LED bar değişimi yapılması lazım. Tv nin fişini çekip taktığımda ekran az da olsa anlık olarak parlayıp kararıyor. Ve kimi zaman da uzun süre fişi çekili kalıp taktıktan sonra sorunsuz şekilde tüm ledler aydınlatma yapıyor. Örneğin dün seyredebildiğim tvyi bu gün seyredemiyorum. Şimdi sorun kesin olarak LED bar da mı? Eğer led bar değişimi yapılacaksa bu modele uygun ledi nereden bulabilirim?
Çözüm önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

D Çevrimdışı

Develi

Yeni Üye
15 Ağu 2021
4
39
TV'nin ayarlarından resim kapat aç yaptığımda görüntü geliyor ve geldiği gibi gidiyor. LED arızasında böyle bir durum mümkün müdür? Besleme arızası var ise giderilmesi için çözüm öneriniz nedir?

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
TV'nin ayarlarından resim kapat aç yaptığımda görüntü geliyor ve geldiği gibi gidiyor. LED arızasında böyle bir durum mümkün müdür? Besleme arızası var ise giderilmesi için çözüm öneriniz nedir?
Dostlarımı etiketledim ,müsait zamanda bir cevap verirler mutlaka.Böyle durumlarda ilk önce bakılacak yer elektrolit kondansatörlerin şişip-şişmediğidir, şişen kondansatör varsa değiştirilip kontrol edilmeli.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Bu arada led probleminin en büyük nedeni,arka ışığın fazla açılmasıdır,bu da ledlerin ömrünü kısaltıyor (bana göre tabii) ,bizim tvlerde arka ışık devamlı orta seviyededir ,bunu da belirtmek istedim :ok

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
15,021
Tv de led arızası var. Set halinde değişmesi uygundur.

D Çevrimdışı

Develi

Yeni Üye
15 Ağu 2021
4
39
Peki bu model için kalitesinden emin olduğunuz önereceğiniz bir LED markası var mı? ,

D Çevrimdışı

Develi

Yeni Üye
15 Ağu 2021
4
39
Ustalarım öncelikle tavsiye ve yardımlarınız için teşekkür ederim. Sorunumu çözdüm. Tv ye uygun olan LED bar sorunsuz çalışıyor. Şimdi sizden bir akıl daha almak istiyorum. Yeni LED bar yapıştırıcı tabaka olmadan geldi. Isı dağıtımı için aliminyum plakaya yapıştırmam lazım. T6000 t7000 benzeri yapıştırıcı uygun olur mu? Veya sizlerin önerisi nedir?

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Ustalarım öncelikle tavsiye ve yardımlarınız için teşekkür ederim. Sorunumu çözdüm. Tv ye uygun olan LED bar sorunsuz çalışıyor. Şimdi sizden bir akıl daha almak istiyorum. Yeni LED bar yapıştırıcı tabaka olmadan geldi. Isı dağıtımı için aliminyum plakaya yapıştırmam lazım. T6000 t7000 benzeri yapıştırıcı uygun olur mu? Veya sizlerin önerisi nedir?
Oh, hadi güle güle kullanın sevgili Develi :ok

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
15,021
Yapıştırıcı tabaka diye tabir ettiğiniz termal banttır verilen linkteki firmadan aldıysanız ledin bantsız gelme olasılığı çok az geldi ise iade edin. Termal bandın görevi ledlerin ısısını blu sacına aktarmak ve ısıyı azaltmaktır. Yapıştırıcı ile yapıldığında ısı atılamaz. Ledlerin ömrü kısa olur. Tercih sizin.

A Çevrimdışı

amatörtamirci

Yeni Üye
19 Şub 2023
4
35
Öncelikle iyi akşamlar,
Tv için arkasındaki barkodu da paylaşarak fmr teknoloji sitesinden doğru led barı sipariş ettim. Elime kazasız belasız ulaştı. Hadi sökeyim demeden hemen önce bi açayım tv'yi dedim. Tv sorunsuz çalıştı. 2-3 gün böyle devam etti. Bu sabah açtık yine gitmiş bizimki :)

Fırsat bu fırsat açtım içini daha önce izlediğim videolardaki aşamaları aynen uygulayarak değişimi gerçekleştirdim. Fakat şimdi şöyle bir durum var. Tv açılıyor, bazen 5-10 saniye, bazen 2-3 dakika sonra ekran kararıyor. yani led sönüyor. Bunun için ne yapmam gerekir fikri olan var mı acaba?

yukarıda yazdığınız elektrolitik kondansatörden kaynaklı bir problem olabilir mi?

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt