vestel 12 binlik klima soğutma sıkıntısı

E Çevrimdışı

Emrexhn

Yeni Üye
24 Eki 2019
26
30
arkadaşlar selam, 2,5 yıl önce almış olduğum bir klima var, soğutma performansından genel olarak memnun kalmadığım bir klimaydı ancak çok sık kullanmadığım için detay sorgulamamıştım. bu yaz klima ilk dönemlerine göre ciddi anlamda soğutma kaybı yaptı. önceden dışarısı 30'dereceyken odanın içini 25 dereceye ayarladığımda odanın içi 25 olurdu. şuan dışarısı 30'iken odanın içi 27 derecenin altına düşmüyor. servisi çağırdım, klima kirlenmiş dediler 2500₺ talep ettiler ancak kabul etmedim kendim youtubedan videolardan öğrendiğim kadarıyla iç üniteyi temizledim.ek olarak dış üniteyide temizledim ve güneşte kalan boruların yalatımını değiştirdim. buna rağmen değişen bişey olmadı.

ısı ölçen bi cihaz aldım ve üfleme sıcaklığını ölçtüm klima en düşük (18) de 15 derece üflüyor. normalde bu değer anladığım kadarıyla 8-9 derece olması gerekiyormuş. ayrıca klima kurulumunda vakum yapılmadı. ve klimayla iç ünite arasında 20 metre boru var bunun icin ekstra gaz basılması gerekiyormuş ekstra gazda basılmadı. servisin kurulumda imzalattığı şeyi geçmişten buldum. ekran görüntüsünü koyuyorum. şimdi öncelikle istediğim klimanın soğutması. dış servise vakum + gaz bastırsam sorunum düzelir mi?? yada ne önerirsiniz

IMG_8148.jpg

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt