Çözüldü VA panelli tv'de geceleri siyahlar grimsi gözüküyor.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,731
40
Böyle gözüküyor biraz ISO ayarlarıyla oynayınca garip oldu ama hemen hemen bu şekilde yani.

Önden: (Büyütünçe daha net gözüküyor)

1726260604888.jpg

Çapraz:

IMG-20240913-WA0001.jpg
Daha kötü bir örnek vereyim de için rahatlsın 🙂

Benim bilgisayar monitörü, 165 Hz, VA panel. Maşallah pavyon gibi 😀
Asusebae5fec5843a9a5.jpg

Sağdaki de 2014 model, kenardan aydınlatmalı Samsung marka eski televizyonum. Kullanım ömrü 20.000 saat oldu sanırım, halen çalışıyor ve aktif olarak kullanılıyor. Yerel karartması olmadığı için sizin televizyona benzer bir durumu var karanlıkta.
H6400_vsAsusVG27VQ964c4622086cf590.jpg

M Çevrimdışı

MisterAlgos

Yeni Üye
11 Ağu 2024
32
Daha kötü bir örnek vereyim de için rahatlsın 🙂

Benim bilgisayar monitörü, 165 Hz, VA panel. Maşallah pavyon gibi 😀
Asusebae5fec5843a9a5.jpg

Sağdaki de 2014 model, kenardan aydınlatmalı Samsung marka eski televizyonum. Kullanım ömrü 20.000 saat oldu sanırım, halen çalışıyor ve aktif olarak kullanılıyor. Yerel karartması olmadığı için sizin televizyona benzer bir durumu var karanlıkta.
H6400_vsAsusVG27VQ964c4622086cf590.jpg

Vallahi VA demesen IPS derdim direkt bu ne böyle. 😃

En azından bunun bir teknik arıza olmadığını bilmek güzel oldu hocam vallahi. Çünkü TV'yi daha yeni aldım ama iade/değişim süreci derken tonla iş ve zaman öldürülüyor. Hele Türkiye gibi bir ülkede anlat derdini anlatabilirsen.

VA panel zaten karşıdan bakmak zaten bunun kanunu. Tabii ki VA panel olup görüş açıları geniş TV'ler var ancak çoğu belirli bütçede de belirli aralıkta TV'ler var. Piyasanın çoğu zaten VA penel kullanıyor hali ile.

Benim sorunu en aza indirgemek için şuanda tek çare arkaya bir ışık koymak. Geçen gün yine denedim karanlıkta arkaya biraz güçlü işik koyduğum zaman siyahlar daha olması geektiği gibi gözüküyor. Film falan izlerken daha güzel ve hoş bir görüntü oluyor böylece.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,731
40
Vallahi VA demesen IPS derdim direkt bu ne böyle. 😃
Gündüz hali, gece daha kötü 😀

Her panel çeşidinin kendine has iyi ve kötü yanları var. Sony ve Samsung, VA televizyonlarında izleme açısını genişletmek için bazı üst modellerinde ekstra katmanlar kullanabiliyor. Bu sefer de doğal kontrast düşmesi, gök kuşağı etkisi gibi sorunlar çıkıyor. Bu nedenle ihtiyaca yönelik cihaz önermeye çalışıyoruz.

OLED'ler biraz ucuzlarsa, piksel yanmasını engelleyecek önlemler daha da gelişirse veya Mikro Led gibi bir alternatif yaygınlaşıp fiyat olarak alınabilir seviyelere gelirse inşallah VA ve IPS gibi şeylerle uğraşmayacağız. OLED'in ne kontrast ne açı ne de renk sorunu var.

Arkasına ışık kaynağı koymak, tuz lambası koymak veya üşenmezseniz ambilight gibi bir sistem kurmak durumu düzeltebilir.

Geri
Üst Alt