Uydu alıcısı bozuldu ,hemen yenisini alayım (mı)

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Aha,işte yepyeni başlık ,seo dostu başlık olmadı ama olsun ne yapayım,hemen yenisini alayımmı :haha1
Bugün başıma geldi ,komşum
- Alattin bey ,bizim uydu bozuldu boyuna sinyal veriyor
haydaa,şaşırdım tabii
-Nasıl sinyal veriyor,araba gibimi dedim gülerek
-Sorma,yanıp sönüyor küçük lambası,çalışmıyor görüntü yok,yeni uydu alacağım ne alayım?
-Hımm,dur bakayım bir,ona göre al
Çarşıda birine götürmüş,"bu cihaz ölmüş yenisini almalısın" demiş,birde bayaa fiyat vermiş :) , gittim baktım, flaşör yapıyor,söktüm anten kablosunu adaptör-cihaz-kumanda aldım eve getirdim,kendi adaptörümü taktım,hemen çalıştı ,demek sadece adaptör bozukmuş ,tamirci uydu satmaya kalkmış( bana test etti bozuk dedi uydu, demişti)
Baktım adaptör sökülen cinsten (yapışkanlı olanı da onarmıştım ,bıçakla kesip tekrar japonla yapıştırmıştım) söktüm baktım,fotoda görünen kondansatör genelde bozulan kısım bu adaptörlerde,bazılarında 16volt oluyor bazılarında 25 volt,ben bu kondansatörü MF'si aynı olmak kaydıyla genelde en az 35volt takıyorum,50 volt taktığım da oldu,yani en az 35 volt takıyorum,tabii bütün flaşör yapan adaptörlerde bu kondansatör bozuktur anlamına gelmesin ama ilk bakılacak yer bu kondansatördür :)

adaptor1.jpg

EK:
Unuttum,ekliyeyim, bol bol komşumun hayır duasını da aldım ,hatta yarın kek yapıp getirecekmiş ,hanım öyle söyledi :)

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
ellerinize sağlık hocam.Zamanında bende bilgisayarcıda çalışırken bozuk kondansatörleri şişmiş power supylilerin ononarır durumu düşük olan müşterilere 10 liraya satardım.Sıfırı ama orijinalden daha dandik olanlar o zamanlar 40 liraydı diye hatırlıyorum.

Arkadaşın laptop şarj aleti , hatta kablonetin next uydu alıcısını bile onarmıştım.Zaten bende ancak kondansatör değişimi ,kodu okunuyorsa patlamış direnç vs. değişimiinden anlıyorum:bilmiyom

keşke bilgisayar bölümünden sonra elektroniği kazanmışken devam etseydim diyorum ama evlilikti işti güçtü derken yarım kaldı işte kaydımı da silmişleridir heralde 4 sene oluyor .?

smili72 Çevrimdışı

smili72 

Süper Üye
6 Mar 2018
1,532
52
Bu durumu 30 sene önce comodore64 bilgisayarimda yaşamistim. Tamire verdigim usta Bunun beyni yanmis Istanbul'dan parça getirteceğiz hemen öyle tamir olmaz deyip Bilgisayari aldiğim paranin yarisini istemisti. Ben de öğrenci halimle yaptiramayip geri getirmistim Hatirlayanlar bilir Tabiri caizse comodore64 un gavur ölüsü gibi bir adaptörü vardi. Merak ettim Dur dedim onu da kurcalayayim Açtım içini Bir tane bakir tel sarili bobin var onun üstünde de kocaman 1000 mf kondansatör ama bi bacaği gövdeden ayrilmiş sakatlanmis Gittim sordum Yenisi simdinin 1 lirasi bile yoktu. Bir arkadaşa lehimlettim çalisti. Diyeceğim o ki kim ki boğazindan haram lokma geçiriyor Allah bin belasini versin amin

R Çevrimdışı

R@sim

Yeni Üye
22 Kas 2019
5
44
Bu durumu 30 sene önce comodore64 bilgisayarimda yaşamistim. Tamire verdigim usta Bunun beyni yanmis Istanbul'dan parça getirteceğiz hemen öyle tamir olmaz deyip Bilgisayari aldiğim paranin yarisini istemisti. Ben de öğrenci halimle yaptiramayip geri getirmistim Hatirlayanlar bilir Tabiri caizse comodore64 un gavur ölüsü gibi bir adaptörü vardi. Merak ettim Dur dedim onu da kurcalayayim Açtım içini Bir tane bakir tel sarili bobin var onun üstünde de kocaman 1000 mf kondansatör ama bi bacaği gövdeden ayrilmiş sakatlanmis Gittim sordum Yenisi simdinin 1 lirasi bile yoktu. Bir arkadaşa lehimlettim çalisti. Diyeceğim o ki kim ki boğazindan haram lokma geçiriyor Allah bin belasini versin amin
İmtihan dünyası, Allah iyi insanlarla karşılaştırsın.

Geri
Üst Alt