Ünlü tiyatrocu Ferhan Şensoy hayatını kaybetti

smili72 Çevrimdışı

smili72 

Süper Üye
6 Mar 2018
1,532
51
Geçtiğimiz ay sağlık sorunları nedeniyle hastanede tedavi altına alına usta tiyatro oyuncusu Ferhan Şensoy yaşamını yitirdi.

Kel Hasan Efendi'den günümüze gelen Ortaoyuncuları Kavuğu'nu Münir Özkul'dan devralarak Rasim Öztekin'e devreden usta isim, Türk Tiyatrosu'nda kendine özgü bir yer edinmişti. Geçen ay yaptırdığı anjiyo sonrası bugün yara bölgesinde oluşan bir komplikasyon nedeniyle tedavi altına alınan tiyatrocu Ferhan Şensoy (70) dün gece hayatını kaybetti.

HASTENEYE KALDIRILMIŞTI

Usta tiyatrocu Ferhan Şensoy'un iç kanama geçirdiği ve 2 Temmuz'da apar topar hastaneye kaldırıldığı öğrenilmişti. Şensoy'a sağlık sorunları nedeniyle bir süre önce anjiyo yapılmıştı.

Sanatçı, anjiyoya bağlı olarak gelişen komplikasyon nedeniyle Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmış, buradaki tedavisinin ardından önlem amaçlı olarak özel bir hastaneye sevk edildiği öğrenilmişti.

FERHAN ŞENSOY’UN HASTALIĞI NEYDİ?

Derya Sensoy, babası Ferhan Şensoy'un hastalığı ile ilgili geçtiğimiz temmuz ayında Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Babam Ferhan Şensoy, geçen ay damarlarıyla ilgili geçirdiği bir operasyon sonrası bugün yara yerinde oluşan bir komplikasyon yaşadı. Şu anda sağlık durumu iyi. Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederiz" ifadelerini kullanmıştı.
 
Rak_Benadam Çevrimdışı

Rak_Benadam 

Aktif Üye
2 Ağu 2021
223
33
Allah gani gani rahmet eylesin, çok büyük bir ustaydı, Türk tiyatrosuna katkısı çok büyüktür.

Espiri çıkmaz dediğiniz konudan türlü türlü espiri türetir, tam bir cümle mühendisiydi, Ferhan Şensoy'un hayatı ve yaşamı başlı başına bir film zaten.

Bir devir kapandı artık Türk tiyatrosunda, umarım ortaoyuncular devam eder ve SES tiyatrosu hiç kapanmaz.

Ferhan Şensoy tayfasından/ekibinden bir Metin Akpınar kaldı, Allah uzun ömür versin.

Ferhan Şensoy ve Metin Akpınar aynı kumaştan gelir hocaları/ustalarıda aynıdır.

Neyse çok üzüldüm çok mekanı cennet olsun.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri