TV'NİN IPS OLDUĞUNU NASIL ANLARIM

D Çevrimdışı

dallas

Aktif Üye
6 Ocak 2020
130
49
Buradan VA panel almanın daha iyi olduğu mu çıkıyor :)
Bu arada sanki bütün evlerde tv çaprazdan seyrediliyormuş gibi bir izlenim oluştu bende nedense ,bu kanıya herkesin "IPS olsun" yazmalarından vardım :)
Beni bıraksan
İPS panelli TV'lerin
Barındırdıkları vasat ötesi Işık,Kontrast ve Siyah performansı ile
Asla Fimci, Oyuncu ve Detaycı kullanıcılara hitap etmeyeceği konusunda kirap yazarım.
Ama bu foruma yeni geldim çok fazla dikkat çekmek istemem ;)
Tabiki "bu kriterlerde" en iyi çözüm VA panellerdir.

E Çevrimdışı

Ertanpel 

Aktif Üye
9 Nis 2019
394
Buradan VA panel almanın daha iyi olduğu mu çıkıyor :)
Bu arada sanki bütün evlerde tv çaprazdan seyrediliyormuş gibi bir izlenim oluştu bende nedense ,bu kanıya herkesin "IPS olsun" yazmalarından vardım :)

Hocam ben günlük kullanıcıyım va ıps farketmez ?f/p ye bakarım vede satıs sonra sı hizmete? herkez gönlüne ve cebine göre bilinçli hareket etmeli bence?

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Hocam ben günlük kullanıcıyım va ıps farketmez ?f/p ye bakarım vede satıs sonra sı hizmete? herkez gönlüne ve cebine göre bilinçli hareket etmeli bence?
Aynı fikirdeyim sevgili Ertanpel ,bizimki de VA ama biz çok memnunuz doğrusu,sadece bir gün yeğenler gelmişti "enişte ,yandan bişey görünmüyor" demişti,(balkonda sigara içerken ,yandan tv izlemek istemiş :) )

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Beni bıraksan
İPS panelli TV'lerin
Barındırdıkları vasat ötesi Işık,Kontrast ve Siyah performansı ile
Asla Fimci, Oyuncu ve Detaycı kullanıcılara hitap etmeyeceği konusunda kirap yazarım.
Ama bu foruma yeni geldim çok fazla dikkat çekmek istemem ;)
Tabiki "bu kriterlerde" en iyi çözüm VA panellerdir.
Hımm,panellerle alakalısın ozaman,meslek neydi acaba sevgili dallas,gerçi ben amatörüm çok bilgim yok :ok

Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531
Ustalar Yardımcı olur Tv modeli Bide Seri No Paylaşırmısınız?

EXcomZkko Çevrimdışı

EXcomZkko 

Süper Üye
13 Nis 2018
1,109
Bunun çok kolay ve kesin bir yöntemi var.

Parmağınızı ekrana hafifçe bastırın. Bastırdığınız noktanın 5cm yarıçapındaki alanda renk bozulmaları oluyorsa VA'dır. Sadece parmağınızın dokunduğu noktada renk değişimi oluyorsa IPS'tir.

O Çevrimdışı

oguzyldrm

Yeni Üye
11 Ocak 2020
17
24
VA panel güzel ama yandan görüntü berbat onun için yan açıdan seyredecekler ,çin IPS panel 10 numaradır.
Hocam berbat derken ne kadarlık bir açıdan söz ediyorsun tamamen yandan falan mı? Git gide ürkmeye başladım madem bu kadar kötü bu va panel neden üretiyorlar

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Hocam berbat derken ne kadarlık bir açıdan söz ediyorsun tamamen yandan falan mı? Git gide ürkmeye başladım madem bu kadar kötü bu va panel neden üretiyorlar
O kadar kötü değil,mesela bize göre hiç değil, aşağıdaki alıntımdaki yazım tamamen gerçektir ,şaka değil :) ,bakma sen herkese ,sanki herkes tvlerini sanırsın "IPS panelleri var ve çapraz izliyor" dersin :)

Aynı fikirdeyim sevgili Ertanpel ,bizimki de VA ama biz çok memnunuz doğrusu,sadece bir gün yeğenler gelmişti "enişte ,yandan bişey görünmüyor" demişti,(balkonda sigara içerken ,yandan tv izlemek istemiş :) )

O Çevrimdışı

oguzyldrm

Yeni Üye
11 Ocak 2020
17
24
O kadar kötü değil,mesela bize göre hiç değil, aşağıdaki alıntımdaki yazım tamamen gerçektir ,şaka değil :) ,bakma sen herkese ,sanki herkes tvlerini sanırsın "IPS panelleri var ve çapraz izliyor" dersin :)
Hocam ben artık 43ru7400 alma kararı aldım . Son olarak bu modelde dikey gölgelenme var mı acaba ?

Geri
Üst Alt