sana geçen yazmıştım,ilk bağlayacağın cihaz mutlaka XBox/PS5 olacaktır diye
"PC" olmaz,zaten PC yi üreticiler kabul etmezler bunlar monitör olmadığı için!
servisin aktardığı da kısmen doğru ama devamını bağlayamamış,sanırım seni
daha fazla üzmemek adına ya da fazlasını bilemiyor eleman TCL Bilkom/Arçelik
fazlası da olmaz,gerçi diğerleri de aynıdır!
-o panel de bir kere 120Hz lik desteğe sahip "gerçek" frekans değeri yoktur
-sendeki durumun kablo ile alakası yoktur
-Monitörler ile de asla karıştırmayın bu olayları
-ekran boyutuyla da zerre alakası yoktur ama burasını da yalnış açmış ilk kısmı doğru devamı ise yok!
onun için dedim Monitör ile TV yi karıştırmayın diye
-"TV" lerin monitör gibi kullanılması başka monitör gibi aynısını verir olması çok başkadır yaw
örnek;isim vermiyeyim şimdi zira bunları gerçek test/inceleme v.s sanan kişiler var
Televizyon olarak örneğin bunu PC ye bağlayıp güyya bir de not veriyorlar ve bir bakıyorsunuz
ülen benim panel monitör olarak çok başarılıymış diye görürsünüz halbuki gerçek durum tam tersidir
bu siteler her bir şeyi güyya test ediyorlarda monitör özelliklerini de test etmişler ki zaten edemezler
ve bir bakmışsın 10 üzerinden 8/9 almış yaw

ama alakası yok
not;sadece Sharp/NEC/Fujitsu ve bir kaç tane daha "özel üretim" aslında TV olan ama gerçek kullanımı
Monitör gibi olan paneller çok farklıdır!! bunlar zaten özel üretimdir ebatları da min.65" dir!!
105" kadar yolu vardır(TFT-LCD ler de) fiyatları Araba fiyatınadır
Mitsubishi/Panasonic ve NEC ile Fujitsu hatta Hitachi bunlar zaten SHARP matrix kullanıyorlar!!
-DLG/HSR ve bir kaç tane böyle osuruk değerler var "hızlandırma" olarak ama bunların hepsi yazılımdır
destekleyen donanım olmadığı için fazla bir işe yaramıyorlar
TCL özeline gelirsem,çoğu değerleri bu üreticinin sallamadır,yani inanmayın o katalog bilgileri diye sundukları
rakamlara!
-diğer çok önemli nokta ise şudur;Konsol üreticileri ile panel üreticileri(TV lerden bahsediyorum) özellikle
"yazılım uyumu" olarak çoğu konuda ortak çalışıyorlar,örneğin sana onun için XBox/PS5 ile de dene demiştim
daha ilk başta PC olmaz diye de belirtmiştim bu sebebden ötürü
++
bu konu aslında sana ait olmayıp,senin gibi bir dünya insanın da başına geliyor,en basitinden sallama bilgiler ile senin
kafan karıştırılıyor,süslü püslü laflar görseller ile kataloglar v.s hazırlanıyor sankim bu panel uçuyor yaw!
özellikle "PC" den hiç bahsedilmiyor,mutlaka herkes "Konsol" almalıdır gibi de ortam yaratılıyor!
halbuki PC herkesin evinde Desktop/Laptop olarak mutlaka vardır ama işin o kısmı pas geçiliyor!
kısaca tam bir marketing türü işler yapılıyor ve çoğu da zaten yalan/yalnış bilgi diye sallamalar ile TV ler gazlanıyor!
++