Samurai
Moderatör
- 3 Ağu 2021
- 2,656
- 40
Anladım hocam, hayırlısı olsun. Siz de AVforums'da konu açmışsınız galiba bununla ilgili olarak, henüz çözüm sunan olmamış.TV genel olarak güzel bir TV hocam. Yani ne ışık sızması var ne bulutlanma ne de herhangi bir sıkıntı. Arada ufak tefek görüntü sorunları oluyor ama oda memc ile alakalı. Zaten DLG'nin bu şekilde görntüyü bulanık yaptığını söyleyen hatta birebir benle aynı sorunu yaşayan yabancı kişiler bile gördüm sosyal medyada. Belki Konsollarda güzel çalışıyordur yani bilemiyeceğim. Demem o ki ben DLG'den dolayı bunun olduğunu düşünüyorum. Yani teknoloji adı altında sahte 120hz başka TV gelse bile ben aynı sorunu yaşayacağımı düşünüyorum çünkü teknoloji böyle anladığım kadarı ile.
Zaten konsolda oyun oynayan insanlar bile yıllarca 30 veya 60 FPS oyun oynadılar illa tv'De 120hz veya 144hz gerçek hz olsun gibi bir derdim yok. (Olsa tabii ki bambaşka olurdu) Teknoloji ile ilgil olduğunu bir de NVIDIA veya AMD'nin DLSS veya FSR gibi teknolojileri ile de bağlıyorum biraz. Onlar nasıl çözünürlük düşürüp FPS arttırıyorsa bu da kaliteden biraz ödünç verip 120hz gibi gösteriyor tv'yi. Başka türlü 60hz olan bir tv'yi aynı kalitede nasıl 120hz gibi gösterilebilir ki?
İade konusunda gelince mağazadan aldık biz bunu. Servis ile görüştüm, aldığımız yer ile görüştüm, tüketici haklarını aradım ama mağazadan alınan ürünlerin ambalajı açılırsa iade pek mümkün olmuyor dediler. He şöyle iade olurmuş TV'de herhangi bir yazılım veya fiziksel bir hasar/kusur olursa o zaman iade veya değişim yapabiliyorlarmış.
Yani şu durumda TV 120hz'De bulanık gösteriyor sadece (Belki yazılım belki de böyledir teknoloji) diye bir atraksiyon almak pek mantıklı gelmiyor ki biraz denedim de. Değişim olsa belki ışık sızması denk gelecek falan sonra uğraş dur yine.
Bir arkadaş samsung tv'De bile yaşamış benzer sorunu:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.