TV Ünitesi Montaj Sorunu

B Çevrimdışı

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
909
44
ayni üniteden bende almak istiyordum kendisi yaklasik 20 kilo yanlis hatirlamiyorsam tasidigi yük de 20 kilo kadar olmasi lazim duvara güvenemedigim ve o anda stokda olmadigi icin vazgectim kendi agirligi dolaplarin icine koyulacak esyalar üzerine gelecek olan tv ( o da 20 kilo ) ahsap ve vidalar dayansa bile sivayi asagi indirir diye korktum :bilmiyom

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,790
65
Ben köyde delikli, tuğlaya 43'' tvyi şöyle astım :
Duvarı deldim ,delikler için çelik dübelleri ayarladım ,sonra deliklerin içini seramik yapıştırıcısı ile doldurup dübelleri koydum,ertesi günü de tvyi astık ,inan öyle sağlam oldu ki,anlatamam ,o günden sonra evdeki(köy) sallanan plastik dübelli eşyalar içinde aynı yöntemi uyguladım,ve hatta banyodaki çeşmeler ,lavabo içinde yaptım kesinlikle tavsiye ederim :)
(yer seramiklerini yapıştırmak için kullanılan kalekim )

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,470
33
Bims yada ytong değilse eski tip tuğla ise baya bi epoksi sıkmanız gerekir

Eski usul yapayım derseniz dubelleri söküp biraz daha kalın tahta çakıp ahşap vidası atın oda sağlam olur mutfak dolapları için kimse epoksi falan uğraşmıyor çakıyor tahtayı vidalıyor bitti gitti
bizde kama diyorlar ona en kral dübel den iyidir?

Ben delikli tuğlada vida boyunu geçince delik içine köpük tıkıyorum genelde.?

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,470
33
Ben köyde delikli, tuğlaya 43'' tvyi şöyle astım :
Duvarı deldim ,delikler için çelik dübelleri ayarladım ,sonra deliklerin içini seramik yapıştırıcısı ile doldurup dübelleri koydum,ertesi günü de tvyi astık ,inan öyle sağlam oldu ki,anlatamam ,o günden sonra evdeki(köy) sallanan plastik dübelli eşyalar içinde aynı yöntemi uyguladım,ve hatta banyodaki çeşmeler ,lavabo içinde yaptım kesinlikle tavsiye ederim :)
(yer seramiklerini yapıştırmak için kullanılan kalekim )
ben de ninemin düşen peteği için beyaz çimento kullandım hocam taş gibi oldu?

B Çevrimdışı

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
909
44
fakat ben tv yi duvara monte etmekten bahsetmedim tv ünitesini duvara monte edip tv yi üzerine koymaktan bahsettim :bilmiyom dolaba doldurulacak esyalar kendi agirligi ve tv nin agirligi ile toplamda en az 50 kg kadar yük demek oluyor

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,790
65
fakat ben tv yi duvara monte etmekten bahsetmedim tv ünitesini duvara monte edip tv yi üzerine koymaktan bahsettim :bilmiyom dolaba doldurulacak esyalar kendi agirligi ve tv nin agirligi ile toplamda en az 50 kg kadar yük demek oluyor
Bence benim anlattığım gibi yaparsan kesin taşır diyebilirim ,bu durumda ha tvyi duvara montelemişsin ha üniteyi ,o kadar sağlam oluyor yani.Ama çelik dübel şart o zaman ,plastiğe güvenmem ben şahsen :) ,onu da öyle yaparsın ki ,dübelin somunları tvnin arkasında kalır görünmez :ok

Geri
Üst Alt