TV Ünitesi Montaj Sorunu

Olitos Çevrimdışı

Olitos 

Aktif Üye
16 Şub 2019
220
İkeadan aldığım TV ünitesi için montaja geldiler, ünitenin alt kısmının duvara monte edilmesini istedik. Zaten montaja gelen arkadaşlar bir an önce kaçma peşinde olduğu için duvara delikleri açtılar ve duvarın çok sağlam olmadığını kimyasal dübel kullanarak montaj yapmamı, kendilerinin yapamayacaklarını belirterek kaçarak gittiler.

Duvara açılan delikler ve ünitenin fotoğrafı:
104268195_310682036999809_594486919819080615_n.jpg

Bu da ünitenin içindeki duvara montaj delikleri:
104184555_2544935545756964_4661964372773920712_n.jpg

Sizlerden fikir almak istedim. Televizyonu duvara monte edeceğim ünitenin üstünde ağırlık yapmayacak ve ünitenin dolaplarına ağır eşyalar yüklemeyeceğim. Nasıl bir yol izlemeliyim daha önce kimyasal dübel uygulaması yapmadım, çelik dübel tutar mı?

Özellikle Adem Helvacı Adem Helvacı teraspy teraspy fikirlerinizi merak ettim.

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
İnşallah prizleri hesap etmişlerdir. Denk gelecek diye düşündüm.

Kimyasal deninen şey; epoksi dir. Nalburdan alıyorsun deliğe sıkıyor dubeli atıyorsun. Sonra neyi montaj edecekseniz yapıyorsun.

Ben şunu gördüm. Akıllı tahta kurulumlarinda okul eski olunca bunu yapmıştım. Geçen sene cocuguklar tahtaya çıkmışlar. Tahta yerinden sökülmüş, epoxi ile bağlantısında bulunan tuğla veya beton duruyor, dışarıdaki geniş bir duvar yerinden sökülmüş. Yani çok etkili, derler ya duvar yıkılır bu yıkılmaz işte aynen öyle oldu.

Ama sıfır kurulumunda eksik olan birşey için şikayetinizden geri adım atmayınız. Hakkınızı arayınız ?

Son düzenleme:
Olitos Çevrimdışı

Olitos 

Aktif Üye
16 Şub 2019
220
İnşallah prizleri hesap etmişlerdir. Denk gelecek diye düşündüm.

Kimyasal deninen şey; epoxi dir. Nalburdan alıyorsun deliğe sıkıyor dubeli atıyorsun. Sonra neyi montaj edecekseniz yapıyorsun.

Ben şunu gördüm. Akıllı tahta kurulumlarinda okul eski olunca bunu yapmıştım. Geçen sene cocuguklar tahtaya çıkmışlar. Tahta yerinden sökülmüş, epoxi ile bağlantısında bulunan tuğla veya beton duruyor, dışarıdaki geniş bir duvar yerinden sökülmüş. Yani çok etkili, derler ya duvar yıkılır bu yıkılmaz işte aynen öyle oldu.

Ama sıfır kurulumunda eksik olan birşey için şikayetinizden geri adım atmayınız. Hakkınızı arayınız ?

Prizler için ortadaki dolabın arkasında açıklık var hatta o tam oturmamıştı biraz kesin kenarından dedim kurumsal oldukları için kesemiyorlarmış zorla kestirdim. İllallah ettirdiler gerçekten totalde 140 lira civarı bir kurulum ücreti ödedim paramızla rezil olduk.

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Prizler için ortadaki dolabın arkasında açıklık var hatta o tam oturmamıştı biraz kesin kenarından dedim kurumsal oldukları için kesemiyorlarmış zorla kestirdim. İllallah ettirdiler gerçekten totalde 140 lira civarı bir kurulum ücreti ödedim paramızla rezil olduk.
Adınıza üzüldüm. Umarım sonuç alırsınız

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,470
33
ne yani sizden 140 tl aldılar ve montajı yapmadan gittiler?Hayret birşey yani.

Ayrıca bu ünite anladığıma göre yukarıya askıda olacak şekilde dizayn edilmiş.Ayrıca sıvı conta dedikleri şey 20 lira birşey ve bu işi sürekli yapıyorsalar onlarda bulunması gerekiyor.Bu şuna benziyor eve elektrikçi geliyor ama kontrol kalemi pensesi yok?
Ayrıca deliklerden gördüğüm sarı dübel atmışlar onlar çok dandik.

Olitos Çevrimdışı

Olitos 

Aktif Üye
16 Şub 2019
220
ne yani sizden 140 tl aldılar ve montajı yapmadan gittiler?Hayret birşey yani.

Ayrıca bu ünite anladığıma göre yukarıya askıda olacak şekilde dizayn edilmiş.Ayrıca sıvı conta dedikleri şey 20 lira birşey ve bu işi sürekli yapıyorsalar onlarda bulunması gerekiyor.Bu şuna benziyor eve elektrikçi geliyor ama kontrol kalemi pensesi yok?
Ayrıca deliklerden gördüğüm sarı dübel atmışlar onlar çok dandik.
Aynen sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Kendim halledip kurtulmak istiyorum artık bu ara ev kurma telaşı iyice bunalttı zaten beni epoksi ile doldurup çelik dübel mi kullanmalıyım?

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,470
33
Aynen sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Kendim halledip kurtulmak istiyorum artık bu ara ev kurma telaşı iyice bunalttı zaten beni epoksi ile doldurup çelik dübel mi kullanmalıyım?
il neresi hocam Edirneye yakınsa bir akşamüstü ben halledeyim?

Ama kendince rahatca yapabilirsin.

Astor Çift Bileşenli Kimyasal Dübel Epoksi 345 Ml 29,50 TL yerine 19,50 TL

bulamazsan beyaz çimento veya fugo da güzel tutuyor.Alçı biraz zayıf kalıyor.

eski dübelleri çıkar ,

Biraz delikleri genişlet,

deliklerin içine kimyasal dübeli bas,

sağlam plastik dübel al , deliklerin içine ittir

kurusun ,bir arkadaşın yardımıyla üniteyi askıya al gitsin.

Tabi ünite içinden metal askı saçına ve prizlerin deliğe uygun yere denk getirmesi senin becerine kalmış.

Şimdiden hayırlsıı olsun ,bir ömür sağlıklı mutlu olun inş.

ramchomania Çevrimdışı

ramchomania 

Süper Üye
8 Mar 2020
2,101
41

Bims yada ytong değilse eski tip tuğla ise baya bi epoksi sıkmanız gerekir

Eski usul yapayım derseniz dubelleri söküp biraz daha kalın tahta çakıp ahşap vidası atın oda sağlam olur mutfak dolapları için kimse epoksi falan uğraşmıyor çakıyor tahtayı vidalıyor bitti gitti

Olitos Çevrimdışı

Olitos 

Aktif Üye
16 Şub 2019
220
il neresi hocam Edirneye yakınsa bir akşamüstü ben halledeyim?

Ama kendince rahatca yapabilirsin.

Astor Çift Bileşenli Kimyasal Dübel Epoksi 345 Ml 29,50 TL yerine 19,50 TL

bulamazsan beyaz çimento veya fugo da güzel tutuyor.Alçı biraz zayıf kalıyor.

eski dübelleri çıkar ,

Biraz delikleri genişlet,

deliklerin içine kimyasal dübeli bas,

sağlam plastik dübel al , deliklerin içine ittir

kurusun ,bir arkadaşın yardımıyla üniteyi askıya al gitsin.

Tabi ünite içinden metal askı saçına ve prizlerin deliğe uygun yere denk getirmesi senin becerine kalmış.

Şimdiden hayırlsıı olsun ,bir ömür sağlıklı mutlu olun inş.

Çok teşekkür ederim hocam :) ne yazık ki İzmirdeyim.

Geri
Üst Alt