TV Tavsiyesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
G Çevrimdışı

Genie

Yeni Üye
29 May 2018
10
54
Merhabalar...

Adem Helvacı Ado Hocam uzmanlık alanınıza giren bu konuda tavsiyelerinizi alabilirsem memnuniyet duyarım.
43" bir tv almak istiyorum.

İkinci el piyasasında Sony XE7005 (2.300TL) ve Philips PUS6501 (2.000 TL - Sıfır olduğu iddia ediliyor.) televizyonları gözüme kestirdim.
Öte yandan UHD'de 43" in çok da getirisi olmaz değerlendirmeleri bağlamında Vestel 43FB8500 (FHD-3D) (HB 1.935 TL) de bir tarafta durmakta.

Bu kapsamda daha çok çocukların gerek uydu, gerek usb, gerekse smart üzerinden film, dizi izleyeceği de göz önüne alındığında bu televizyonlar veya ayrıca önerebileceğiniz başka UHD-FHD marka modeller konusunda görüşleriniz nelerdir.
Şimdiden Teşekkürler.

G Çevrimdışı

Genie

Yeni Üye
29 May 2018
10
54
Adem Helvacı Ado Beyden de yanıt alınca tam olacak herhalde. Tüm uzmanlardan bilgi alınmış demektir.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Keskinlik biraz fazla oluyor ama gerçekçilik on numara oluyor.
Sanki gözümün önündeymiş gibi bir his oluşturuyor bende. :hihi

Ben TR ye ilk UHD-Receiver getiren kişiydim(TechniSat ve Humax) 1 sene kadar da kullandım bunları Tosh FHD
panellerim de,gerçekten ciddi farkediyor,zaten ebat da küçükse hiç anlamı kalmıyor UHD panellerin!

UHD için min.65/75 istiyor aslında! iyide yayın nerede?? hadi bunu da geçtim, ve şimdi diyelim ki para mok
gibi ve gidip bastım aldım 85lik UHD panelini iyide yayınlar SD,hadi bunuda geçtim artık kalmadı gibi,geçtim
HD izleyeceğim gün boyu iyide HD ler bile sırıtıyor o zaman ebat çok büyük olduğu için!

Kısaca SD&HD de işinin su kaldırır yönü çok vardı ve bir şekilde hallediyorduk bunları ama UHD de iş ciddi değişiyor!
Hala onun için herşey erken!

Ama diğer yandan da neredeyse tüm paneller artık UHd üretiliyor! yaw 32 lik veya 43 lük UHD panelmi olur!
ama mecburen oluyor,65 ve üstü Araba parasına gibi nasıl alacak insanlar!

Artiz/Topçu veya havada kazananlar için sorun yok onlar basıp alıyor:mutlu

Bence UHD panel 32/42/43/48/49 hatta 50 lik ebatlar anca "monitör" olur yaw!

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Ben TR ye ilk UHD-Receiver getiren kişiydim(TechniSat ve Humax) 1 sene kadar da kullandım bunları Tosh FHD
panellerim de,gerçekten ciddi farkediyor,zaten ebat da küçükse hiç anlamı kalmıyor UHD panellerin!

UHD için min.65/75 istiyor aslında! iyide yayın nerede?? hadi bunu da geçtim, ve şimdi diyelim ki para mok
gibi ve gidip bastım aldım 85lik UHD panelini iyide yayınlar SD,hadi bunuda geçtim artık kalmadı gibi,geçtim
HD izleyeceğim gün boyu iyide HD ler bile sırıtıyor o zaman ebat çok büyük olduğu için!

Kısaca SD&HD de işinin su kaldırır yönü çok vardı ve bir şekilde hallediyorduk bunları ama UHD de iş ciddi değişiyor!
Hala onun için herşey erken!

Ama diğer yandan da neredeyse tüm paneller artık UHd üretiliyor! yaw 32 lik veya 43 lük UHD panelmi olur!
ama mecburen oluyor,65 ve üstü Araba parasına gibi nasıl alacak insanlar!

Artiz/Topçu veya havada kazananlar için sorun yok onlar basıp alıyor:mutlu

Bence UHD panel 32/42/43/48/49 hatta 50 lik ebatlar anca "monitör" olur yaw!

İçerik büyük sıkıntı.
İnternet altyapısı ayrı dert.
UHD macerasının ülkemizdeki geleceği nasıl olacak merak ediyorum doğrusu.

Let's _be_ honest Çevrimdışı

Let's _be_ honest

Süper Üye
30 Mar 2018
666
İçerik büyük sıkıntı.
İnternet altyapısı ayrı dert.
UHD macerasının ülkemizdeki geleceği nasıl olacak merak ediyorum doğrusu.
Ne olacak, bundan 3 sene önce de abi artık Uhd alınmaz diyordular, bundan 3 sene sonrada aynı seyi diyecekler.

Ne oldu şimdi 4k TV alan mı kazandı, yoksa nispeten daha uygun fiyata HD TV alan mi kazandı. (Ki şuan o kalitede FHD panel de yok, teknoloji ilerliyiiiii )

Olmayan içerikle, sözde 4k seyrettigini sanan mi kazandı, Her yayını doğal cozunurlugunde yani 1080p seyreden mi kazandı.

50 mbit internet kullanıyorum, daha 1080p film oynatamiyor,
sorun şu ki ortada adam gibi Fhd panel kalmadı, yoksa 4k saçmalığına kaptirmaz kendini millet. Zorunlu bakıyor yani, yayını da 4k TV hd seyrettimi , abi bu bulanık diyor. Aslında bu 4k tüketiciye hakaret ve eziyettir, dalga geçiyorlar.

Son düzenleme:
A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
enigma uydu cihazı ile turkvoddan bir az film seyredince ayın 15-20 sinde dsmart internetten mesaj geliyor %80 nine ulaştınız diye 1-2 gün sonrada %100 ulaştınız diye mesaj gelip hızım düşürülüyor bu zihniyet devam ettikçe istersen 4k değil 18 k tv al bir işe yaramaz.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Ne olacak, bundan 3 sene önce de abi artık Uhd alınmaz diyordular, bundan 3 sene sonrada aynı seyi diyecekler.

Ne oldu şimdi 4k TV alan mı kazandı, yoksa nispeten daha uygun fiyata HD TV alan mi kazandı.

Olmayan içerikle, sözde 4k seyrettigini sanan mi kazandı, Her yayını doğal cozunurlugunde yani 1080p seyreden mi kazandı.

50 mbit internet kullanıyorum, daha 1080p film oynatamiyor,

50 megabit 1080P'ye anca AKN/AKK olursa yetmez diye düşünüyorum. :alala

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt