TV TAVSİYESİ|50NU7400

A Çevrimdışı

ALİT8

Yeni Üye
29 Ağu 2018
2
26
Merhabalar,benim 4.500'e kadar bütçem var.Daha fazla çıkamam.

49 - 50" Tv arıyorum.

Aklımda Samsung 50NU7400 Ve LG 49SJ800 vardı.

Birkaç tekno market gezdim,LG'deki beyaz tonlamalar aşırı parlak geldi gözüme.

Teknosa ve Vatan çalışanlarının hiçbiri Lg'yi tavsiye etmedi.

50NU7400'de demo maç izledim ve akıcılığı mükemmeldi renkleri ön ve yan açılardan da beni tatmin etti.

Şu anda internet fiyatı 4000 lira.

Sizlere danışmak istedim bana ne önerirsiniz?

Film,Belgesel,PS,Futbol
Önceliklerimi sıraladım Tvde çoğu vaktim bunlarla geçecek.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

49 - 50" Tv arıyorum.

50NU7400'de demo maç izledim ve akıcılığı mükemmeldi renkleri ön ve yan açılardan da beni tatmin etti.

Film,Belgesel,PS,Futbol

Lütfen yardımcı olunuz :/

Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

49 - 50" Tv arıyorum.

Film,Belgesel,PS,Futbol
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Lütfen yardımcı olunuz :/
NU7400 ü daha dün eşimin tenis hocasına aldırdım, ben inceleme fırsatı bulamadım ancak servis arkadaşımla da görüştüm ve MU7000 in her ne kadar daha native görüntüler sunduğu için tercihi olduğunu söylese de, NU serisinde eğer yayın kaynağının sağlıklı olması durumunda müthiş bir sonuç alınacağı konusunda hemfikir kaldık.

Kaldı ki canlı canlı görüp izleme olanağınız da olmuş.

Yine her ne kadar yazılımsal müdahaleler ile LG üst serilerinde artık futbol maçları ile ilgili çok korkumuz olmasa da, Eğer tercih şıkları içerisinde SAMSUNG ve SAMSUNG PANEL var ise elbette seçim bundan yana kullanılmalı.

Kaldı ki belirlediğiniz bütçenin de bir miktar altında kalması ayrı bir avantaj :ok

Eğer tereddütleriniz var ise ve bekleyebilirseniz, Arkadaşımızın aldığı NU7400 ü incelememizi de bekleyebilirsiniz ancak program ileri derece yoğun, ne zaman ilgilenebiliriz bilmiyorum maalesef :ok

A Çevrimdışı

ALİT8

Yeni Üye
29 Ağu 2018
2
26
NU7400 ü daha dün eşimin tenis hocasına aldırdım, ben inceleme fırsatı bulamadım ancak servis arkadaşımla da görüştüm ve MU7000 in her ne kadar daha native görüntüler sunduğu için tercihi olduğunu söylese de, NU serisinde eğer yayın kaynağının sağlıklı olması durumunda müthiş bir sonuç alınacağı konusunda hemfikir kaldık.

Yine her ne kadar yazılımsal müdahaleler ile LG üst serilerinde artık futbol maçları ile ilgili çok korkumuz olmasa da, Eğer tercih şıkları içerisinde SAMSUNG ve SAMSUNG PANEL var ise elbette seçim bundan yana kullanılmalı.

Kaldı ki belirlediğiniz bütçenin de bir miktar altında kalması ayrı bir avantaj :ok

Eğer tereddütleriniz var ise ve bekleyebilirseniz, Arkadaşımızın aldığı NU7400 ü incelememizi de bekleyebilirsiniz ancak program ileri derece yoğun, ne zaman ilgilenebiliriz bilmiyorum maalesef :ok

Çok teşekkürler adem hocam,Tvde genelde internet üzerinden,netflix üzerinden,ve ps üzerinden film dizileri izleyeceğim.
Tv normal yayınlarından sadece Belgesel Ve Spor müsabakalarını izlerim sanırım.Yani normal tv kanalı izleyen birisi değilim pek :)

İnternette Nu7400 ile alakalı hiç Türkçe inceleme bulamadım hatta yabancı bile pek bulduğum söylenemez :)

M Çevrimdışı

mrtkrbck

Yeni Üye
3 Eyl 2018
18
54
İyi akşamlar, geçen gün bu modeli samsung mağazasında 5500TL'ye bıraktılar. Vatan bilgisayar'da 3899 TL'ye inmiş. Bu fiyata alınır mı?

S Çevrimdışı

sizemore

Yeni Üye
23 Ocak 2018
12

Ado Hocam bende de samsung 49mu7400 vardi isik sizmasi nedeniyle degisim olacak bana 50nu7400 modelini gondereceklerini soylediler 49mu7400 ips panel cok guzel goruntusu ve rengi vardi 50 nu7400 ise va panel sizce degisimi kabul etmelimiyim goruntu yonunden beni tatmin eder mi

K Çevrimdışı

karizmatikkral

Yeni Üye
9 Eyl 2018
9
35
Ado Hocam bende de samsung 49mu7400 vardi isik sizmasi nedeniyle degisim olacak bana 50nu7400 modelini gondereceklerini soylediler 49mu7400 ips panel cok guzel goruntusu ve rengi vardi 50 nu7400 ise va panel sizce degisimi kabul etmelimiyim goruntu yonunden beni tatmin eder mi
Dostum sen o samsung servisini gözlerinden öp..sana 50nu7400 veriyorlar daha ne istiyorsun? Nu7400 her yönden daha üstün sen merak etme.bende 50nu7400 tv aldım..o an 49mu7400 ü 500 tl daha ucuza alacakken tercihimi nu7400 den yana kullandım düşün yani.

Umut Barış Çevrimiçi

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,011

Arada renk tonları yönünden bir fark olabilir o kadar.
VA biraz daha doğal tonlar verirken IPS daha parlak tonlar verir.
İşin uzmanı daha iyi yanıt verir o ayrı. :sirit

K Çevrimdışı

karizmatikkral

Yeni Üye
9 Eyl 2018
9
35
Arada renk tonları yönünden bir fark olabilir o kadar.
VA biraz daha doğal tonlar verirken IPS daha parlak tonlar verir.
İşin uzmanı daha iyi yanıt verir o ayrı. :sirit
Ben ikisinide yanyana görmüş biri olarak söylüyorum ki nu7400 her anlamda mu7400 den daha iyi..görüntü kalitesi hem daha net,hem daha doğal,hemde daha parlaktı...mu7400 aktif kristal kullanıyorken nu7400 dinamik kristal kullanıyor.bunun farkı olsa gerek.

Umut Barış Çevrimiçi

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,011
Ben ikisinide yanyana görmüş biri olarak söylüyorum ki nu7400 her anlamda mu7400 den daha iyi..görüntü kalitesi hem daha net,hem daha doğal,hemde daha parlaktı...mu7400 aktif kristal kullanıyorken nu7400 dinamik kristal kullanıyor.bunun farkı olsa gerek.

Ben panel yapısına göre konuştum.
Detaylarına bakmadım.

K Çevrimdışı

karizmatikkral

Yeni Üye
9 Eyl 2018
9
35
Ben panel yapısına göre konuştum.
Detaylarına bakmadım.
Anlıyorum ama artık panellerde kendini geliştiriyor.yani güncel tvlerde kullanılan panel çeşitleri mutlaka daha gelişmiş halidir.ips veya va panelleri eski halleriyle değerlendirmemek lazım.önemli olan hangisinin daha çok kendini geliştirdiği.va panellerin önceki dezavantajlarına bakacak olursak kendini bayağı geliştirmiş. Yani va veya ips paneller hakkında yakından görmeden önyargılı düşünmemek lazım.çünkü bizi şaşırabiliyorlar.sana şöylee bi ipucu vereyim; mu7400 türkiye versiyonlarında 6000 serisinin panellerini kullanıyor,yani eski panel...nu serisi işe tamamen güncel ve panel.

Umut Barış Çevrimiçi

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,011
Anlıyorum ama artık panellerde kendini geliştiriyor.yani güncel tvlerde kullanılan panel çeşitleri mutlaka daha gelişmiş halidir.ips veya va panelleri eski halleriyle değerlendirmemek lazım.önemli olan hangisinin daha çok kendini geliştirdiği.va panellerin önceki dezavantajlarına bakacak olursak kendini bayağı geliştirmiş. Yani va veya ips paneller hakkında yakından görmeden önyargılı düşünmemek lazım.çünkü bizi şaşırabiliyorlar.sana şöylee bi ipucu vereyim; mu7400 türkiye versiyonlarında 6000 serisinin panellerini kullanıyor,yani eski panel...nu serisi işe tamamen güncel ve panel.

Bu Samsung'un pazarlama stratejisi ile ilgili bir durum.
IPS ve VA'nın çeşitleri var ancak Samsung'un bahsettiği bu aktif ve dinamik kristal nedir bilmiyorum.
Crystal Clear panel muhabbetine benzer birşey sanırım.

K Çevrimdışı

karizmatikkral

Yeni Üye
9 Eyl 2018
9
35
Bu Samsung'un pazarlama stratejisi ile ilgili bir durum.
IPS ve VA'nın çeşitleri var ancak Samsung'un bahsettiği bu aktif ve dinamik kristal nedir bilmiyorum.
Crystal Clear panel muhabbetine benzer birşey sanırım.
Aynen.Yani ekranda daha parlak,daha canlı,daha renkli kristal kullanmış...kristal ise görüntüyü oluşturan yapı.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
NU sersisinin yan açı performansını diğerlerine göre kısmen daha başarılı buldum ben, Bana kalırsa kabul etmenizde bir sakınca yok. yine de nihai karar sizindir tabii ki. Sonucu blgi verirseniz çok sevinirim

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
NU ve MU serilerini yanyana karşılaştırmış birisi olarak ben de katılıyorum bu görüşünüze. NU üretimleri kesinlikle farklı lakin mantıklı teknik bir açıklama yapamıyorlar görevliler, O kristal mmristal mevzuları ise bana göre hikaye. Evet kesinlikle fark var ama panel üzerinde bir değişiklik mi bunu henüz net olarak ortaya çıkartamadım. Malum yeni üretimler, bazı detayları öğrenebilmek zaman alacak belli ki :ok

Geri
Üst Alt