TV ÖNERİSİ

M Çevrimdışı

marslan

Yeni Üye
4 Nis 2019
26
Merhaba bir süredir araştırıyorum ama karar verdiğimi sanırken forumlarda veya yorumlarda yazılanlardan dolayı vazgeçiyorum. YARDIM EDİN :sirit)
Öncelikle tv yi anneme alacağımdan smart vs gibi özellekler 4. 5. sırada olmasada olur çok önemli değil (gördügüm kadarıyla sadece tv üretilmiyor artık).
Önceliyim görüntü kalitesi ve kurduktan sonra beni servisle tanış yapmaması çünki annemle farklı şehirlerdeyiz. servis vs. ile uğraşamaz ondan daha bilindik bir marka olursa iyi olur diye düşünüyorum. bütçe 2000tl veya 2500tl gibi
- fhd
- büyük ekran 106 veya üstü
- oda 6 ya 11 metre kadar dikdörtgen yani yan açılardanda izlenebilir
- genel kullanım televizyon izlemek için üretilen bir tv işte
Şimdiden teşekkürler herkeze @Ado abi senin çokça yazını okudum zamanında şimdide bana bir yardım ediver lütfen

Moderatör tarafında düzenlendi:
Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,805
Konu basligi duzenlenmistir.
(Lütfen,Acil,Çok Acele vb) kelimelerle konu başlığı olusturmayalim.

M Çevrimdışı

marslan

Yeni Üye
4 Nis 2019
26
Konu basligi duzenlenmistir.
(Lütfen,Acil,Çok Acele vb) kelimelerle konu başlığı olusturmayalim.
Buralarda yeniyim sanırım:) ''lütfen'' ile açmıştım konu başlığını tam hatırlamıyorum. Oda okuyacak belki cevap yazacak kişilere nezaketen. Nihayetinde bu kişiler zamanını vaktini ayırmış olaçak neyse öyle işte.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Buralarda yeniyim sanırım:sirit ''lütfen'' ile açmıştım konu başlığını tam hatırlamıyorum. Oda okuyacak belki cevap yazacak kişilere nezaketen. Nihayetinde bu kişiler zamanını vaktini ayırmış olaçak neyse öyle işte.

Abim Hoşgeldin :ok

Biliyorum bilindik markalar istiyorsun lakin bana ne derece güvenirsin ve bölgen neresidir bilemiyorum. Anne Baba tv si olarak düşünüyor ve profesyonel bir bakış açısı ile izlenmeyecek, standart ev tipi dizi film, survivor vs izlenecekse aslında hiç çekinmeden AWOX markasını alabilirsin. Bu bir alternatif olarak aklının köşesinde dursun.

Öte yandan bütçenin bir AWOX tv ye nazaran oldukça müsait olduğunu görünce de bu sefer AWOX ile uğraşmaya gerek yok, Neden renk algoritması zengin, yan açılardan rahatlıkla izlenen ve estetik dizaynı cidden çok iyi düşünülmüş olan Smart bir tv olmasın, Neden TOSHİBA olmasın diyor ve 43L2863 ü incelemeni rica ediyorum senden :ok

Tabi bu vesile ile sevgili @Umut Barış kardeşime de doğru tespitinden ötürü teşekkür ediyorum :ok

M Çevrimdışı

marslan

Yeni Üye
4 Nis 2019
26
bende a101 de zamanında sattığı toshıba 49 inç
Abim Hoşgeldin :ok

Biliyorum bilindik markalar istiyorsun lakin bana ne derece güvenirsin ve bölgen neresidir bilemiyorum. Anne Baba tv si olarak düşünüyor ve profesyonel bir bakış açısı ile izlenmeyecek, standart ev tipi dizi film, survivor vs izlenecekse aslında hiç çekinmeden AWOX markasını alabilirsin. Bu bir alternatif olarak aklının köşesinde dursun.

Öte yandan bütçenin bir AWOX tv ye nazaran oldukça müsait olduğunu görünce de bu sefer AWOX ile uğraşmaya gerek yok, Neden renk algoritması zengin, yan açılardan rahatlıkla izlenen ve estetik dizaynı cidden çok iyi düşünülmüş olan Smart bir tv olmasın, Neden TOSHİBA olmasın diyor ve 43L2863 ü incelemeni rica ediyorum senden :ok

Tabi bu vesile ile sevgili @Umut Barış kardeşime de doğru tespitinden ötürü teşekkür ediyorum :ok
İlgilenen arkadaşlara teşekkürler a101 de zamanında sattığı toshıba nın 49 inç ama ips olanını alacağım yazarken sizden cevap gelince buradan yazmış olayım aslında toshıbadan vaz geçmemin nedeni formlarda düz açılı izlenmesi gürektiği ile ilgili yazılanlardı ki biraz öcne başka formda ips LG olanınında oldugunu gördüyümden tekrar ona yöneldim. test tetme şansımda olmadıgından va dan biraz çekimserim kimsemin heran tvyi tam karşıdan izleyeceni sanmıyorum. Sizinde önerdiginiz gibi toshıbanın vestel üretimi olan 2 tv den birine karar vereceyim daha çok 49 inç ön planda internette 2600 civarı teknik olarak sizce arlarında cok büyük bir fark varmıdır 2 toshıbanın teşekkürler .

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
bende a101 de zamanında sattığı toshıba 49 inç

İlgilenen arkadaşlara teşekkürler a101 de zamanında sattığı toshıba nın 49 inç ama ips olanını alacağım yazarken sizden cevap gelince buradan yazmış olayım aslında toshıbadan vaz geçmemin nedeni formlarda düz açılı izlenmesi gürektiği ile ilgili yazılanlardı ki biraz öcne başka formda ips LG olanınında oldugunu gördüyümden tekrar ona yöneldim. test tetme şansımda olmadıgından va dan biraz çekimserim kimsemin heran tvyi tam karşıdan izleyeceni sanmıyorum. Sizinde önerdiginiz gibi toshıbanın vestel üretimi olan 2 tv den birine karar vereceyim daha çok 49 inç ön planda internette 2600 civarı teknik olarak sizce arlarında cok büyük bir fark varmıdır 2 toshıbanın teşekkürler .

İkisinin arasndaki en temel ve en önemli fark 43'' olanın %100 IPS panel olması, Diğerinin ise Va/IPS karma üretim olmasıdır.

49 Olanı alacaksanız, öncesinde mutlaka seri numarasını satıcıdan isteyerek bu forumdan panel teyit etmeniz gerekir.
43 olan için buna gerek yok o zaten %100 IPS

M Çevrimdışı

marslan

Yeni Üye
4 Nis 2019
26
İkisinin arasndaki en temel ve en önemli fark 43'' olanın %100 IPS panel olması, Diğerinin ise Va/IPS karma üretim olmasıdır.

49 Olanı alacaksanız, öncesinde mutlaka seri numarasını satıcıdan isteyerek bu forumdan panel teyit etmeniz gerekir.
43 olan için buna gerek yok o zaten %100 IPS

Bu iki toshıba'yı ile kıyaslarsak sizin tavsiyeniz hangisi olur. Fiyat olarak oldukça yakınlar.

Sizi de uğraştırıyorum ama takdir edersiniz ki kolay kazanmıyoruz bütçemiz dahilinde olabilecek en kaliteli olanı seçmeye çalışıyorum.

M Çevrimdışı

marslan

Yeni Üye
4 Nis 2019
26
Bu iki toshıba'yı ile kıyaslarsak sizin tavsiyeniz hangisi olur. Fiyat olarak oldukça yakınlar.

Sizi de uğraştırıyorum ama takdir edersiniz ki kolay kazanmıyoruz bütçemiz dahilinde olabilecek en kaliteli olanı seçmeye çalışıyorum.

aklıma gelmişken kullanılacak yer gün boyu fazlaca gün ışığı alan bir yer yeter be kardeşim demeden sizi rahat bırakacağım söz :)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Her iki televizyonu da hem defalarca kurmak suretiyle farklı ortamlarda görmüş, Hem de aynı zamanda 43 olanını kullanmış birisi olarak tarafsız bir bakış açısı ile benim gönlümü çelenin 43L2863 olduğunu söyleyebilirim :ok

M Çevrimdışı

marslan

Yeni Üye
4 Nis 2019
26
Her iki televizyonu da hem defalarca kurmak suretiyle farklı ortamlarda görmüş, Hem de aynı zamanda 43 olanını kullanmış birisi olarak tarafsız bir bakış açısı ile benim gönlümü çelenin 43L2863 olduğunu söyleyebilirim :ok

Size ve diğer fikir veren arkadaşlar yardımınız için teşekkürler. seçimi 43l2863 den yana kullandım:sirit

Ayriyeten şunu şuraya koyalım teknik detayını bilmesem de ortalama fiyata saf büyük ekran bir tv arayanlara belki yardımcı olur.

Hitachi 50HT1500UD

salihoka Çevrimdışı

salihoka

Aktif Üye
27 Mar 2019
61

Adem Helvacı Ado Hocam 49ud8460 4K olmasına rağmen neden 43L2863'i tercih etmeliyiz, merak ettim :saskin

Geri
Üst Alt