TV Box Tavsiye

U Çevrimdışı

Ulkuuu

Yeni Üye
31 Mar 2023
3
25
Öncelikle merhabalar forumda yeniyim. 65Q9900 Bir televizyona sahibim televizyonumda sadece 4K Film izliyor, youtubede takılıyorum. Tarayıcıdan bazı aradıgım filmleri, videoları izlemek için tv box arayışındayım. forumda bir kaç tavsiye okudum

Homatics Box R 4K Plus Android TV Box almayı düşünüyorum. fakat bunun yanında dongle alın felan demiş bir kaç kullanıcı bu dongle nedir almak zorunlu mu almasam ne gibi eksiklikler yaşarım, veya bunun yerine tercih edebilecegim herhangi bir ürün mevcut mudur. Tekrardan belirtmek isterim ki Televizyonumda sadece 4K Film izliyeyip müzik dinleyecegim, onun dışında pek birşey yapmayı düşünmüyorum

Değerli bilgilerinizi benimle paylaşırsanız çok memnun olurum.​

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Type-c Tuner çanak anten ile Tv izlemek için gerekli.
Zorunlu bir şey değil direk cihazı alıp kullanabilirsiniz.
Kaliteli özellikli iyi bir cihaz Homatics Box R 4k plus
4K Film Youtube İnternet sörf vs için gayet yeterli bir cihazdır.

U Çevrimdışı

Ulkuuu

Yeni Üye
31 Mar 2023
3
25
Type-c Tuner çanak anten ile Tv izlemek için gerekli.
Zorunlu bir şey değil direk cihazı alıp kullanabilirsiniz.
Kaliteli özellikli iyi bir cihaz Homatics Box R 4k plus
Sayın modum vermiş oldugunuz cevap için çok teşekkür ederim. Tavsiye ettiginiz hızlı ve güvenilir bir satıcı var ise hemen alayım.

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,291
Yapmak istediklerin için Homatics Plus biraz lüks kaçar, daha uygun fiyatlı ürünlere bakabilirsin. Mesela Homatics R 2/16 veya yeni çıkan Homatics Dongle G, yapmak istediklerin için gayet yeterli. Bütçe önemli değil, almışkan en iyisini alayım diyorsan Homatics Plus alabilirsin 🙂

U Çevrimdışı

Ulkuuu

Yeni Üye
31 Mar 2023
3
25
Yapmak istediklerin için Homatics Plus biraz lüks kaçar, daha uygun fiyatlı ürünlere bakabilirsin. Mesela Homatics R 2/16 veya yeni çıkan Homatics Dongle G, yapmak istediklerin için gayet yeterli. Bütçe önemli değil almışkan en iyisini alayım diyorsan Homatics Plus alabilirsin 🙂
tam olarakta dedigin gibi düşünmekteyim almışken en iyisini alayım uğraştırmasın diyorum. biraz takıntılıyım görüntü kalite açısından

Homatics sitesinden satın alabilirsiniz TAVSIYEFORUMU kodu ile %10 indirimli

w
Plug olarak EU Typeyi seçiyorum değil mi

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
tam olarakta dedigin gibi düşünmekteyim almışken en iyisini alayım uğraştırmasın diyorum. biraz takıntılıyım görüntü kalite açısından

Plug olarak EU Typeyi seçiyorum değil mi
Evet eu

I Çevrimdışı

iceburn

Yeni Üye
18 Ağu 2023
12
46
MErhabalar, Burada yeniyim ve bilgiye ihtiyacım var. Donanım habere de yazdım iki taraftanda artık ustalar cevap verir diye. Yazmam gereken başlık burası mı bilemedim ama şansımı bir demeke istedim.
Merhabalar,

Samsung q80c veya samsung daha üst seviye tv lerde Bluray Remux 4 k filmlerizn DV olan versiyonları izlenebilir mi? Yani arşivdeki filmleri 4 k olarak güncelleyeceğim ve bazı filmlerde HDR yanında birde DV yazıyor ve samsung tvler Dolby Vision desteklemiyor diye okudum. Durum böyle olunca o filmleri Mediabox aracılığıyla bile olsa izleyemezmiyim? yoksa izlenir ancak asıl alınması gereken renk derinliği mi alınmaz?

Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Samurai Çevrimiçi

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,656
40
MErhabalar, Burada yeniyim ve bilgiye ihtiyacım var. Donanım habere de yazdım iki taraftanda artık ustalar cevap verir diye. Yazmam gereken başlık burası mı bilemedim ama şansımı bir demeke istedim.
Merhabalar,

Samsung q80c veya samsung daha üst seviye tv lerde Bluray Remux 4 k filmlerizn DV olan versiyonları izlenebilir mi? Yani arşivdeki filmleri 4 k olarak güncelleyeceğim ve bazı filmlerde HDR yanında birde DV yazıyor ve samsung tvler Dolby Vision desteklemiyor diye okudum. Durum böyle olunca o filmleri Mediabox aracılığıyla bile olsa izleyemezmiyim? yoksa izlenir ancak asıl alınması gereken renk derinliği mi alınmaz?

Şimdiden herkese teşekkür ederim.
Televizyon Dolby Vision desteklemediği için HDR olarak izlersiniz. Filmler sadece Dolby Vision formatında değildir, HDR da destekliyordur.

I Çevrimdışı

iceburn

Yeni Üye
18 Ağu 2023
12
46
O zaman HDR DV yazan BDremux filmleri indirmemde bir sakınca yok, boşuna zaman kaybı olmaz değil mi?
Tavsiyeleri okdum bir sürü seçenek var ancak bunların arasında bu iş için en ideali Homatics Box R 4K Plus'mıdır? Android Boxlar hakkında bilgim yok. Lisanslı olan versiyonlara APK uygulam vs kurulamıyor mu? Yoksa kuruluyor ancak hafızasından dolayı mı sorun oluyor. Stream değil direk HDD üzerinedn 4k filmleri izlemek niyetim. Forumda okudum stream üzerinden kaliteli görüntü almak biraz zor ve HDD içindeki filmleride ağ üzerinden izlemekte problem oluyormuş. O zaman seçenek olarak HDD leri tv ye bağlamak gerekecek onlarında media oynatıcaları yeterli olmayabilir sanırım. O zaman android box almak şart sanırım. Biraz dağıttım gibi konuyu ama kusuruma bakmayın.

Samurai Çevrimiçi

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,656
40
O zaman HDR DV yazan BDremux filmleri indirmemde bir sakınca yok, boşuna zaman kaybı olmaz değil mi?
Tavsiyeleri okdum bir sürü seçenek var ancak bunların arasında bu iş için en ideali Homatics Box R 4K Plus'mıdır? Android Boxlar hakkında bilgim yok. Lisanslı olan versiyonlara APK uygulam vs kurulamıyor mu? Yoksa kuruluyor ancak hafızasından dolayı mı sorun oluyor. Stream değil direk HDD üzerinedn 4k filmleri izlemek niyetim. Forumda okudum stream üzerinden kaliteli görüntü almak biraz zor ve HDD içindeki filmleride ağ üzerinden izlemekte problem oluyormuş. O zaman seçenek olarak HDD leri tv ye bağlamak gerekecek onlarında media oynatıcaları yeterli olmayabilir sanırım. O zaman android box almak şart sanırım. Biraz dağıttım gibi konuyu ama kusuruma bakmayın.
Hayır, boşuna zaman kaybı olmaz. Ben daha önce onu denedim, Stream platformları ile arasında belirgin bir kalite farkı göremedim. Ses kalitesi daha çok değişmişti. Sürekli film indirip izlemek bana sürdürülebilir gelmediği için daha çok online platformları tercih ediyorum.

TV box tavsiyesi olarak daha deneyimli arkadaşlar yardımcı olacaktır, o konuda öneride bulunmak istemiyorum, ben sadece televizyon ile ilgili sorunuzu cevaplamak istedim. Q80C Dolby Vision oynatmaz fakat HDR hatta HDR10+ oynatır. İndireceğiniz filmler HD10+ formatında olursa, normal HDR'ye göre daha kaliteli görüntü alırsınız.

İsterseniz önce HDD'yi direkt tv'den oynatmayı deneyin. Eğer iyi performans vermezse o zaman box almayı düşünürsünüz. Televizyon Android olsaydı Kodi indirip rahatça izleyebilirdiniz. Bendeki Android tv HDD'den veri okurken yavaş çalışıyor fakat bu tv'nin kendi medya oynatıcısı ile ilgili. Aynı televizyona Kodi indirdim, Kodi çok performanslı çalışıyor.

Bu arada Q80C güzel bir televizyon, HDR içerikleri izlemek keyif verir insana, güle güle kullanın.

I Çevrimdışı

iceburn

Yeni Üye
18 Ağu 2023
12
46
Bilgiler için çok teşekkürler. Aslında televizyonu henüz almadım, yeni alacağım ve hazırıklarımı şimdiden yapıyorum vakit varken. 40c650 haala yaşıyor ama artık seviye atlama zamanı geldi, emektarı diğer odada kullanacağım.

Film indirip izlemek artık benim içinde sürdürülebilirliğini yitirdi ancak forumda yazılanları okuyunca Stremio veya benzeri platformlarda HDR filmleri izlemenin sağlıklı lmadığı, TV lerin cash'lerinin yetmeyeceği veya mediaboxların da stream yaparken aynı sorunu yaşatacağı bilgileri paylaşılmış. Bunları okduktan sonra bu yola tekrar dönme fikri ortaya çıktı. Yoksa yıllarca HDD'ye film indirdim ve sonrasında artık başedilemez hale geldi ve zamanda eskisi gibi olmadığı için online platformlara bende yöneldim.

Tecrübeleriniz benim için çok öznemli. 80c almak yerine android özellikli başka bir tv almak mı daha iyidir yoksa 80c alıp birde mediabox alıp filmleri online platformlardan izlemek mi daha mantıklıdır. Yada dediğiniz gibi sadece 80c yeterli olacakmıdır. Aslında mediabox almak istemiyorum ama mecbur kalacağımı düşündüğüm için alacağım. Tabikide sadece tv bu işi çözecekse harici bir kutuya hiç gerek kalmasın.

Bu arada bu gibi konuların daha çok konuşulduğu bir başlık varsa o sayfayı da okuyabilirim ancak forum biraz karışık geldi direk bu konularla alakalı başlıklara erişemedim.

Samurai Unforgotten

Geri
Üst Alt