TV bir köşesi saat ekleme

Wind. Çevrimdışı

Wind. 

Aktif Üye
29 May 2020
51
47
Wind. Wind. Rica ederim kardeşim ne demek bizler herzaman burdayız panel arızası olduğunda hatırlatırım sana bu günlerini.

Ben rica ederim ne demek kına isterseniz onuda veririm daya doya kullanırsınız artık.
Her şeyin bir üslubu vardır panel konusunu değerli insanlar uyarısını yapmış onlara ayriyeten teşekkür ettim.

Bakın yaşınızı bilmiyorum sizinle muhabbet etmek içinde can atmıyorum. Bazen sırf laf olsun diye her konuda herkese laf yetiştirmeye gerek yok uyarılar yapılır ama üslubunda yapılır. Örnek isterseniz aşağıda birçok güzel insan yardımda ve açıklamada bulunmuş bence feyiz almanızda fayda var. Forumlarda insanlar görüş ve yardım almak için bulunur. Bilgisi olan insanlarda gerekli uyarıları düzgün üsluplarla dile getirir. Yardım veya bilgi isteyen insanlara yaklaşım bu şekilde yapılmalıdır. Uyup uymamak insanın seviyesi ile alakalıdır. Bundan sonra yazacaklarınızı benim seviye anlayışıma çokta uymadığı için dikkatte alamayacağım maalesef. Boşuna zamanınızı aldıysam kusura bakmayın. Size iyi günler dilerim.

Info tuşuna basınca saat görülebiliyor

Ayrıca uzun süre aynı noktada saatin kalması zamanla panelde o bölgede ghosting sorunu yaratabilir özellikle oled panel ise
Sürekli saat bilgisi panelde kalıcı iz yapar.
İz bıraksa da çok önemli bir özellik saate bakanlar için şahsen ben TV izlerken gözüm hep saati arıyor
Aslında çok basit bir özellik. Olmalı. Hatta eskiden vardı da. 25+ yıllık Arçelik 55 ekran Tvmizin (Toshiba şase) Kumandasında “clock” tuşu vardı. Basıldığında teletext sayfasının sadece saat alanını ekranın köşesine bindirirdi. Sıkça kullanırdık.

Olsa güzel olur.Hatta internet üzeri time serverdan günceller hep tam doğru gösterir falan.
Evet hatırladım o özeliği hiç bir tuşa basmadan bir köşeye sabitlerdi saati. Belgesel izlerken saate bakardım kaç saat geçmiş başında diye
tavsiye saat uygulamamiz var bir üyemizin yaptigi..Denemekc isterseniz önce aciklamalari ve starturl konusunda yazdiklarimi inceleyiniz.

Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531
Bana da hatırtlatman gerekecek ikimiz istiyoruz :saskin:kop:haha1:hih1:cal
İlahi ibrahim ya sesli güldüm kardeşim kötü bişey demedik adam hemen tavır yapmış cevap yazmıycam kendisine tek dediğim şey ilk yorumda niye uğraşıyorsunki tv de saat yapmaya duvara koy gitsin benim tüm odalarda öğle yapmışım şimdi foto çekerim atarım sizler için bizim evde her odada tv var hepsinin hemen üstünde saat var ne gerek var tv ile oynamaya? Herkes artist olmuş bu zamanda.:hihi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben rica ederim ne demek kına isterseniz onuda veririm daya doya kullanırsınız artık.
Her şeyin bir üslubu vardır panel konusunu değerli insanlar uyarısını yapmış onlara ayriyeten teşekkür ettim.

Bakın yaşınızı bilmiyorum sizinle muhabbet etmek içinde can atmıyorum. Bazen sırf laf olsun diye her konuda herkese laf yetiştirmeye gerek yok uyarılar yapılır ama üslubunda yapılır. Örnek isterseniz aşağıda birçok güzel insan yardımda ve açıklamada bulunmuş bence feyiz almanızda fayda var. Forumlarda insanlar görüş ve yardım almak için bulunur. Bilgisi olan insanlarda gerekli uyarıları düzgün üsluplarla dile getirir. Yardım veya bilgi isteyen insanlara yaklaşım bu şekilde yapılmalıdır. Uyup uymamak insanın seviyesi ile alakalıdır. Bundan sonra yazacaklarınızı benim seviye anlayışıma çokta uymadığı için dikkatte alamayacağım maalesef. Boşuna zamanınızı aldıysam kusura bakmayın. Size iyi günler dilerim.
1.Üslup dışında bir uyarı yapmadım size.

2.Direkt olarak taşkala geçercesine cevap yazmışsınız sende olmasan ne yapardım felan.

3.Kime yazacağımı sana sormayacam burası forum ortamı istediğim gibi yazarım saygıyı aşmadan tabiki.

4.Yardım etmek için yazdım sana belki aklına gelmemiştir çünkü bu soruyu soran ilk deyilsin çevremde senin gibi bu soruyu soran bir çok kişi var.

5.Üslüpten bahsetmiştin önce sen kendi üslubuna bak kına veririm daya doya kullanırsın bunun anlamını öğrende gel.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yukarıda arkadaşlar Yazdığım yorumları beyenmiş bile senin fikrimi beyenip beyenmemen sana kalmış ha beyenmesin Teşekkür ederim ama bu fikir uygun değil yazar geçersin böyle dalga geçer gibi yorum yazmana kırıcı olmana gerek yok ben senin yaşından fazla elektronik alet tamir etmişim.

Son düzenleme:
I Çevrimdışı

ibrahimykr

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Tartışacak bir konu yok ki, herkes öneri sunmuş fikir beyan etmiş. Boş yere ortamı germeye kavga etmeye gerek yok. Yapıcı olalım biz burada bir aileyiz bunun bilincinde olup ona göre hareket edelim. Sevgilerle

Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531
Tartışacak bir konu yok ki, herkes öneri sunmuş fikir beyan etmiş. Boş yere ortamı germeye kavga etmeye gerek yok. Yapıcı olalım biz burada bir aileyiz bunun bilincinde olup ona göre hareket edelim. Sevgilerle
Aynen Kardeşim söylediklerimle Bişey yok arkadaş biraz ileri gitti.

hosbulduk Çevrimdışı

hosbulduk 

TFC Team
9 Kas 2018
3,721
Linkle ilgili bir sıkıntı var ama emek harcayıp bulduğunuz için teşekkür ederim
Diğer forum arkadaşlarımın panelde sabit duran bir yazının sonrasında sorun olabileceğini uyarınız için teşekkürler bu kısmı atlamıştım sağ olun
[/QUOTE]
Wind. Wind. laptop´ta problem oldugu icin arsivimdeki dosyaya ulasamamistim,eger hala ilgileniyorsaniz hazirlayan arkadasin paylasmis oldugu saat dosyasini ben yükledim incelemek isterseniz indirebilirsiniz.Sanirim sizin istediginizden farkli bir tam ekran saat uygulamasi,tvnizin smart tusuna basinca aktif hale geliyor olmasi lazim.Mevcut smart uygulamanizi bu starturl yi yükledikten sonra kullanabilmek icin tek imkaniniz tv niz daha internete baglanmadan tv nizin smart portal uygulamasini acmaniz gerekiyor.Uygulamayi pasif hale getirmek icin starturl yazisindaki paylastigim portal linklerinden birisini anlatildigi sekilde uygulayarak tekrar yüklemeniz yeterli.
denemek isterseniz önce starturl ile ilgili bilgilendirme yazisini da mutlaka inceleyin.

Starturl.txt dosyası
Starturl isimli text dosyasi hazirlayip icine paylastigimiz portallardan bir tanesinin linkini veya biliyorsaniz herhangi bir smart uygulamasinin adresini yazip fat32 ile formatlanmis usb ye kaydediyoruz..
20200331_1952181dd6052b679a9e133.jpg
20200331_1953301d98e894ec00f1860.jpg

Tv deki starturl'u doğru bir şekilde güncellemek için USB OPERATIONS yapmamiz gerekiyor . Bunu yapmak için menüye girmeli ve ardından uzaktan kumandayı kullanarak “4725” sayılarını girmelisiniz. “Servis Menüsü” ekranı görünecektir. En alttaki secenek olan “USB İşlemleri” seçilmelidir. Ok tusuna basmanizla “starturl.txt” dosyasına yazılan uygulama bağlantısını TV'ye yüklemis olacaksiniz. “Servis Menüsü” ekranını kapattıktan sonra, Tv nizi yeniden baslatmaniz gerek,tv niz acilip internet baglantisi kurulduktan sonra uzaktan kumandadaki İnternet tuşu düğmesine basıldığında uygulama/portal bağlantısı açılacaktır.

-Bahsedilen olay vestel ve vestel grubunun ürettigi tv ler icin gecerlidir.
-Url olarak herhangi bir smart uygulamasinin sizin tv nizin portalina ait smart uygulama adresini ,veya paylastigimiz smart portal linklerini yazmaniz yeterli.
-Adres linklerinde ki; http veya https:// olan kismi silmeniz gerek yoksa sertifika hatasi verebilir.
-Aktif olmasi icin önce tv nizin internet baglantisi kurulduktan sonra smart menüyü acmaniz gerekli.
-Tek bir adres yazabilirsiniz.
-Yazdiginiz adres kendi tv nizin smart menüsünü pasif hale getirecek, yüklediginiz portal menüsü aktif olacaktir.Eger kendi tv nizin smart menüsünü kullanmak istiyorsaniz tv niz henüz internete baglanmadan smart menünüzü acip intenete baglanmasini beklemeniz yeterlidir.Internet baglantisi saglandiginda ekrandaki smart menü güncellenecek orjinal smart menüsü aktif olacaktir.
-Eger yüklediginiz portal veya uygulamadan memnun kalmazsaniz factory reset yaptiktan sonra ilk kurulum yapmaniz veya bos bir starturl.txt dosyasini yukarda anlatilan sekilde tv nize yüklemeniz yeterlidir.
-Portal linki olarak paylasilanlardan http:// ile baslayanlar mb9x larda aciliyor fakat sözlesme onay menüsünde onaylanamadigi icin smart menü kismina gecis olmuyor ,bosuna denemeyin.
-Portallar mb97 ve üst model kartlarda calisiyor ve bütün kartlara starturl dosyasi olarak yüklenebilir..Smart uygulama adreslerini tv nizin tarayici adresine yazarakda acmaniz mümkün.*Blutv mb97 de calismayabilir..
-mb95 de olumsuz geri dönüs oldu mb96 da henüz denemedi deneyip geri bildirim yapan olursa sevinirim.

portal link örnegi:
sharp aquos net + (benim tercih ettigim yükledigim link)

Uygulama link örnegi:
blutv :
dsmart :
youtube : youtube.com/tv
Primevideo: fe.primevideo.com
*tivibu vestel ürünü olan tv lerde artik calismiyor.

Ipucu : Diger uygulamalari denemek isterseniz, uygulamalarin adreslerini özellikle paylasilan ilk dört portaldaki linki direk tv tarayiciniza veya pc tarayiciniza yazdiginizda , acilan menüde adresini bulmak istediginiz uygulamaya tikladiginiz takdirde adres cubugunda görürsünüz.

Geri
Üst Alt