TV acilisida ışığı 1sn yanıyor sonra gidiyor.

T Çevrimdışı

TUGRULBEY

Yeni Üye
9 May 2021
18
34
Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi TV açılırken 1 sn ışığı yanıyor sonra gidiyor. Ses var ışıksız olarak görüntü de var. Bu arıza belirtisi tüm arastirmalarimda LED bar arızası olarak geçtiği için set aldım ve değiştirdim ancak problem düzelmedi. Arıza ilk olustugunda TV den hafif bir duman gelmisti. Anakarti yakından incelediğimde ise bir kondansatörün şiştiğini gördüm patlak göremedim. LED test cihazım olmadığı için net sonuca ulaşamadım. Ustalar bir yorum yaparsa çok sevinirim. TV ortada sökük halde duruyor:)

17005587484658518896270ffd077.jpg

Son düzenleme:
slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Söz konusu arıza led barların sürüldüğü power karttan da kaynaklanabilir. Kondansatörleri kontrol edin ve şişmiş olanları değiştirin.

T Çevrimdışı

TUGRULBEY

Yeni Üye
9 May 2021
18
34
Söz konusu arıza led barların sürüldüğü power karttan da kaynaklanabilir. Kondansatörleri kontrol edin ve şişmiş olanları değiştirin.
Kapasitesi biraz daha yüksek olanla değiştirmenin bir zararı olur mu? Bir daha sismemesi için yararlı olabilir diye düşündüm.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Kapasitesi biraz daha yüksek olanla değiştirmenin bir zararı olur mu? Bir daha sismemesi için yararlı olabilir diye düşündüm.
Birebir aynı değerle değiştirmeniz daha sağlıklı olur. Devre elemanlarından birini güçlendirmeniz diğer devre elemanlarında sıkıntıya yol açar. Birebir aynı değer bulamazsanız o zaman farklı değer takabilirsiniz. Bu arada tüm kondansatörlerin kontrolünü yapın.

T Çevrimdışı

TUGRULBEY

Yeni Üye
9 May 2021
18
34
Birebir aynı değerle değiştirmeniz daha sağlıklı olur. Devre elemanlarından birini güçlendirmeniz diğer devre elemanlarında sıkıntıya yol açar. Birebir aynı değer bulamazsanız o zaman farklı değer takabilirsiniz. Bu arada tüm kondansatörlerin kontrolünü yapın.
Teşekkür ediyorum bilgiler için.

Bir foto eklemiştim ama çıkmamış sanırım soldakine bakar mısınız şişmiş olan

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt