Tuşu zor basan mouse çözüm.

snl99

Aktif Üye
Puan 43
Çözümler 0
snl99
Kullanmış olduğum eski kablosuz farenin sol tuşu sert basmadan algılamıyordu.
Pillerini çıkarıp tuşun üst kapağını da çıkarıp balata spreyi sıktım ve üfledim . Kurumasını bekledim şu anda çok hassas oldu iyi çalışıyor. Balata spreyi şu anda pahalı olabilir ama elinde olan için masrafsız çözüm olabilir.

IMG_20211206_181456.jpg

Son düzenleme:
Anahtar (switch) kirlenmiş veya paslanmış olabilir. Alkollü temizleyiciler iş görür.

Tam benim kafadansın, bir çok durumda kullandığım yöntemdir hatta 404 eski tip sprey derim hep ,çünkü onlar plastiğe zarar vermiyorlar :ok
Ve hatta şunu da yazayım,yolum oto sanayiye düşünce dükkanlara "havası bitik 404 var mı" diye sorar ve varsa alırdım,çünkü atıyorlardı havası bitikleri , ben de onları alıp ,bir çivi ile delip ,içindeki sıvıyı püskürtmeli kutuya koyup kullanırdım (mesela bitik oda havalandırmasına)

Ucuzu dezenfektan yada kolonya

bu tarz işlemler için yağsız kontak sprey kullanın. :ok

Aynen, gerçek 80 derece kolonya da alkol nedeniyle iş görür.
Sadece içerdiği su nedeniyle paslanma yapabilir, işlem sonrası kurutmak lazım. :hihi
İşte bu yüzden balata spreyi diyorum zaten ,özallikle 404 :ok

Aynen, gerçek 80 derece kolonya da alkol nedeniyle iş görür.
Sadece içerdiği su nedeniyle paslanma yapabilir, işlem sonrası kurutmak lazım. :hihi
De evde her zaman bulunmaz ki yoğun alkol oranı ile uçup gideceğinen risk taşımaz zaten tuzlu su da olmayacağı için gayet kullanışlı bence. Hep kullandım birsey olmadı. Bende eski tv tamircisiyim?

De evde her zaman bulunmaz ki yoğun alkol oranı ile uçup gideceğinen risk taşımaz zaten tuzlu su da olmayacağı için gayet kullanışlı bence. Hep kullandım birsey olmadı. Bende eski tv tamircisiyim?
Sizin orada o "yoğun alkollü kolonya" ,burada ara ki bulasın öyle kolonya :kiskis

Fazla işe yaramıyor eski mausların switch söküp onunla değiştiriyorum sıkıntı olmuyor eskileri daha sağlam yapmışlar switchlerini yeniler çabuk bozuluyor

Fazla işe yaramıyor eski mausların switch söküp onunla değiştiriyorum sıkıntı olmuyor eskileri daha sağlam yapmışlar switchlerini yeniler çabuk bozuluyor
Aslında en güzeli ,de kim yapacak onu bizden başka yıldırım :) ,ev bir ara fare doluydu,hanım kızdı bana"ev fare dolu" diye ,ona "dua et canlı değil" demiştim :kiskis

Özellikle baskı devre ile temas etmesi, lehin noktalarından paslanma yapabiliyor. Alkol uçuyor da, su hemen uçmuyor.

Geri
Üst Alt