Toz torbasız elektrik süpürgesi

soner Çevrimdışı

soner

Aktif Üye
4 Tem 2018
68
1 senelik arnica kullanıcısı olarak philips maraton v.s düşünüyorsanız arnica tesla alın geçin derim ikisini de kullandım..DYSON gibi maliyetli bir ürün almayı düşünmüyorsanuz bana göre toz torbasız süpürgeler arasında çok fark yok.

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
1 senelik arnica kullanıcısı olarak philips maraton v.s düşünüyorsanız arnica tesla alın geçin derim ikisini de kullandım..DYSON gibi maliyetli bir ürün almayı düşünmüyorsanuz bana göre toz torbasız süpürgeler arasında çok fark yok.
arnica türk malımı.dysonu geçen gün kipada gördüm araba parasına süpürge saç kurutma makinası satıyorlar.uçmuşlar.

soner Çevrimdışı

soner

Aktif Üye
4 Tem 2018
68
Türk malı diye biliyorum sayın hocam.Philips marathonu ve arnica teslayı kullanmış biri olarak aradaki farka değecek bir durum sözkonusu değil diye düşünüyorum.Aradaki farka bir arnica tesla daha alınıyor.Philips'in bazı serilerini de arnica üretiyor.Kronik olarak tek problem kumandasında yaşadım onu da garantiden değiştiler.Yine de bir araştırın roventa alan arkadaşlarımda çok memnun ona da bakabilirsiniz A ataseven

A Çevrimdışı

alternatiwe

Aktif Üye
6 Eyl 2018
61
Yeni süpürgelerin çoğunun gücü düşük olduğu için çekim güçleri zaten düşük, bunun üstüne toz torbasız süpürgelerde çekim gücü düşmemesi için sürekli filtre temizliği yapmak gerekiyor ve annem pek beceremiyordu.

Daha önce 2 adet su filtreli ve 2 adet torbasız süpürge kullandık. Su filtreli süpürgeler güzel ama hemen temizlenmezse çok kötü koku yayarlar, alerjik birisi yoksa kullanmak hiç pratik değildir.

Torbasızlar ise daha önceden de dediğim gibi çekiş problemleri var ve arada tüm tozu tutacak torba gibi bir katman olmadığı için toz direk filtre ile temas ediyor ve bu nedenle sürekli filtre temizliği lazım. Modele göre 6 ay veya 1 yılda filtre yenilemek gerekebiliyor çünkü her hepa filtre yıkanamayabiliyor. Bazı modellerde un veya kum gibi partikülleri çekmek direk filtreye elveda demek olabiliyor.

Arnica Tesla daha sonra Terra almayı düşündüm mesela çekiş güçleri iyiydi ama malzeme kalitesi iyi değil ve sanki kasten yapılmış gibi belirli kronik sorunları vardı. Dyson desen pahallı ve performansı o fiyata değmiyordu. O kadar para verince hiç sıkıntısı olmasın diyorsun ama öyle olmuyor işte. Rowenta'nın 4A'lı modellerini çok araştırdım ama onlarda da halı üstünde kaymamasından şikayet ediliyordu. Bunun üzerine yıl başında kampanyadan anneme miele c3 aldım. Toz torbasının dolması 3-4 ay sürüyor, temizlik derdi yok atıyorsun geçiyorsun, kafam rahatladı. Çok mu iyi derseniz, tabii ki değil :)

oXyGeN Çevrimdışı

oXyGeN

Aktif Üye
25 May 2018
364
Bir aksam ışıkları söndürün karanlikta çalıştırıp çıkış yerine seyyar lamba yada fenerle tutun cikan tozlar nasil olacak. Bunu herkesin yapmasini tavsiye ederim

Zaten Hepa %100 bir filtreleme sağlamaz.Hepa 13 filtre için; 100.000 partikülden 50 tanesini hava çıkışından cıkar.
Yani hepa filtre iyidir severiz kendilerini :sirit

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,321
Toz torbasız 2 ürün kullanmama rağmen bir türlü ısınamadım , hiç sevemedim. En sonunda Stilevs Soundless Toz torbalı Hepa 13 filtreli elektrik süpürgesi aldık rahat ettik. Toz torbası candır arkadaşlar :bye

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
torbayıda sık sık değiştirmek gerekiyor galiba oda ayrı masraf çıkarıyor.ben kaliteli toz torbasız süpürge bakıyorum fakat çok ta uçuk fiyatlar olmasın dyson gibi.

gurkan Çevrimdışı

gurkan

Aktif Üye
26 Eki 2017
254
Philips Marathon Fc9919 almışdım yaklaşık 5 6 ay önce halen kullanıyoruz. Çekim gücü cok güzel hic bir düşüş yaşamadık. Sadece filtrelerini güzelce temizlerseniz hic sıkıntı yaşamazsınız diye umuyorum. Sessiz çalışıyor cekim gücü ayarları var koltuk halı parke gibi en yüksek seviyede parke üstü halıyı süpürmekde bazen zorlanıyorduk hafif düsürüp o sekilde kullanıyorduk. Marathon serisinin en üst modeli haric digerlerinin aynı oldugu kanaatindeyim degisiklik olsun diye boru baslık kısmına kumanda gibi ozelleri var sadece o kadar.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Zaten Hepa %100 bir filtreleme sağlamaz.Hepa 13 filtre için; 100.000 partikülden 50 tanesini hava çıkışından cıkar.
Yani hepa filtre iyidir severiz kendilerini :sirit
Hepalar ne kadar güçlü ise, çekiş o kadar düşük, tüketim o kadar yüksek olmak zorunda kalıyor aslında. Yani ne yardan geçebiliyoruz ne de serden.

Demek ki en iyisi bu :kiskis

pr_01_19.jpg

oXyGeN Çevrimdışı

oXyGeN

Aktif Üye
25 May 2018
364
Hepalar ne kadar güçlü ise, çekiş o kadar düşük, tüketim o kadar yüksek olmak zorunda kalıyor aslında. Yani ne yardan geçebiliyoruz ne de serden.

Demek ki en iyisi bu :kiskis

pr_01_19.jpg

Süpürgelerin kralı, Hepa ların baş düşmanı, halk kahramanı :hihi:hihi

E Çevrimdışı

e.nar

Süper Üye
1 Haz 2018
514
Süpürge torbalı da olsa torbasız da olsa filtrelerinin değişmesi veya yıkanması gerekiyor. Arçelik s 4910 kullanıyoruz. Çekişi çok iyi ve sessiz. 6 ayda bir hepa filtresini değiştiriyorum. Carrefour'da filtrenin servisin yarı fiyatına satıldığını görünce yıkamıyorum değiştiriyorum :) Dövizden sonra ona da zam gelir herhalde.

newrophat Çevrimdışı

newrophat

Süper Üye
31 Ağu 2018
1,036
eskiden her evde böyle yerden yarım metre yüksek, hani bu star warsdaki r2-d2 gibi dolanan kırmızı elektrik süpürgeleri vardı. onun leğen gibi yumuşacık filtresi olurdu, toz torbasızdı götürür boşaltırdık çöpe. o makinelerin çekim gücünü pratikliğini ekonomikliğini başka hiçbir cihazda görmedim. hepsinde bir kusur var, ya çekim gücü zayıf ya filtresi pahalı ya ömrü kısa. eskiden herşey kaliteliymiş gerçektende :cigara

Geri
Üst Alt