2 seçenek ile çözüm bulabilirsinArkdaslar dun temizlik yaparken tvmin uydu girisin soketi kirilikdi garantiye girmiyormus ne yapmam gerek
H hakancrm19 konu hakkında katılıyorum, elinden geliyor anlıyorsan çok zor değil ama bilmiyorsan sakın müdahale edip 5 kuruşluk işi 500 tl ye maal etme, hd bir cihaz parasına uydu alıcı girişini yaptımanız daha mantıklı.
ustamın dediği gibi 300 tl demirdöküm kombi kart fiyatı çektileri , 4TL ye işi bitirdim
iyi günler
Anakart ta hasar yoksa sadece Tuner değişerek çözülebilir.
Varsa anakart değişecek.
Servis sıfırını 200-300-400 arası bir fiyata takar.
İnternette aynı kartın temiz ikinci eli varsa düşünebilirsin.
Ama kart bire bir aynı olmalı. (Revizyon numarası gibi detaylar varsa, atlanmamalı yani.)
Arkdaslar dun temizlik yaparken tvmin uydu girisin soketi kirilikdi garantiye girmiyormus ne yapmam gerek
Soketin kırılmasından kastınızın, RX bağlantı yuvasının tuner bloğundan koptuğu olarak kabul ediyorum.
Eğer pertinax üzerinde hatlarda ağır hasar oluşturmadıysa 2 lehimlik iş var, Normal tamirciye gitme sakın eğer babanın oğlu değil ise.
Yetkili servise de afedersiniz kurbanlık koyun gibi gitmeyin zira direkt anakart değişimine yönelirler. Sistemde kayıtlı onarım bedeli ne ise onun karşılığında (70-80TL olmalı) tekrar yerine takabileceklerse ürünü teslim edeceğinizi, yoksa yaptırmayacağınızı peşinen söyleyin o şartla ürün teslim edin.
Eğer buna yanaşmazlarsa tv den anakartı sökün kargoyla bana yollayın kopan parçasıyla birlikte. Ücretsiz halledrim ben, siz sadece kargo parasıyla kurtulursunuz bu işten.
EDİT: veya alın bir tane harici HD uydu alıcı kimseyle muhatap olmadan kullanın gitsin
juxbox hocam lnb tuner devreleri yetkili servislerde 90 tl gibi bi fiyata değisebilir ama bazen hasar yüksek oldugunda değişmeside fayda etmeyebiliyor ama resimlerde gördügüm kadarıyla tuner devresi degiştirelerek düzelebilir gibi duruyor istanbul avrupa yakası tarafındaysan yardımcı olabilirim
yani sorun çözüldümü.sorunsuz uydu yayınlarını gösteriyormu.tuner devresinde birşey yok koruma ızgarasnın altında anakart üzerinde tuner devresi Ado ustad büyük ihtimal yoğunluktan dolayı dönemedi sanırım dün akşam sorunu kendim çözdüm anakartın lehimlerini temizlemek baya zor oldu diyebilirim