S
slysmkk
albanez abiye ek olarak naçizane şunları söylemek isterim;
Öncelikle sizin izleme profiliniz Oled kullanımına uygun. Oled konusunda ise ben LG'den başka marka kullanmazdım. Her ne kadar Philips de aynı paneli kullansa da, bence LG Oled ömrü konusunda diğer markalardan daha iyi.
Fakat burada kritik bir mevzu var; CS6LA giriş seviyesi ile orta seviye arasında kalmış bir model. 2021 yılında çıkmış olan C1 modelindeki paneli alıp, 2022 model C2 modelinin işlemcisini (a9 Gen5 AI) kullanmışlar. C2'de Evo panel var fakat C1'de yok.
Şahsi görüşüm ise 2 panel arasındaki fark sadece parlaklık değil aynı zamanda C1 modelinde piksel yanığı riski daha yüksek. Hatta Rtings C1 incelemesinde, olumsuz taraf olarak piksel yanığı ihtimalinden bahsediyor, C2'de ise böyle bir ibare kullanılmamış.
Her ne kadar albanez Rtings'i pek sallamasa da benim için incelemeleri önemlidir. Eğer mümkünse Evo panelli C2 hatta bütçe müsaitse soğutucu plaka bulunan G2 modeline bakmanızı öneririm.
Sony'nin Türkiye'den ayrılmış olmasından, buradaki servis kalitesinden ve eski bir Sony sevdalısı oluşumdan bağımsız olarak söylüyorum bunu ki bana göre Sony'nin görüntü işleme konusundaki becerisi Panasonic de dahil olmak üzere hiçbirinde yok, Rtings'in yaptığı hızlandırılmış piksel yanığı testlerinde 2022 model LG Oledler sıfır piksel yanığı belirtisi gösterirken, Samsung markda QD-Oledler (S95B) ile Sony marka WOLED modellerde (A8H, A80K, A80J, A90J, A90K) piksel hasarına bağlı ciddi renk dejenerasyonu oldu.
Toshiba iyidir, hoştur ki evimde onun atası var ama Oled'e geçtiğiniz zaman olumlu anlamda ciddi farklılık hissedeceğinizi düşünüyorum. Her ne kadar iyi görüntü ve kontrast verse de eski televizyonlar parlaklık olarak zayıftır. Düşük parlaklık da tv kusurlarını çok iyi gizler. Marifet saatte 60 km hızla giderken benim arabam çok iyi yol tutuyor demek değil onu 160 ile giderken de yapabiliyor mu ona bakmak gerekir. Yeni nesil televizyonlar, eski cihazların verdiği performansı 4 kat daha parlak şekilde veriyor. Şimdi size Toshiba'nın görüntüsü çok güzel geliyor ama atıyorum LG G2'yi bir hafta kullanın, eski televizyonun yüzüne bakmazsınız bir daha.
Harbi Toshiba budur, satmaya kıyamadım 25 yıldır bekliyor böyle