toshiba 65ua3a63dt model android tv yi , 2022 yılından beri kullanıyorum, android ses menüsünde harici hoparlör ve format pcm seçiliyken, geçen yıla kadar optik kablomla 5.1 ses sistemine direkt bağlayıp sorunsuzca ses sisteminden ses almak istediğimde aldım. Ancak tv kendi otomatik güncellemelerini yaptıktan sonra, son 1.5 yıldır bu ayarlarla ses alamamaya başladım. Bunun üzerine vestel servis çağırdım, gelip ses ayarlarını benim yaptığımın aynısını yapıp sonuç alamadan gittiler. Gelen servisin konu hakimiyeti olmadığı için merkezden birileriyle görüştüm, donanımsal bir sorun olmadığını izah ettim, merak etmeyin yazılım yükleyeceğiz dediler, sonra tv ye usb den eski yazılım yüklediler sonuç yine değişmedi.
Bu arada, müzik setini , optik kabloyu vs diğer tv ve cihazlarla denedim hiçbir sorun yok. Ben sorunun android versiyon güncellemesiyle, tv üzerindeki donanım veya çekirdek yazılımın birbiriyle konuşmaması olabileceğini düşünüyorum ama sorun ne olabilir?? Bu arada yeni güncelleme vs de olmadığı için çözüm olmadı. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Bu arada, müzik setini , optik kabloyu vs diğer tv ve cihazlarla denedim hiçbir sorun yok. Ben sorunun android versiyon güncellemesiyle, tv üzerindeki donanım veya çekirdek yazılımın birbiriyle konuşmaması olabileceğini düşünüyorum ama sorun ne olabilir?? Bu arada yeni güncelleme vs de olmadığı için çözüm olmadı. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Son düzenleme: