Toshiba 50UL3B63DT .mkv Sorunu

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Aslında MKV dediğiniz konteynır dosya diye geçiyor. İçeriğinde h264-h265, mp3, flac, ac3, dts vs aklına ne geliyorsa koyabiliyorsun. Bu açıdan bakınca "MKV desteklemiyor" demek çok anlamsız. ?
İşin detayını bilmekte mesele işte.
O kodu çözecek çözücü kodlar TV'nin yazılımında yok.
Aynı şey bilgisayarda da yaşanabilir.

grezimonk Çevrimdışı

grezimonk 

Süper Üye
21 May 2018
755
Açmaz hocam hiç bir zaman da açmadı Bilgisayarda ilgili video dosyasını convert etmeniz gerek
nasıl açmaz? arçelik açıyor ki o çok medya oynatıcısı konuunda iyi izlenim vermiyordu... ileri geri sarma sadece 2x olunca... MakeMKV v1.16.3 ( ubuntu ile ) bir kaç MKV hazırladım...

Son düzenleme:
S Çevrimdışı

semihcelik

Yeni Üye
29 Eki 2020
30
34
İlgili video dosyasını mediainfo programında açıp çıktısını buraya yapıştırırsanız video türü neymiş bakalım

Ekran-Alintisic509e1a8cfc25d3c.png

M Çevrimdışı

metagu

Aktif Üye
26 Şub 2021
136
Televizyonunuzun donanımı bu dosyayı oynatmaya yeterli değil.

TV'deki anakart MB230 en fazla HEVC Main Profile L5.1 destekliyor:

sm.jpg

Sizin oynatmaya çalıştığınız dosya ise HEVC High Profile. Bitrate'i yüksek olduğu için oynatılamıyor:

hevc.jpg

O nedenle çare ya daha düşük bitrate'li dosyaları izleyeceksiniz ya da yüksek bitrate'li remux izlemek istiyorsanız HEVC high profile oynatabilen bir android box almanız gerekiyor.

Son düzenleme:
Olitos Çevrimdışı

Olitos 

Aktif Üye
16 Şub 2019
219
Convert etmeden sadece uzantısını mp4 olarak değiştirip oynatmayı denediniz mi?

EXcomZkko Çevrimdışı

EXcomZkko 

Süper Üye
13 Nis 2018
1,109
Televizyonunuzun donanımı bu dosyayı oynatmaya yeterli değil.

TV'deki anakart MB230 en fazla HEVC Main Profile L5.1 destekliyor:

sm.jpg

Sizin oynatmaya çalıştığınız dosya ise HEVC High Profile. Bitrate'i yüksek olduğu için oynatılamıyor:

hevc.jpg

O nedenle çare ya daha düşük bitrate'li dosyaları izleyeceksiniz ya da yüksek bitrate'li remux izlemek istiyorsanız HEVC high profile oynatabilen bir android box almanız gerekiyor.

HEVC (Main10@L5.1@High), HDR10 şeklinde kodlanmış filmi MB130s rahatlıkla oynatıyor. Kullanım kılavuzuna göre 100mbit'e kadar oynatabilir denmiş. MB230'un da bundan aşağı kalacağını sanmıyorum.

Bayadır film download yapmadığım için son dönem hakkında bilgim yok. Lakin 14 adet ses stream'i, 32 adet altyazı (ki bazılarında PGS (zlib) yazıyor. Bu farklı bir format galiba?) dosyası olması da etkili olabilir.

Son düzenleme:
M Çevrimdışı

metagu

Aktif Üye
26 Şub 2021
136
HEVC (Main10@L5.1@High), HDR10 şeklinde kodlanmış filmi MB130s rahatlıkla oynatıyor. Kullanım kılavuzuna göre 100mbit'e kadar oynatabilir denmiş. MB230'un da bundan aşağı kalacağını sanmıyorum.

Abi tam olayı kapatıyoduk niye ortalığı karıştırıyosun ya ?

profiller tierler derken önceki mesajda benim de kafam karışmış.

Sizin tv'nin HEVC (Main10@L5.1@High), HDR10 oynatıyor olmasına gelirsek oynatabilir tabi beklenen bir durum. Çünkü
MB130'inkine bakarsak 50 Mbps'ye kadar desteklediğini görüyoruz.

mb1308a1c0d896e76d1f7.png

Zaten wikipedia'daki tabloya göre 38 MBps'den yukarısı high tier olarak geçiyor.

Kılavuzda 100 MBps'ye kadar oynatabilir denmesini ise, yani bilmiyorum bence biraz belirsiz :hmmAtıyorum belki 4K oynatırken 50 Mbps oynatabiliyordur ama dosya 1080p ise 100 Mbps oynatabiliyordur.

Tabi bir diğer ihtimal de MB130S'in video işlemcisi MB130'dakinden birazcık daha hızlı çalışıyorsa kılavuz doğru da olabilir, mb130s datasheet'i olmadığı için bilemiyoruz.

O yüzden şuradaki denizanası videosunu oynatmayı denerseniz bir miktar açıklığa kavuşur belki

Bu fikirleri somutlaştırmak için adresinden deniz anası videolarını denemenizi rica edecektim ama sonradan fark ettim ki 120 MBps'nin altında 4K video yok o yüzden 50-100 Mbps arasını test edemiyoruz. Başka test videosu bulursam ekleyeceğim.

Son düzenleme:
M Çevrimdışı

metagu

Aktif Üye
26 Şub 2021
136
Maalesef sonradan farkettim ki jellyfish videoları bizim amacımıza uygun değil çünkü hem 4k 50-100 Mbps arası video yok.

EXcomZkko Çevrimdışı

EXcomZkko 

Süper Üye
13 Nis 2018
1,109
Abi tam olayı kapatıyoduk niye ortalığı karıştırıyosun ya ?

profiller tierler derken önceki mesajda benim de kafam karışmış.

Sizin tv'nin HEVC (Main10@L5.1@High), HDR10 oynatıyor olmasına gelirsek oynatabilir tabi beklenen bir durum. Çünkü
MB130'inkine bakarsak 50 Mbps'ye kadar desteklediğini görüyoruz.

mb1308a1c0d896e76d1f7.png

Zaten wikipedia'daki tabloya göre 38 MBps'den yukarısı high tier olarak geçiyor.

Kılavuzda 100 MBps'ye kadar oynatabilir denmesini ise, yani bilmiyorum bence biraz belirsiz :hmmAtıyorum belki 4K oynatırken 50 Mbps oynatabiliyordur ama dosya 1080p ise 100 Mbps oynatabiliyordur.

Tabi bir diğer ihtimal de MB130S'in video işlemcisi MB130'dakinden birazcık daha hızlı çalışıyorsa kılavuz doğru da olabilir, mb130s datasheet'i olmadığı için bilemiyoruz.

O yüzden şuradaki denizanası videosunu oynatmayı denerseniz bir miktar açıklığa kavuşur belki

Bu fikirleri somutlaştırmak için adresinden deniz anası videolarını denemenizi rica edecektim ama sonradan fark ettim ki 120 MBps'nin altında 4K video yok o yüzden 50-100 Mbps arasını test edemiyoruz. Başka test videosu bulursam ekleyeceğim.

Hocam ekran alıntısı yaptığınız kılavuz MB120'ye ait galiba. ? Ha MB130s'in servis kılavuzuna baktığınızda da doğru bilgiye erişemeyecektiniz. Çünkü Vestel kullanılan işlemci modelini başlığa doğru yazmasına rağmen, içerik kısmına daha alt model (muhtemelen MB130) çipin açıklamasını koymuş.

Jellyfish'in 120mbps olanını deneyeceğim. Hatta 160mbps Level 5.2 var ona da bakayımç

EXcomZkko Çevrimdışı

EXcomZkko 

Süper Üye
13 Nis 2018
1,109
Başlıkta öyle yazıyor ama aslında MB130 kılavuzu. Linkini de sizin mb130s kılavuzu ararken açtığınız konudan buldum hatta ?

Anlaşıldı. Malesef oradaki bilgiler sonunda S takısı olmayan MB130 için geçerli. ?

Bu arada 120mbit 4K olanı sorunsuz oynatıyor TV. Ama 160mbit Level 5.2 olanda hafif ağırlaşmalar oluyor. Artık veri hızıyla mı alakalıdır, yoksa 5.2 olmasının da etkisi var mıdır bilemiyorum.

Buradan hareketle; arkadaşın filmi izleyememesinin asıl sebebi, muhtemelen mkv dosyasını çöp kovası gibi doldurmuş olmalarından ileri geliyor. MKVToolnix gibi bir programla en azından altyazıları çıkarıp tekrar oynatmayı denesin. Olmazsa kullanmadığı ses akışlarını çıkarsın.

Geri
Üst Alt