termosifon tavsiye

hareketliperde Çevrimdışı

hareketliperde 

Süper Üye
17 Ara 2019
459
36
merhaba. 2 adet termosifon almak üzereyiz. malum bu arkadaşlar elektrik düşmanı :ara

arçelik sitesine göre 50 lt ürün 1 günde 0.87 kw elektrik harcıyor. kabul edilebilir bir tüketim bu. arçelik dışında bu bilgiyi veren üretici yok ilginç şekilde.

linkteki regal ne kadar harcıyordur acaba

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,772
Merhaba 0.87kw yani 870watt 24 saatte sıcaklığı korumak için yapacağı tüketim.
Bu ortalamayı tutturabilmek için ortamın bayağı sıcak olması gerekir. Yoksa 870 wattı 20 dakikalık çalışmayla tüketir.

Link kendime aldığım cihazın konusudur.

Bu linkte kullanım sonrası temizlik bakımıyla ilgili

O Çevrimdışı

osmanli18

Yeni Üye
13 Tem 2019
18
42
Termosifon sıcak su konforu açısında güzel olsada, sıcak suyun sınırlı miktarda olması ve malum elektrik fiyatları ile malesef zorunlu alanlar harici de tavsiye edemiyorum.
Evimdeki ariston termosifonun delinmesi sonucu doğalgazlı şofbene dönüşüm yaptık.
Fabrikalarca verilen değeri suyu hiç kullanmamanız ile anca elde edersiniz diye düşünüyorum.
4 kişilik ailemize aylık 60-70 TL gibi bir elektrik forurasına ilave ediyordu. Termosifon kullanımı zorunlu ise ariston veya vestel grubunu tavsiye edebilirim.

Pitbull Çevrimdışı

Pitbull 

Süper Üye
6 Tem 2020
1,124
43
Şuan piyasada satılan tüm termosifonların ömrü 7 yıl civarı. Büyük bir kısmı 7 yıl içinde delinerek patlıyorlar. Özellikle bir aldatmaca olan titanyum kaplamadan uzak durun. Saf enamel olanlardan bulursanız 15-20 yıl civarı ömürleri oluyor.

Geri
Üst Alt