teraspy
TFC Team
- 26 Kas 2018
- 22,683
- 65
Teledünya nın güçte sorun olduysa bir ihtimalle ana devreye yüksek güç vermiş olabilir ,tabii benim düşüncemdir bu,ama hdmi çıkışına- girişine sorun yaratacağını sanmıyorum ,veya çok düşük bir ihtimal derim en fazla.Ancak tv çalışırken kabloyu çıkartıp-takmak verebilir büyük ihtimalle.Fakat elektrik hattına da dikkat çekmek isterim ,en azından hattın kontrol edilmesi gerekir ,çünkü bizim evde yıllardır anahtar bazı odalarda fazı açıp-kapatacağına nötrü açıp kapatıyormuş,tavan vantilatörünü takarken çarpılınca fark ettim,halbuki anahtarı açık duruma getirmiştim ,ben kabloyu elleyince elim de duvardaydı(güç almak için),çarpıldım ve olay ortaya çıktı.Tabii hanım oğlum koştu geldi ,ben onunla uğraşırken oğlum da "baba sen uydunun anahtarını aç-kapa yapınca benim tv 1-2 saniyeliğine ekran kararıyor" demişti(yazılımları deneme maksatlı uyduya yüklerken). çok araştırınca tüm hatların hatalı olduğunu gördüm,biz yıllarca böyle kullanmışız evde maalesef.Meğer sadece uydunun değil ,bazı odanın lambasını da yakıp-söndürmede tv kararıyormuş.Bunları bilgi amaçlı yazdığımı da belirteyim bu aradaDiğer odadaki televizyon dahili uydu alıcılı. Bir daha sorun çıktığında dediğiniz gibi yapayım şuan her 2 cihaz da normal çalışıyor. Sorun salondaki televizyonda oluyor diğer odayı da etkiliyor bazen saatlerce düzelmiyor. Hiremco lnb vardı Next marka ile değiştirdim aynı sorunlar devam ediyor. Oturma odasındaki, Grundig dahili uydulu tv hiçbir şekilde sinyal kesme sorunu yaşatmadı. Daha önce salondaki sorunlu televizyonda teledünya cihazı bağlıydı bir ara güç ünitesi patlamıştı televizyonu bozmuş olabilir mi?