Televizyonumda Oluşan Kumanda Algılamama Sorunu

T Çevrimdışı

theadanur

Yeni Üye
20 Eki 2020
8
40
Merhabalar,

REGAL 50R4010F tv kullanıyorum. TV kumandasında "5" tuşuna bastığımda "MUTE"işlevi görüyor, "4" e bastığımda "Ses Açma" işlevi görüyor, iyi kötü idare ediyordum. Ancak şimdi diğer tuşlarda da görev yapmama durumu oluşmaya başladı... Kumandanın IR çalışıyor telefon kamerasıyla kontrol ettiğimde... Evdeki diğer TV'de vestel ürünü iki kumanda ortak çalıştığı için o tv nin de kumandasını denedim. Aynı tuşlarda aynı sorunlar var... Bu sebeple kumandaların sorunsuz olduğunu düşünüyorum... TV hangi sebepten dolayı bu sorunu yapıyor olabilir? Yardımcı olabilirseniz sevinirim... Teşekkürler...

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Televizyonun yanında telefon ve telsiz benzeri cihazlar duruyormuydu ,cevap evet ise yazılım bozulması olmuş olabilir bir ihtimalle ,veya tvde modlama yapıldı ise o da sıkıntı çıkartmış olabilir ama en önemli sıkıntı tv yanında cep telefonu durmasıdır.Eğer kumandanın OK tuşu çalışıyorsa yazılım atılabilir,veya tvye reset de atılablir(reset ile belki düzelebilir)

T Çevrimdışı

theadanur

Yeni Üye
20 Eki 2020
8
40
Sıvı temasi olmadi, tv üzerindeki tuslar çalışıyor. Anlamadım gitti sorun neden olur. Yazılım yeni attim yine ayni sorun var

T Çevrimdışı

trkkrsy 

Süper Üye
26 Ara 2017
915
43
tv yi ilk aldığımız dönemlerde şöyle bir şey yaşamıştım,

kumanda üzerinde bulunan tüm tuşlar çalışmıyordu. ses açma çalışıyor, kapatma çalışmıyordu. 1 tuşu çalışıyor 4 tuşu çalışmıyordu gibi çok değişken bir çalışma sistemi vardı kumandanın.

onu dene bunu dene derken kumanda pili aklıma geldi. değiştirdim, o gün bu gün sorun yok ?

T Çevrimdışı

theadanur

Yeni Üye
20 Eki 2020
8
40
Telefonla kullanabildim televizyonu, ilk işim pili değiştirmek. Aslında iki gün önce değiştirdim aklima gelen ilk çözüm oydu ama düzelmedi. Evdeki pilleri alalı cok olmuştu. Yeni pil alip deneyeceğim tekrar...

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
15,026
Telefonla kullanabildim televizyonu, ilk işim pili değiştirmek. Aslında iki gün önce değiştirdim aklima gelen ilk çözüm oydu ama düzelmedi. Evdeki pilleri alalı cok olmuştu. Yeni pil alip deneyeceğim tekrar...
Diğer tv nin kumandası ile denediğinizi aynı sorunun devam ettiğini yazmıştınız. Bu durumda hata pilden değil her iki kumanda diğer tv de normal görevini yapıyor mu? Kumandalar orjinal mi? Yan sanayi mi?

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Diğer tv nin kumandası ile denediğinizi aynı sorunun devam ettiğini yazmıştınız. Bu durumda hata pilden değil her iki kumanda diğer tv de normal görevini yapıyor mu? Kumandalar orjinal mi? Yan sanayi mi?
Bende yukarıda bu yüzden öyle cevap vermiştim sevgili By_Trol :)

T Çevrimdışı

theadanur

Yeni Üye
20 Eki 2020
8
40
Kumandalar orjinal ve diger tv de çalışıyor. Bu arada sorunu çözdüm, nasıl olduğunu anlamasam da... Kumandayı söktüm, iyice temizledim tuş takımının altını da kurşun kalemle güzelce işaretledim... Şu an kumanda çalışıyor, bunu yapmadan önce de diğer tv de çalışıyordu. Enteresan bir durumla karşı karşıyayım... Temizlemeden önce 1 tv de çalışıyordu temizledim ikisinde de çalışıyor ?

Geri
Üst Alt