Televizyondan gelen tiz ses

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
21,342
64
TV markaso modeli , cinsi tipi hiç bir bilgi yok, ses ledden de gelebilir, beslemeden de,
Genelde besleme kartı üzerindeki bobinler ötüyor.
Dün (16-11-2021) arkadaşıma gittim ,kanallar çıkmıyor dedi,ayarladım kanallarını ama ses kötü ,tv 24'' regal ,mutfağa almışlar.Ya kondansatör veya hoparlör patlak,söyledim "servise ver" diye,"kalsın alocum,servisle uğraşamayız" dediler :)
 
B Çevrimdışı

Brk95

Yeni Üye
17 Kas 2021
5
27
TV markaso modeli , cinsi tipi hiç bir bilgi yok, ses ledden de gelebilir, beslemeden de,
Genelde besleme kartı üzerindeki bobinler ötüyor.
Tv 49 inç grundig gfu 8960 uydu kablosu girişinin oldugu yerden tiz bir ses geliyor. Işin ilginç yanı tv kapalıyken de bu ses geliyor fişini çekince gidiyor.
 
F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,634
Cihaz garantili ama bütün markalara baktım lgden arçeliğe kadar lnb girişinin oraya kulağımı dayadigimda hepsinden ses geliyor
Kulak dayayinca gelir bu normal sonuçta elektronik ürün belirli kompanet peri yerine getiriyor. Fakat örnek veriyorum TV ile aranda 2 MT var ve film izliyoruz bu sesi o esnada bile duyuyoruz o zaman rahatsız edebilir
 
SenolEker Çevrimdışı

SenolEker 

Aktif Üye
31 Tem 2021
127
60
Besleme devreleriden böyle sesler gelir. Gelmesin diye tedbirler var, ama uygulaması maliyet tabii. Eski siyah beyaz TV'lerde bile vardı böyle tiz ses. Sesin geldiği yer eski TV'lerde yüksek gerilim üreten devre iken, yeni TV'lerde ise "televizyonun adaptörü" diye niteleyebileceğimiz güç katından. Bu yüzden TV kapalı ise de kumanda alıcısı için güç katı çalışmak zorunda. Eğer TV kapalı ve fişi takılı iken ses gelmiyorsa, LED beslemesi başta olmak üzere ikincil besleme devrelerinden gelir. Neticede ne olursa olsun besleme devresinden (kart üstündeki adaptör gibi görev gören kısımlar) kaynaklanır. Giderilir aslında ama servis uğraşır mı bilmem. Ses demek titreşim demek. Bunu da "bobin" dediğimiz malzeme yapar. Bobinler eğer hareket edemeyecek şekle getirilirse (bunun için genellikle epoksi kullanılır) ses de büyük ihtimalle ve büyük oranda kesilir.

Bu arada, bu sesleri duyuyorsanız yaşınız gençtir. Belli bir yaştan sonra duyulmaz. (Şaka değil)
 
Geri
Üst Alt