Televizyon Tavsiyesi Bütçe 5000 lira 2020

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
M Çevrimdışı

m.menguc

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Merhaba arkadaşlar. Halihazırda Samsung 49MU7400 model bir televizyon kullanıyorum. Bu cihazı yine bu forum üzerinden sora sora almıştım. Çok memnun kaldım. Şimdi bir arkadaş televizyonumu almak istiyor. Ben de garantisi bittiği için sıcak bakıyorum satıp yeni model bir cihaz alayım diyorum. Bütçem 5000 lira.

Televizyonu ne amaçla kullanıyorum?
Youtube, Netflix, Twitch izliyorum. Xbox ve Playstation bağlıyorum. Xbox konsolumda Youtube, Netflix ve Twitch uygulamaları kullanılabildiği için açıkçası TV'de bu özellikler olmasa aramam. USB'den film izliyorum. Bluetooth kulaklık bağlıyorum.
Televizyonu nasıl izliyorum?
Televizyonu tek başıma kullandığım ve oda çok büyük olmadığı için tam karşısından izliyorum. İzleme mesafem yaklaşık 2 metre. TV sehpası kullanıyorum.

Şu şekil:
IMG_20200914_204420.jpg

Yeni televizyondan beklentilerim neler?
Şuan kullandığım cihaz IPS türünde bir ekrana sahip fakat özellikle siyah renklerini beğenmiyorum. Karanlık sahnelerde biraz ghosting efekti görüyorum. Özellikle akıcı bir cihaz (bilemiyorum bu bütçede mümkün mü?) istiyorum. Tepkime hızı TV'lerde yüksek oluyor fakat ne kadar düşük olursa o kadar iyi olur. HDR olsa da olur olmasa da olur. Kullandım farkını göremedim. Şuan kullandığım cihaz 49" idi fakat 55" ve üstü bir ekran olsa fena olmaz diye düşünüyorum. Marka takıntım yok. Tavsiyelerinize göre değerlendirme yapmak istiyorum. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri
Üst Alt