W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,482
350 nit parlaklık Qled için yeterli olur mu sizce gündüz kullanımında eski tivim Philips 42PFL7696H/12 450 nit parlaklık vardı eşimin gözleri rahatsız olduğu için parlaklığı yüzde 20 de kullanıyorduk gündüz rahat yetiyordu tabi burda panelin özelliğini parlaklık önleyici katman derecesini bilmiyoruz bu tv nin tam karşısında balkon kapı ve penceresi vardı gündüz kullanımda yüzde 20 parlaklık yetiyordu.65" bir Qled tv de 350 nit yeterli olurmu acaba 🤔. Tcl nin 65P8K modeli için soruyorum bunu.
Philips in o modeli o seneler genelde mat kullanırdı Philips.
Beni doğrularsan elindeki modelle sevinirim. Mat ekran karşıdan gelen pencere gibi parlak objeleri ekranda dağıtır. Bu sayede yansıması yok derecede olur.
Tcl yarı parlak kullanıyor. Bu da gündüz kullanımda güneşli ortamda pencere yansımasını mat panele göre daha belirgin olur. Tabi ki gündüz izlediğin iceriklerde etkiler.
Karanlık sahnelerde yada parlagin az olduğu sahneler film gibi, hdr bile olsa etkiler. İçerik önemli gündüz kullanımında

A Çevrimdışı

Atisaca

Yeni Üye
28 May 2021
28
37
Philips in o modeli o seneler genelde mat kullanırdı Philips.
Beni doğrularsan elindeki modelle sevinirim. Mat ekran karşıdan gelen pencere gibi parlak objeleri ekranda dağıtır. Bu sayede yansıması yok derecede olur.
Tcl yarı parlak kullanıyor. Bu da gündüz kullanımda güneşli ortamda pencere yansımasını mat panele göre daha belirgin olur. Tabi ki gündüz izlediğin iceriklerde etkiler.
Karanlık sahnelerde yada parlagin az olduğu sahneler film gibi, hdr bile olsa etkiler. İçerik önemli gündüz kullanımında
Evet gündüz penceredeki yansıtmayı görmek için bile ekrana çok dikkatli bakmak gerekirdi. yansıtmayı ekrandaki görüntüden ayırabilsen bile ayna gibi net olmazdı bulanık görünürdü

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,482
Kasım indirimlerini fiyatlar çok yüksek.
Samsung QN80,85,90 çok yüksek, tcl nin c6 ve c7 de öyle.
Burada bu fiyatlara bir lcd değil. Lg nin C5 serisi oled daha iyi bir seçenek.
Lg C5, B5
Samsung S90 ve S85f serileri
Hepsiburada Xiaomi A pro lcd var. Bu tv vestel grundig kalitesinde. Hatta vestel daha iyi

Geri
Üst Alt